Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s inkontinenci. Před necelým rokem jsem začala mít problém s občasným únikem moči zejména po menstruaci. Nějaký čas jsem to neřešila protože ten únik byl malý. Bohužel na začátku května se mi úniky začali hodně zvětšovat tak jsem to začala řešit s lékařem. Odebrali mi krev a došli k závěru že tam je asi zánět mocaku a dostala jsem antibiotika a uklidnění že to bude v pohodě. Doporučili mi pořídit si vložky ale zejména v noci veškerý únik neudrzeli. Po měsíci a dalších X vyšetření mě poslali do nemocnice. Tam lékař rozhodl o zavedení cevky a dostala jsem léky na hyperaktivní mocak a různé vyšetření podle kterých bylo vše v naprostém pořádku až na to že moč mi stále uniká. Nakonec mě pustili domu i se zavedenou cevkou a sackem připevněnym na lytku což nebylo zrovna příjemné. Když mi cevku vydali ujistili mě že všechno je v pořádku a tudíž není důvod pro únik moci. Bohužel opak byl pravdou a únik se mi ještě zvětšil a tak jsem šla znovu k lékaři a vysvětlila mu že uz je to k nevydrzeni. Bylo vidět že i lékař je tak trochu bezradny a tak mě odeslal na psychologii. Opět bez výsledku a tak jsem opět šla k lékaři již asi po 20té a to všechno během prázdnin což mi dává čas. Lékař mi sdělil že už opravdu neví ale každopádně budu muset používat pleny jelikož ten únik je už značný a vložky to nepobiraji. Když mi tohle řekl tak jsem na něj koukala jestli se nezblaznil ale věděla jsem že mi momentálně nic jiného nezbývá a s poukazem jsem šla vyzvednout si je do lékárny. Sestra mi pak vysvětlila jak si je nasadit a šla jsem domů. Je to strašně nepříjemné a ponižující v 19 letech muset nosit pleny. Když je teplo musím nosit stále volné kalhoty a nemohu mít třeba sukni protože by to bylo vidět. Děsím se toho až půjdu do školy a náhodou by si toho někdo všiml. Další věc co mě zaráží je ze pojištění platí jen jedno balení za měsíc zbytek si musím hradit sama. Už jsem s celé situace nešťastná tak prosím o radu jak postupovat dále nechci do konce života nosit pleny. Děkuji
Jste ještě mladá, takže vám by se vyplatila operace, voperují tam takový pásek, nevím, jak se to přesně jmenuje, ale určítě bych se na to zeptala urologa a nevzdávala bych to, pleny jsou to poslední. Najděte si na webu www.znamylekar.cz urologa, který má opravdu dobré hodnocení a nechte se znovu vyšetřit a zeptejte se na tu operaci, je to běžný zákrok pro starší ženy, tak proč ne pro vás.
Ano, je to degradující a ponižující. Mám RS a Tena na 5 kapek používám 12 let, začínala jsem s mini a teď se hrozím každého delšího opuštění domu. První co mě zajímá, pokud někam jedu, je, zda je tam WC. Mě už není pomoci, řešte to, obejděte všechny lékaře i gynekologa. Nechte si udělat urologická vyšetření, některá sice nejsou moc příjemná ale nic strašného to není. Nenechte se odbýt plenami a slovy, že lékař neví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.