Nejste přihlášen/a.
Tvrdě jsem usla po obědě, na gauči u televize. Když jsem se probudila, na obrazovce probíhala soutěž, kterou moderovala nějaká ženská. V polích 1-10 x A -D, se jedním směrem točily trojhrany, zakončené spirálou. Baba chtěla, ať najdem 2 rozdílné. Pod tím, v textu šel ceník, 90 kč za minutu. Rozespale jsem chvíli čučela a pak to přepla. Koukala jsem na zbytek, už ani nevím čeho delší dobu. Když jsem se vrátila stále se točily a baba naléhala. Chvíli jsem koukala a uviděla dva jiné, o které baba stála a slibovala několik tisíc. Po chvíli mi to nedalo, zamyslela jsem se a říkala si, že jsou asi všichni lidi u vody a na zahradách, a proč si nepolepšit, že? Ještě jsem nějakou dobu váhala, ale pak jsem vytočila to číslo, které bylo na obrazovce. A víte co? Tam se ozval automat: jestli chci odpovědět, ať stsknu 1. Tam zase automat s jiným ženským hlasem mi řekl, že všichni operátoři jsou zaneprázdněni a že jsem v pořadí. . . To celé 25 vteřin a típla jsem to. A teď nad sebou přemýšlím, jestli jsem blbá nebo naivní. Jaký je v tom rozdíl?
Inžinýrka a pckop, děkuji za laskavé vysvětlení. Nebudu si zoufat.
Inžinýrko, naopak. Tvoje věta zazněla jako "zákon", který se směle může postavit vedle toho s těmi čtverci a odvěsnami. A taky vedle toho tělesa ve vodě.
Blbost a naivita jsou lidově používané pojmy, tedy různí lidi ty slova vnímají různě.Různé lidové pojmy prostě nejde přesně definovat a vymezit hranice použitelnosti. Nemyslím si, že by člověk byl blbej, když třeba zavolal do nějaké takové soutěže. Prostě volal s předpokladem, že se jedná o solidní soutěž. Obecně se dá říct, že člověk často nějak jedná s nějakými předpoklady a přitom ty předpoklady jsou mylné, ať už dlouhodobě nebo krátkodobě. V životě se často poučíme až z vlastní zkušenosti. Je rčení, že zkušenost je nepřenosná. Hodně lidem se v životě stalo, že opakovali stejné chyby. A přesto se nedá říct, že by byly hloupí. Prostě se dostatečně nepoučili z určité zkušenosti. nebo ty chyby udělali za různých okolností.
Co se týká těch tzv. soutěží, tak to je spíše určitá vizitka pro TV stanice, které takové pořady vysílají. Ačkoliv se jedná o evidentní nečestné jednání provozovatelů těch pořadů, přesto to ty TV stanice umožňují vysíltat.
Vtip je v tom, že ve skutečnosti tam nejspíš nikdo nevolá, ani žádný operátor tam není. Jestli někoho pustí do televize tak je to jejich člověk. Jeden velký podvod na lidi co si myslí že mohou něco vyhrát. Je to jen zdroj jejich obživy. Ne oni nejsoiu blíbí, oni jsou vychcaní. Manipulují s lidma a okrádaj je o peníze, jak jinak to nazvat. Můžeš snad něco vyhrát? Ne. Podlke mě je to celé podvod. Prostě tě jen zlákají abys si zavolala. I kdyby tam bylo 200 kč za minutu, věřím že se najdou lidi co to zkusí. Prostě ti to nedá když ti ukážou 10.000. To se přece vyplatí ne? Nikdo tam přece nevolá... Tak to máš v kapse.
Divím se že není nějaký zákon (například v zákoně o telekomunikacích) který by toto nezakazoval, ale stanovil maximální částku např. 20 korun pokud jde o slibování výhry. Nebo že daná částka nesmí přesáhnout tisícinu té nabízené částky ale nesmí nabízet víc než 20.000 (nebo zboží v této hodnotě zdarma).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.