Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modrý objekt na obloze

Od: martinaa* odpovědí: 15 změna:

Zdravím. Předem říkám, že si nedělám srandu a pokud to tak někomu přijde, můj příspěvek prosím nekomentujte.

Včera večer jsem jela autem pro přítele a v blízkosti jedné vesnice svítilo na nebi jasně modré světlo. Nejdřív mi to přišlo jako osvětlený paraglide a v duchu si říkala, jak to musí být prima, takový noční let. Jenže za moment se ukázalo, že je to kruh - modrý kruh s tmavým středem a svítícím okrajem, který poměrně pomalu přeletěl vozovku a vydal se směr Znojmo. Výšku netuším, ale malý objekt rozhodně nebyl. Dokonce jsem zastavila auto a to cosi prolétlo prakticky přímo nad autem (v oné větší výšce).

Napadá někoho, o co by mohlo jít? Narazila jsem na tenhle článek projektzare.cz/... ... ale sakra vím, co jsem viděla. Děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

jistý ovšem je, že odhadovat (bez možnosti srovnání vůči jasně určeným předmětům, případně aspoň bez akustické korekce) výšku a velikost může vést k naprosto nesmyslným odhadům - viz třeba známý příklad obřího měsíce ležícího na obzoru, evidentně tak do 15 km od vás... - jenže on ve skutečnosti není ani obří (je úplně stejnej jako to maličký kolečko vysoko na nebi), ani dvě hodiny chůze daleko... (příklad je jinej v tom, že tady naopak dochází k optickýmu klamu špatným porovnáním s ostatními viditelnými prvky, ale ta základní pointa - jak zcela evidentní pozorovaná skutečnost může neodpovídat realitě - zůstává)

martinaa*

Objekt byl velký +- jako auto, ale bohužel výšku fakt neodhadnu.

to je dost legrační tvrzení - "byl velký jako auto, ale výšku fakt neodhadnu" (-: (aneb viz výše...)

danielvitek
hodnocení

0x
Hezký den,
mohla jste vidět nějaké letadlo ať už vojenské, civilní jsou různé druhy.
Na obloze se občas dějí podivné věci a to stejné na Zemi kruhy v poli obilí. To, že jste viděla ufo je také možné a fórky si z Vás nedělám. Já v roce 2009 viděl během dne noční oblohu a viděl to celý tábor z Deštné u Jindřichova Hradce
majsterjoe*

Během dne noční oblohu...co si pod tím mám představit, krom toho, co si představuji.

martinaa*

Každopádně už to podruhé moc vidět nechci...

nikdo*
hodnocení

0x

Mohl by to být dron, nasvícený z vlastního zdroje, nebo odrazem od čehokoliv jiného.

martinaa*

Pokud má někdo dron tak velký, jako já mám auto, tak je dobrej ;)

majsterjoe*
Příště musíš fotit, fotit a fotit.
jentak*

Myslíte třeba takovýto?

Modrý objekt na obloze

hodnocení

0x

Ten modrý objekt na obloze jsem viděla nedávno taky. Napadlo mě, že je to dron.

doplněno 02.09.16 11:53:

S tím focením. To je tak zajímavý a hezký, že si na foťák ani nevzpomenete. Jste uhranuti tou zajímavostí a máte strach, že to uletí, tak jen zíráte. Často se to nevidí. Je to jako když muž vidí krásnou ženskou, která je uhranula. Copak si vzpomene na foťák v tu chvíli?

doplněno 02.09.16 11:59:

Samuraji, záleží na tom, kde taky bydlíte. Bydlím v posledním 8. patře, tak koukám na oblohu i když uléhám. Jednou jsem měla dojem, že to letadlo, co letí přestalo letět a stojí. Nedávno zas běžel na Prima zoom dokument o tom, jak viděli policisté v Americe zajímavou létající ohnivou kouli před lety a nejspíš z jiné planety. A ta koule prý na ně koukala.

martinaa*
hodnocení

Drony vídávám běžně, tohle bylo dost velké...

nikc - já strašně rád koukám na noční oblohu. Někdy si lehnu sám na terasu a koukám, jak létají letadla, jak padají bolidy a různé vesmírné předměty, pozoruji hvězdy a představuji si, co asi je za nimi. To mám strašně rád.

hodnocení

0x

Sakra já vám závidím, všichni něco na obloze vidí a já. který by to také rád viděl, nevidím nic.

asd1
hodnocení

0x

Klidně ten dron.

Když nevíš jak daleko od tebe byl, tak ani přibližně neodhadneš velikost = klidně to mohlo být něco malého 50m od tebe - to už neslyšíš vrtuli a klidně to vypadá jako něco velkýho kilometr daleko...

Nebo ufoni co jeli chlastat do Znojma :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]