Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jednoduchá strava

Od: unchained odpovědí: 7 změna:

Zdravím, dá se teoreticky přežít na následujících potravinách?

Čočka ( bílkoviny ) a rýže ( sacharidy ) + nějaké ty vitamíny, zelenina?

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

drzs
hodnocení

0x

Tak přežít se dá na kdečem. Vezměte si děti v africe s naprosto nedostatečnou výživou. Druhá věc ale je, jak jsou na tom zdravotně.

unchained
hodnocení

Ovšem, vezmeme teda v potaz i nějaké ty jogury na B12tky a něco na omega, pak by člověk měl mít nutričně vše co potřebuje, Kwashiorkor je zase jiná věc.

pohanka*
hodnocení

0x

Tuky tam chybí.

Doplnila bych ořechy, semínka, máslo, kvalitní olej, tuňák, sardinky a též vejce.

Ano, přežít se dá, ale je možné, že tělo se začne zbavovat zbytečných věcí. Tuk jako první, menstruace, vlasy, zuby.

doplněno 26.08.16 06:35:

Čočka /luštěniny/, rýže je celkem základ vegetariánské stravy, třeba v Indii. Ale těch druhů luštěnin mají snad na desítky druhů, též si jídlo doplňují různorodým kořením o kterém nemáme ani zdání, zelenin používají také zcela jiné druhy, než klasických pár druhů u nás, koupených v supermarketu. O tom, že výživová hodnota ovozel má klesající úroveň jste asi již četl-a. Ačkoliv toho sníte dostatečně, tak oproti ovozel před 40-60 lety dostanete o hodně méně vitamínů a nerostných látek. Není divu, pěstují se jiné vyšlechtěné druhy pod foliemi, pouze v živném roztoku, polní plodiny čerpají živiny z vyčerpané půdy, kde se hnojí chemikáliemi. Též krása a tvar se povyšuje nad kvalitním výpěstkem malého rolníka-zemědělce-ovocnáře.

Výše uvedení obyvatelé doplňují svoji běžnou stravu různými plackami, pitím mléka a výrobků z něj.

Jinak v korejšti nuzní chudáci, přežívají opravdu na rýži a kimči.

hahanaj*
hodnocení

0x

Co vás vede k takovému omezování?Myslím, že tělo vám dá brzy najevo ,zda se mu to líbí či ne.

hodnocení

0x

Do smrti na tom určitě vydržíte.
Je jen otázka, jaká ta smrt bude a kdy přijde.

hodnocení

0x

Urcite da.
Pred par lety jsem byl s vodnima skautikama z Prahy na Sumave a Ty do pusy nevzali nic jinyho nez zrni, hrasek a podobny veci.

hodnocení

0x

Já si myslím, že asi dá. Jen v tom, co popisujete, je poměrně málo vlákniny a to se střevům vůbec nebude líbit. ;) A nebude se to vůbec líbit paměti, ve které jsou uskladněny vzpomínky na různá jídla. Já jsem nějakou dobu, už ani nevím proč, nejedla maso. Zdávalo se mi o vysokém, uprostřed krvavém, bifteku, s americkými, křupavými bramborami.. Byl to tak živý sen, že jsem měla polštář mokrý od slin. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]