Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás.Chtěl bych se zeptat,...možná je to hloupá otázka.Ale nevíte,zda Val.království má pořád stejné hranice? Totiž,..díval jsem se na různé mapy Valašska.Ale na některých mapách,..např. Hostýnsko,je na hranici Valašska a kdo zda tam ještě patří.Na jiné mapě je Hostýn kus od hranic na úzení Valašska.Přesněji řečeno,..mapy jsem viděl různé.Jak tedy poznám,kde hranice začíná a kde končí.Mapy,co jsem viděl se liší.Dá se někde sehnat přesná mapa Valašska?(turist.průvodci,turistické mapy atd.)Děkuji.
Dobrý den, podívejte se na mapu Valašského království viz odkaz - hranice jsou patrně dočasné a budou se stále posouvat dále . Zdravím!
lucie - on už prý Jára Cimrman má plán, jak tomu roztahování hranic Valašského království zabránit .
Díky.Moc hezká.To je krásné,že máte i pas.Já jsem blázen do historie,takže Valašsko beru opravdu jako království.I kdyby to bylo fiktivní.Mám možnost získat domek ve Vsetíně.Tak bych to bral.Já jen,..že na některých mapách je napsáno,že nějaké hranice VK byly,nebo jsou zrušeny od nějakého roku.
Jen chci říct,že vím,že je to spíš zábava.Ale umí to.Lidé jsou tam jiní než v Praze.Navíc ta příroda a ty poklady,comáte z přírody,jako je slivovice a o uzeninách ani nemluvím.Jejich jméno se nese široko daleko.Přesto mám pocit,že i když jmse všichni z ČR,tak je to pořád taková,obrazně řečeno,.. "malá Amerika".Černí a bílý.Nebo bílý a indiáni.Asi takový je tu vztah.
To si moc nemyslím.Dnes jsem byl v Uh. Brodě.Kromě sexy přízvuku slečen,jsem toho moc pozitivního nenašel.Jen spoustu magorů,které učila v autoškole nejspíš cvičená opice a oči mají jen proto,aby viděly každým okem jednu barvu.Červenou a zelenou.Samotný kraj,jako je Uherskobrodsko,toho moc nemá.Pocházím prostě z dost drsného světa.Ale musím přiznat,že na Valašsku se lidé umějí bavit.Spousta zábavy,Bolek král s červeným nosem od piťí,trnkobraní atd.Nerad bych řadil Valachy k jižní Moravě,ve Zlínském kraji.Protože to bych je nejspíš dost hanil
Takže mi chcete říct,že to nemá cenu jít do těchto oblastí?Je to možná komerční.Ale prostě se o to umí starat.Mají snad Čechy něco takového? Jako je na Valašku domovský list apod? Ale jak vidím,tak to nebude tak snadné jít do valašska.Pokud totiž každý bere tak Valašsko a "cizince" jako vy, tak nejspíš spolu nebudou vycházet právě v dobrém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.