Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co letos pálíte?

Od: fex odpovědí: 19 změna:

Co letos pálíte? Máte nějaké speciality?

My letos vypálili jabkla (ranuše) a jabkovice je docela obstojná, pak budeme pálit trnky, zatím máme 200 litrů kvasu.

doplněno 31.08.16 10:01:

Lokalita: Severní Morava

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Letos nám na jaře všechno spálil mráz - nepálíme nic :(

hodnocení

0x
Jojo vzdy jsem jezdil na moravu pro slivovicku. Bohuzel tento rok neni nic. Na morave toho hodne pomrzlo takze smula.

hodnocení

0x

já nechám vypálit jablka - Kalvados,,,,zítra odvážím do palírny.

slivovice

Odborník ví, že Calvados je chráněná značka pálenky z Normandie a né nějaká jabkovice z padavek

lidus*

Slivovice, odborník možná ví ale u nás se říká slivovice i z těch mirabelek a kalvádos s jablek -padanek. Důležíte je jestli je to pitelné.

slivovice

Jistě. Někdo pije i denaturák. No a meťáku bylo taky dost.

A EU by vám vysvětlili co to je chráněná značka. Nejen RUM

slivovice,,,,,,tak si nechte vaše rýpavé poznámky,,,tady se odpovídá a nerýpe..

slivovice

Tady se často lže. Prostě z těch vašich jablek nikdy Calvados neuděláte a říkejte si tomu jak chcete. Hlavně netvrďte, že je to Calvados protože je to lež.

slivovice,,,to co víte vy,,vím také ,,ale asi nejste Čech,že nevíte ,že se tady pálenici z jablek říká Kalvados..Mimo jiné ..nemám žádné padalky jak píšete ale neporušená jablka,talže máte smůlu,toleruji vaši nevědomost,,ZDAR

slivovice

Nejsem tak blbej abych to nevěděl. Ale Calvados nepije. Zrovna tak jako nepije RUM, ikdyž to tak říká.

Akorát chcete přirovnat kdejakou břečku ušlechtilému Calvadosu.

fex
hodnocení

My pálence z jablek říkáme jabkovice. Nidky jsem neřekl kalvados.

slivovice

Souhlas. Naprosto OK. Ten Kalvádos tvrdí "zavináč"

lidus*
hodnocení

0x

Mirabelky-příští týden, dorancie-teprve dozrávají. Lokalita: Vyškov na Moravě

doplněno 31.08.16 10:50:

Mirabelek u nás bylo už 3 roky dost, letos je 600l mače, dorancií bude tak 50l pokud nám je někdo neukrade. Meruňky byly letos 3 kusy a hrušek bylo 7 kusů, jablka nebudou ani na mošt. No a švesky sežrala Šarka ty už nemáme vůbec.

repkin*

Mňam, Mirabelky jsou dobré, také jsem uvažoval o tom, že by se vypálily. Letos to jsou švestky, dovezli nám je už v pytlích, takže už to nějakou dobu jede v sudech. :)

Tady je mirabelek že to padá po zemi a nikdo to nesbírá,,to mne nenapadlo,že to také jde vypálit..

lidus*

Zavináči, pálenka z mirabelek je výborná, u nás musíte hlídat aby vám mirabelky nepokradli dřív než uzrají , sbíráme je až spadnou nebo jdou snadno otřepat na plachtu, pak sedíme a přebíráme.

hodnocení

0x

U nás je trnek dostatek (Vsetínsko), co se bude pálit je tedy jasné. *palec* Mirabelek je letos jen mizivé množství, bylo to tak i s třešněmi. *nevi*

paw*
hodnocení

0x

Letosni urodu budeme palit az pristi rok. Nekdy v breznu odhaduju. Ale budou to trnky. Letos jich je dost, takze bez jablek. Stredni morava

hodnocení

0x

Dřevo. Jako každý rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]