Skladování domácího ovocného sirupu

Od: Datum: 27.08.16 22:31 odpovědí: 7 změna: 23.10.16 16:04

Udělal jsem si sirup z glukózového sirupu a ovocné šťávy ze švestek. Je třeba to skladovat v lednici nebo ne? Vím že běžné sirupy z obchodu se v lednici neskladují (není to uvedeno na obalu). Ale u domácího si nejsem jistý. Šťávu jsem převařil a pěnu odstranil.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 28.08.16 00:00
avatar

U těchto výrobků je nutná konzervace.Buď vysokým obsahem cukru,nebo tepelně s dalším uzavřením sklenice,v níž jej chceme skladovat.Také se pak používají chemické konzervanty(áčka),třeba kyselina citronová.

JABRAKA

Datum: 28.08.16 09:42

Je pravda že je hodně sladký, ještě sladší než ten z obchodu (špatně jsem odhadl množství glukózového sirupu).

Datum: 28.08.16 07:58
avatar

Od druhé babičky dostáváme Kozičkový sirup, bezinkový. Máme ho uložený ve špajzu, ale když už ho otevřeme, tak v ledničce.

Od: smodrcha
Datum: 23.10.16 15:54
Sirupy kupované obsahují buď víc jak 50% cukru nebo jiné, třeba i umělé konzervanty.(Cukr-sacharóza je konzervant, ale glukózo-fruktózový sirup je směs cukrů a nemá takové konzervační účinky). Proto Váš domácí sirup konzervujte, nejlépe plnit po přejití varem do sterilizovaných sklenic a před zavíčkováním dát na vrch lžičku vodky. Nemíchat, nepřeklápět, skladovat nastojato, a po otevření uchovat v lednici.
Datum: 23.10.16 16:02

Měl jsem dvě láhve. Jedna byla až moc sladká a druhá tak akorád. Tu sladkou jsem skladoval v lednici a vydržela asi dva měsíce než to někdo vypil. Přivřeno kovovým víčkem. Tu méně sladkou láhev jsem měl v pokoji při pokojové teplotě, zadělanou nalévátkem na sirup (vzduch se do toho dostal jen při nalévání, ale teklo to hodně pomalu). Než jsem to zkonzumoval vydrželo mi to 6 týdnů a nic zlého se s tím nestalo.

Datum: 23.10.16 16:01
avatar

Domácí sirup je sice bez konzervantů ale se spoustou cukru, po čase se mi kazil a nebo nešel, pro svojí hustotu, dostat z lahve. Nejlepší je jablečný mošt v PETKÁCH, zamrazím a máme pitíčko až do nového. Letos ale nebyly u nás jablka moštu je jen 50l.


doplněno 23.10.16 16:27:

Do těch lahví to šlo ale po čase to nešlo ven. Vařila jsem jednou v jakémsi babiččině hrnci-překapávači, spousta práce a výsledek mizerný. Pokud se nezkazil vydržel i 2 roky ale jak říkám, nešel z lahve, zhoustlo to jako marmeláda. Rozehřívala jsem ho v hrnci s vodou abych tu "marmeládu" z lahve dostala.

Datum: 23.10.16 16:04

A jak dlouho vám vydržel? Měla ste to moc husté, já měl ideální poměr hustoty, takže to pomalinku vytékalo. Moc hustý, to už není sirup, ale ovocný koncentrát s minimem vody.


doplněno 23.10.16 16:58:

Tak to u nás by tak dlouho nevydrželo. Řešením by mohlo být že pokud sirup po čase začne houstnout, tak ho vylít z láhve dokud to jde, přidat vodu a převažit a zase nalít do láhve a utěsnit. Pokud to ovšem nezačalo krystalizovat, to by zůstalo část vevnitř. No ale i tak, když tam nalijete ten horký sirup tak se krystaly zase rozpustí.

Pro mě nebyla práce s tím sirupem, jako spíš s tím sušením švestek v troubě (při čemž se uvolnila šťáva, kterou jsem následně jen přidal do glukózového sirupu).

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.