Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barva do pokoje

Od: tereza* odpovědí: 15 změna:

Jdu na středni školu.V utery se mi bude předělávat pokoj.Mám si vybrat barvu,jenže já vubec nevím jakou barvu.Přemyšlela jsem nad světle červenou a tyrkysovou.V pokoji ted mam světle fialovou barvu.Prosim o radu.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V pokoji budete trávit hodně času při přípravě do školy. Budete potřebovat světlo a barvu, která nenamáhá oči.

Osobně bych volila bílou, nebo nějakou pastelovou- např. světle zelenou. ;)

zoy*
hodnocení

0x

Tyrkysová se mi moc do dívčího pokoje moc nehodí, možná proto, že nejsem fanda tyrkysové, ale každému se líbí něco jiného. Ideálně zajít do obchodu, kde se prodávají barvy, jsou tam vzorníky a barviček je opravdu hodně na vybírání. Kombinaci si můžeš vybrat hned na místě, sama vidíš, jak vypadají světlý odstín třeba červené a hned k tomu přirovnat i barvu tmavší. Pěkně vypadá i žlutá a červená, ale žluté je tolik odstínu, že je třeba vidět. i barvičky olivová, limetková je moc pěkně. A je to vše pěkné s bílým stropem a pod stropem ještě cca 10 cm bílý pásek barvy. Dcera jde na výšku a o prázdninách si sama vymalovala a použila světle šedou a k tomu tmavě šedou. Vypadá to taky pěkně.

Důležité je i to, jakou máš podlahu - koberec, plovoučku a barvu nábytku.

Hlavně ať se ti to povede *palec*

jabraka*
hodnocení

0x

Terezko,hodně záleží i na kombinaci s nábytkem,záclonami a kobercem.Odskoušet si na vzorečku jak bude zvolená barva ladit s okolím a nechat si podle toho namíchat barvu.Protože zvolený odstín má číslo,budeš mít kdykoliv možnost si nechat namíchat na opravu,nebo doplnění.

JABRAKA

hodnocení

0x

Teď jsou sice moderní ostré barvy jako ta fialová, červená, dokonce hnědá a tmavošedá, ale já dávám přednost žluté až oranžové. Navozuje to pocit klidu a světla.

hodnocení

0x

Záleží, jaká se vám líbí. Já třeba mám oblíbenou světlejší zelenou - je to uklidňující, příjemná barva.

hodnocení

0x

Já teda nevím, ale záleží na vás jakou barvu si představujete. Která se vám líbí? Já si představuju žlutou, tak budu mít žlutou.

doplněno 28.08.16 17:41:

Nemusíte mít v pokoji jen jednu barvu, ale kombinaci dvou barev. Taky to tak budu mít. Záleží na vás. Vy tam budete bydlet.

krtek*
hodnocení

0x
Za 1. Žádná barva jako tyrkysová, citronová a meruňková neexistuje :)) je pouze červená, žlutá a oranžová..za 2. Červená barva na stěně na mě osobně působí jak ve vykřičeny dům..jinak než na bílo nemaluji...3. když někdy vidím tady ty syté barvy a ještě k tomu v každém pokoji jinou si pak myslím, že Jsem u našich snědych sousedů...ale..ať si každej dělá co uzná za vhodné

Krtku, taky jsem měla skoro celý byt bílý. Ale chtěla jsem změnu. Uvidím, jak to bude vypadat.

lidus*
hodnocení

0x

Na rozdíl od krtka, já mám meruňkovou ráda, vnučka má pokoj (nábytek bílý) a stěny meruňkové, je to moc hezké. Vyberte si barvu tak, abyste se tam cítila dobře.

Taky jsem měla meruňkovou barvu na stěnách - bylo to pěkné, jemné. Něco jiného by asi byla sytě červená, to bych nechtěla.

krtek*

jen pro doplnění, je to bráno sice bráno formou humoru, ale potvrzuje to moje předešlé tvrzení ;) :)

nd05.jxs.cz/...

Ten odkaz potvrzuje také to, že jsi chlap. Pouze červená, žlutá, oranžová... Nudný svět podle RBG, CMYK a pod.
.
Ženy rozlišují u žluté také třeba banánovou a citrónovou. U modré také nebeskou, tyrkysovou, zelená může být třeba i barva mechu, mořské pěny, jetele, kapradí a nebo svěží jarní... ananasovou, mandarinkovou, meruňkovou, lososovou, lilkovou, levandulovou, jahodovou a plno dalších.
A skoro přesně vědí, která to je.
Ten tvůj odkaz jejich vidění potvrzuje!
.
ale..ať si každej dělá co uzná za vhodné!
Potom nekritizuj spoluobčany, oni uznali za vhodné barvy, které se jim líbí. Nebo ke kterým měli přístup... Jim (a nejen jim) se zase nelíbí tvoje oblíbená bílá.
krtek*

já nikoho nekritizuji...také jsem to psal na konci svého příspěvku...ale možná jsem to tu už někde psal..každý vtip je založen na pravdivé iformaci.. :)

iz*
hodnocení

0x

Terezko, v tom pokoji budeš stále bydlet ty. Barvu si musíš vybrat tak, aby se hodila ke stávajícímu zařízení, a aby ses v pokoji cítila dobře.

Na to ti tu nikdo nedokáže odpovědět → každý radí podle toho, co se líbí jemu. Navbíc jsi ani neuvedla, jak máš pokoj zařízený...

balzerka
hodnocení

0x

Volte raději světlejší odstín , a to takový, co se hodí k nábytku, koberci ap. I kdyby byl třeba nenápadně krémový, do šeda nebo béžový, svěžesti dosáhnete doplňky v zajímavé syté barvě.Tmavé odstíny stěn pohlcují světlo a rychleji se okoukají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]