Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odmítnutí kamarádství kvůli náboženství

Od: rosaile odpovědí: 11 změna:
Chodila jsem do křesťanského společenství My fathers house( Dům mého otce ).Nejprve jsem tam byla velice spokojená, tvářili se ke mne všichni velmi mile a přívětivě. Dávala jsem jim desátky do pokladničky. Našla jsem si tam jednu rodinu se kterou se více přátelsky sblížila.Vzájemně jsme se navštěvovali a jezdili na společné výlety, bylo to super. Jednoho dne se vše obrátilo proti mne. Nepřišla jsem bez omluvy na modlitební shromáždění a místo toho jsem šla na ranní mši do kostela. Mám ráda také varhaní hudbu. Najednou se to rychlosti blesku rozkřiklo, jak mne jejich člen po cestě autem zahlédl, jak vcházím do kostela.Ti moji přátelé mne to pěkně vyčetli a ukončili semnou jakýkoliv kontakt. Napsali mi v SMS.,že jsem bezvěrec boha a neposlouchám jejich kázání. Pokuď katolická církev též spadá do křesťanství a vyznávají stejnou bibli i stejného boha, tak proč jiná křesťanská denominace není ve shodě a striktně to vyčítají, odsuzují a dokonce kvůli tomu zničí přátelství?
doplněno 01.09.16 10:40: Co si mám myslet o přátelích, kteří mne opustili kvůli této záležitosti?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radajz*
hodnocení

0x

Protože to žádný přátelství není. Jsou to jen náboženští fanatici, kteří nemají vlastní hlavu. Možná jsi tohle nechtěla slyšet, ale je to tak. Ať si každej věří, v co chce. Nikomu žádnou víru neberu, ale všechno má svoje hranice.

hodnocení

0x

Že by to tady bylo znovu a zase. Pod jiným nickem?! *plac**zed**plac* Vzpomenete si, jak se jmenovala ta dívka, která dávala tytéž otázky stále dokola?

rosaile
hodnocení

Je zcela logické paní " babkazov " že v tak velkém kvantu lidí s časovým odstupem bude mít někdo podobné otázky. Každý nový tazatel nesleduje historií a nemá ani na to tolik času. Jestli tu byl někdo předemnou neokázalý a neslušný tak není mojí povinností se za druhého omlouvat. Kolonka náboženství-volná diskuze tady je, tak bych se rada poradila co mne zajímá.
ben®

Dobrý den, mám také dojem, že jméno Rosaile a Růža je hodně podobné . Zdravím!

P.S. pro "babkazov".

janm*
hodnocení

0x

Ano, jak bylo již řečeno, "nešlo o pravé přátelství" to podobně jako "pravé city" není přímo vázáno na jakoukoliv podmínku tzn. členství v sektě, církvi, výše konta apod. zkrátka máte se rádi "takoví jací jste, protože jste takoví" ne proto že děláte tohle nebo máte tamto...

Z hlediska té náboženské společnosti kam jste chodila je tím největším přestupkem to že jste "šla ke konkurenci" neboť většina zvláště křesťanských společenství a sekt si potrpí na "výlučné vlastnictví pravdy", oni ji mají ti ostatní ne...

Co Vám brání najít si jinou "církev" dle vašich představ? Od katolíků přez starokatolíky a pravoslavné, hromada protestantských uskupení, výběr je velký...

rosaile
hodnocení

Děkuji mnohokrát pane "janm". Tak jsem to pochopila, že u nich pojem láska a cit je poněkud cizí, záleží jen na jejich náboženské tradici a pokuď nenechám se od nich manipulovat, vzepřu se proti nim pravdou, kterou nechtějí slyšet, tak se chovají bezcitně a nenávistně.V tom případě se jedná o falešné náboženství skrývající se jen za tradiční křesťanství na oko-asi sekta.

asd1
hodnocení

0x

To vůbec nebylo přátelství. Je to náboženská sekta která má svojí pravdu a cokoliv jiného je špatně. Nepasuješ jim do not tak tě zavrhli - to přítel neudělá.

Se na ně vykašli a najdi si opravdové přátele.

rosaile
hodnocení

Navíc jsem ještě těm křesťanům mluvila, o lásce k bližnímu a křesťanské úryvky z bible, je to paradox, ale ode mne to slyšet nechtěli,že to jsou prostě nesmysly. Ale kdyby to samé jim sdělil jejich pastor například " jeziš tě miluje ",tak jsou z toho v extázi. U mne to berou jako narážku na morální poslušnost.

Podobnou otázku nosím v hlavě už několik let. Co se líbí Bohu více? Když v Něho věřím, ale jsem zlá k lidem, ubližuji. Porušuji desatero, ale očistím se zpovědí. Nebo když v Něho nevěřím, ale lidem přináším dobro? Dodržuji desatero a nemám se z čeho zpovídat. Dokonce jsem tuhle otázku položila těm, kdo stojí na rohu se Strážní věží nebo těm, kdo zvoní u bytů.;) Jak to je?

culdabulda1*
hodnocení

0x

- co to je zase za blbost?

cyklopoutnik*
hodnocení

0x

Každé náboženství je vlastně sekta včetně toho největšího, myslím sektu římskokatolickou. Musíš se naučit rozlišovat dva pojmy, tedy církev (ve Tvém případě sektu) a Bůh.

Ty jsi zaměnila viru v Boha za víru v lidi a pak to nutně dopadlo tak jak to dopadlo.

Věř v Boha, modli se k Pánu Bohu a nikoli k farářovi, guru, vůdci sekty a podobně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]