Neco divného v slivovici

Od: Datum: 26.08.16 16:15 odpovědí: 15 změna: 27.08.16 14:01
Ahoj, vůbec jsem nenašel správnou rubriku, tak se omlouvám, pokud jsem úplně mimo :D
DOTAZ: Z Moravy jsem si přivezl slivovici od nějakého vinaře. Hned jak jsem přijel, narval jsem ji do mrazáku, dnes cca po měsíci jsem ji vyndal a bylo tam něco jako, nazvali jsme to neslusným slovem pánské semeno. Prostě to byla taková divná polopruhledna hmota, která plave uvnitř slivovice. Byl to jeden velký shluk, když jsem s tím trochu hýbal tak se to rozpadlo. Takhle to vypadá teď po rozehřátí z mrazáku.
Můžete mi poradit co to je, je slivovice vadná, pitelná?
Dekuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 26.08.16 17:02
avatar

To jste jistě fotil ledové, přímo z mrazáku, jakmile se slivka oteplí tak ty "vločky" zmizí. Nevím co to je ale na chuť to nemá žádný vliv. Vyděsilo nás to,nalili jsme z mrazáku přímo do skleniček ale za pár minut, nebylo po "vločkách" ani památky.


doplněno 26.08.16 17:24:

Zajdo, já proto, že ji mám ráda vychlazenou tak, že sotva teče.

Datum: 26.08.16 17:20
A proč ji rvete do mrazáku?
To není třeba.
doplněno 26.08.16 17:47: lidus: to byla výtka tazateli,ne Vám
To musím teda zkusit,mi zatím stačí z ledničky.
Myšleno: stačí teplotou,nikoliv množstvím:-D
Datum: 26.08.16 18:10
avatar

Z Moravy jsem si přivezl slivovici od nějakého vinaře. Už tato věta mi nahání hrůzu. Slivovice je ze švestek! Je jasné že je to špatně pálená domovina.Je to nějaký rostlinný olej a vosk.Málo odpuštěno ze začátku druhého pálení.A za druhé dobrá slivovice se pije při pokojové teplotě tak ze sedmého schodu. Zmrazená omezí chutě v ustech a tak nevnímáte ty pachutě.Nejvíce se mi líbí ,,Švagr z Moravy prodává meruňkovici za 200Kč."Nekoupíš? Ve skutečnosti to je jabčák ochucený meruňkovou tresti.Pozná se to podle silné vůně a chuti po meruňkách.Kdo jednou ochutná pravou tak to vždy pozná.


doplněno 26.08.16 18:39:

Ještě dodám,z dobré slivovice je druhý den jen žízeň ne dunění v hlavě a nablito v alejich.


doplněno 26.08.16 20:13:

Slivovice je vždy ze švestek nejlépe ,,Kadlátek" Z jablek je jablkovice nebo kalvádos,z hrušek hruškovice atd...Taky v obchodě když chci chleba nedají mi salám.

Datum: 26.08.16 19:57
avatar

Žolíku, slivovice ze švestek?, a kde bysme my na Moravě vzali švestky když nám je sežrala šarka. Říkejte tomu klidně pálenka ale u nás tomu nikdo jinak než slivovice neřekne, pálíme s dorancií, hrušek, meruněk, nejvíc mirabelek. My pálíme vždy jednodruhové ale spousta lidí to míchá, pálíme v místní pálenici.

Datum: 26.08.16 18:12
avatar

No, já nevím, ale kupovat slivovici od vinařů už samo o sobě cosi vypovídá. Mrazit slivovici, a vůbec jakýkoliv alkoholické pití, je hloupost. Dojde tím k potlačení všech chutí pitého panáka, což je přáním dodavatelů nekvalitního pití, ať už je jakékoliv. To, že je omrzlá flaška, z které se rozlévá do panáků slivovice, je prvním okamžikem, kdy bych pití odmítl...

Od: vernon
Datum: 26.08.16 18:30
Šlivovici do mražáku?
Datum: 26.08.16 18:32
avatar

To uvidíte až to vypijete - DOSLOVA. *frajer*

Datum: 26.08.16 19:48

Nó,vidím že je to tu samý pražák,proč by nemohl vinař dělat i slivovicu?*bzum*Ono i dost vinařů mají tu slivku radši než víno.

Jinak to bude asi přiboudlina http://www.wikiskripta.eu/index.php/P%C5%99iboudlina můžete zkusit přefitrovat ale to nebude také stoprocentní řešilo se to i tady http://deslik.blogspot.cz/2010/01/vady-palenek.html

Datum: 26.08.16 21:48

Něco takového se mě osobně ještě nestalo a všem kritikům vkládání alkoholu do mrazáku : každý má prostě jiné chutě a jiný způsob konzumace. Já bych ji také do mrazáku nevrazil, ale díky tomu právě tazatel rozpoznal problém na který se dotazuje. Příště alespoň víte, že tento vinař nebude tím pravím odborníkem na domácí pálení. Mimochodem, zažil jsem i čistou vodku Bols, která po vyjmutí z mrazáku byla natolik zledovatělá, že nešla ani prokapat hrdlem.

Datum: 26.08.16 22:16
avatar

Ten "ejakulát" je ovocný vosk. Při druhém pálení se jelo nadoraz, moc se topilo a s vodní parou se dostal do slivovice. Staříci říkavali, že práve na konci se nachází ty nejlepší chutě slivovice. Ubezpečuji vás, že to není nic závadného. Stačí za studena přelít přes plátýnko. Navíc máte stoprocentní jistotu, že slivovice je z ovoce. Přepálené víno to neudělá a zbytkový cukr také ne, ten zůstane nevyužitý a vyleje se do kanálu ;) Určitě to není žádná chemie ani míchaný "metyl"

Datum: 27.08.16 02:36
Působiště jako někdo kdo se v tom vyzná. :) Což je správně, děkuji za vaši odpověď a ubezpeceni, že je to v pořádku.
Podle rady všech už ji do mrazáku dávat nebudu. :D Jak tady píše nějaký pán, tím že jsem to dal do mrazáku jsem přišel na problem a díky tomu jsem se dozvěděl nové veci. Všechno zlé je pro neco dobře. :)
Jen jsem si chtěl dneska dát panáka a tohle mě trošku zaskočilo.
Datum: 26.08.16 22:48

Dobrá slivovice se naopak pije s pokojovou teplotou. S prominutím sračka se musí podchladit aby se dala polknout.

Datum: 26.08.16 22:57
avatar

Asi proto se Finská vodka vychlazuje a nalévá do ledových sklenic. Kvalita nemá nic společného s teplotou. Fernet, Becherovka, Jack Daniels (Whisky obecně všechny), Mislivecká, všechny se nachlazují. Asi proto, že jsou to patoky a musí se chladit. Kdo ten příměr vymyslel? taková hovadina. Asi budu pít slivovici teplou, abych poznal, že je špatná? Buď mi chutná nebo ne, a klidně ji můžete polévat dusíkem, bude špatná i tak.

Datum: 27.08.16 13:35
avatar

My se tu bavíme o destilátu slivovice ne již o upraveném alkoholu. a určitě neni schlazený tak aby byl v mrazáku.Na kolik stupňu mají v retauraci nastaveno chlazení alkoholu? A ta vodka nalitá do ledových sklenic nebude mít takovou teplotu jak by byla půl dne v mrazáku.

Datum: 27.08.16 14:01
avatar

Co je upraveno na vodce? Kromě toho, že je 3x(nebo 128x distillery ... prozradím, že nic. Naklíčený ječmen (aby se škrob změnil v cukr), vykvašeno, vypáleno, stejně Žitná nebo z kukuřice whisky. Aby se zbavila pachů a těkavých látek, nechá se vyzrát v dubovém sudu. Osobně jsem ochutnal Irskou v malé pálenici Kilbeggan a čerstvý výpalek se nedal vypít ani v předklonu. Těkavá složka připomínal víc aceton než líh, všechno se uklidní po pár měsící až letech zrání.Stejně jakákoliv ovocná pálenka se časem mění ve zlato. Nemusí být ani zakopaná 15 kroků od paty ořechu. Dobrou chuť při sobotě, jdeme na stopečku? ;)

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.