Dobrý den, potřebuji od Vás poradit nebo alespoň slyšet, co byste si vybrali Vy na mém místě. Splnil jsem veškeré podmínky pro přijetí do služebního poměru k Policii ČR, kde bych pracoval jako policista na místním obvodním oddělení. Druhou možností, kde mám taktéž vše splněno je služební místo u Celní správy na pozici Referent výkonového zpoplatnění. Finančně na tom budu stejně. Pracovní doba je předpokládám také stejná, a to 12 hodinové směny. Máte zkušenosti s některou z těchto pozic? Dokážete mi říct pro a proti? Ja totiž nevím, co by pro mě bylo lepší. Bavily by mě obě pozice. Děkuji
Volil bych Celní Správu. Už dnes disponuje ohromnou mocí a ruku v ruce s posilováním politicko-ekonomických pozic agenta Bureše bude tato moc dále narůstat. Kromě toho zaměstnanci CS netrpí na rozdíl od policistů společenským stigmatem - působí relativně neutrálně a nikdo se jim nevysmívá, snad kromě Vietcongů, kteří ani po čtyřiceti letech pobytu v ČR neumi šésky. Lze také předpokládat rozpad EU a s ním spojenou vyšší ochranu hranic i kontrolu přeshraniční obchodní výměny.
Jsou to ti, kteře možná často vidite na dálnicích v dodávce. Kontrola dálničních známek, placení mýtného a podrobnější kontrola automobilů nad 3,5 tuny.
repkin*
Takže méně papírů jak u PČR, hlavně méně styku s kriminálně závadovými osobami, osobami TOXI, osobami "bez domova". Menší šance chytit žloutenky, TBC apod., předpokládám žádné eskorty, téměř žádné užívání donucovacích prostředků = o hodně méně papírů než u PČR.
K PČR už nikdy! Pokud si chcete vydělat peníze, tak jděte k MP Praha.
patrikzelenka
Proč už nikdy? Jen kvůli penězům? Je pravda, že ze začátku těch 16.000 hrubého není nic extra, ale doufám, že se někdy na těch 20.000 korun dostanu. Jinak k MP určitě nechci. Tam mi to případne, že je to založené na buzerování lidí a "botičkaření" aut. Ano, buzerace je i ze strany Policie, ale dle mě ne taková.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.