Nejste přihlášen/a.
To jste jistě fotil ledové, přímo z mrazáku, jakmile se slivka oteplí tak ty "vločky" zmizí. Nevím co to je ale na chuť to nemá žádný vliv. Vyděsilo nás to,nalili jsme z mrazáku přímo do skleniček ale za pár minut, nebylo po "vločkách" ani památky.
Zajdo, já proto, že ji mám ráda vychlazenou tak, že sotva teče.
Z Moravy jsem si přivezl slivovici od nějakého vinaře. Už tato věta mi nahání hrůzu. Slivovice je ze švestek! Je jasné že je to špatně pálená domovina.Je to nějaký rostlinný olej a vosk.Málo odpuštěno ze začátku druhého pálení.A za druhé dobrá slivovice se pije při pokojové teplotě tak ze sedmého schodu. Zmrazená omezí chutě v ustech a tak nevnímáte ty pachutě.Nejvíce se mi líbí ,,Švagr z Moravy prodává meruňkovici za 200Kč."Nekoupíš? Ve skutečnosti to je jabčák ochucený meruňkovou tresti.Pozná se to podle silné vůně a chuti po meruňkách.Kdo jednou ochutná pravou tak to vždy pozná.
Ještě dodám,z dobré slivovice je druhý den jen žízeň ne dunění v hlavě a nablito v alejich.
Slivovice je vždy ze švestek nejlépe ,,Kadlátek" Z jablek je jablkovice nebo kalvádos,z hrušek hruškovice atd...Taky v obchodě když chci chleba nedají mi salám.
Žolíku, slivovice ze švestek?, a kde bysme my na Moravě vzali švestky když nám je sežrala šarka. Říkejte tomu klidně pálenka ale u nás tomu nikdo jinak než slivovice neřekne, pálíme s dorancií, hrušek, meruněk, nejvíc mirabelek. My pálíme vždy jednodruhové ale spousta lidí to míchá, pálíme v místní pálenici.
No, já nevím, ale kupovat slivovici od vinařů už samo o sobě cosi vypovídá. Mrazit slivovici, a vůbec jakýkoliv alkoholické pití, je hloupost. Dojde tím k potlačení všech chutí pitého panáka, což je přáním dodavatelů nekvalitního pití, ať už je jakékoliv. To, že je omrzlá flaška, z které se rozlévá do panáků slivovice, je prvním okamžikem, kdy bych pití odmítl...
Nó,vidím že je to tu samý pražák,proč by nemohl vinař dělat i slivovicu?Ono i dost vinařů mají tu slivku radši než víno.
Jinak to bude asi přiboudlina wikiskripta.eu/... můžete zkusit přefitrovat ale to nebude také stoprocentní řešilo se to i tady deslik.blogspot.cz/...
Něco takového se mě osobně ještě nestalo a všem kritikům vkládání alkoholu do mrazáku : každý má prostě jiné chutě a jiný způsob konzumace. Já bych ji také do mrazáku nevrazil, ale díky tomu právě tazatel rozpoznal problém na který se dotazuje. Příště alespoň víte, že tento vinař nebude tím pravím odborníkem na domácí pálení. Mimochodem, zažil jsem i čistou vodku Bols, která po vyjmutí z mrazáku byla natolik zledovatělá, že nešla ani prokapat hrdlem.
Ten "ejakulát" je ovocný vosk. Při druhém pálení se jelo nadoraz, moc se topilo a s vodní parou se dostal do slivovice. Staříci říkavali, že práve na konci se nachází ty nejlepší chutě slivovice. Ubezpečuji vás, že to není nic závadného. Stačí za studena přelít přes plátýnko. Navíc máte stoprocentní jistotu, že slivovice je z ovoce. Přepálené víno to neudělá a zbytkový cukr také ne, ten zůstane nevyužitý a vyleje se do kanálu Určitě to není žádná chemie ani míchaný "metyl"
Dobrá slivovice se naopak pije s pokojovou teplotou. S prominutím sračka se musí podchladit aby se dala polknout.
Asi proto se Finská vodka vychlazuje a nalévá do ledových sklenic. Kvalita nemá nic společného s teplotou. Fernet, Becherovka, Jack Daniels (Whisky obecně všechny), Mislivecká, všechny se nachlazují. Asi proto, že jsou to patoky a musí se chladit. Kdo ten příměr vymyslel? taková hovadina. Asi budu pít slivovici teplou, abych poznal, že je špatná? Buď mi chutná nebo ne, a klidně ji můžete polévat dusíkem, bude špatná i tak.
My se tu bavíme o destilátu slivovice ne již o upraveném alkoholu. a určitě neni schlazený tak aby byl v mrazáku.Na kolik stupňu mají v retauraci nastaveno chlazení alkoholu? A ta vodka nalitá do ledových sklenic nebude mít takovou teplotu jak by byla půl dne v mrazáku.
Co je upraveno na vodce? Kromě toho, že je 3x(nebo 128x distillery ... prozradím, že nic. Naklíčený ječmen (aby se škrob změnil v cukr), vykvašeno, vypáleno, stejně Žitná nebo z kukuřice whisky. Aby se zbavila pachů a těkavých látek, nechá se vyzrát v dubovém sudu. Osobně jsem ochutnal Irskou v malé pálenici Kilbeggan a čerstvý výpalek se nedal vypít ani v předklonu. Těkavá složka připomínal víc aceton než líh, všechno se uklidní po pár měsící až letech zrání.Stejně jakákoliv ovocná pálenka se časem mění ve zlato. Nemusí být ani zakopaná 15 kroků od paty ořechu. Dobrou chuť při sobotě, jdeme na stopečku?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.