Nejste přihlášen/a.
Krásný den všem.
Koupil jsem si na dovolené noviny na cestu vlakem- v pondělí i ve středu jsou z novin o 10ti stranách (nepočítám-li reklamu) min. 2 strany o panu Konvičkovi a jeho představení. Resp. o představení jsou 3 řádky, zbytek jsou reakce lidí z okolí (možná), někteří politici, a dohady, kde udělali soudruzi chybu.
Podle zahraničních novin jsou také varianty - jedni jsou zhrozeni, jak může něco takového v ČR být legální, jiní nechápou, co se vlastně řeší... prý to byla tak jasně provedená parodie, že se lidé v blízkém okolí smáli. Utíkali jen ti, co slyšeli výstřely a netušili, o co vlastně jde.
Článek o pánovi, co si hledá další pro žalobu na pana Konvičku za "téměř těžké ublížení na zdraví" – uvádí tam, že tchýně "skoro dostala záchvat" a "manželka se třese ještě teď i přes uklidňovací prášky, ale jeho děti musí k psychiatrovi a tyto náklady bude požadovat".
Vypadá to spíš jako politická kampaň před volbami v době okurkové sezony.
No a jelikož jsem četl vlastně jen o této akci, zamyslel jsem se nad ní.
Můj názor je, že chybou byl zákaz ozvučení, kdy by se divadelní představení nejprve všem představilo... Ono slovo řečené bez mikrofonu je tišší než střelba – a druhou chybou bylo povolení střelby, resp. pyrotechniky nebo imitace střelby na náměstí v dnešní době. Pokud toto představení mělo nějaký popis před schvalováním z magistrátu, pak je chyba na člověku, který toto schválil. Pokud tento popis není ani nutný, pak je chyba v systému a vlastně si pak může taková "divadla" zajistit každý – třeba nacisti na narozeniny Adolfa, anarchisti na svátek Marcely, atd. atd.
Byť se může zdát představení nevhodné a nešťastně provedené, to hlavní pan Konvička dokázal - zmedializovat hrozbu a donutit lidi k zamyšlení - vždyť přesně tak by to mohlo za pár dnů, měsíců dopadnout.
Dobrý den, pan Konvička je chudák, který se chce nějak prosadit - více to nemá význam komentovat.
Zdravím!
jmlc, myslím si, že budou tři názory, Vadí, nevadí a je mi to jedno. Pak se každý názor rozplyne do množství odboček, narážek urážek a osočování.
Já tam nebyl, neviděl jsem to, jsem bojácný člověk, takže bych se asi lekl. Nejsem právník, ale právníci se přou, zdali je (ne)možné toto zakázat. Čím více se o tom bude psát, tím lépe pro pana Konvičku.
V první chvíli jsem to odsoudila. Ale... ale on má pravdu. Za měsíc to může být doopravdy. A teď co? Budeme před tímto problémem zavírat oči, nebo počkáme, až to u nás bude bouchat jako ve Francii či v Německu?
Jen by mě zajímalo, co by se dělo, kdyby nějakému držiteli zbraní, ruply nervi a začal po "muslimech" střílet.
Lidi jsou málo odolní.
Nejsou schopni reagovat na nastalé situace. Po zjištění, že se jedná o nahranou akci, si měli oddechnout, zanadávat, anebo zasmát se svému strachu. Podle nátury.
A být rádi, že se jedná jenom o divadlo. Zatím.
Naše i EU elita s námi nehraje fér hru. Proto takový počin já osobně neodsuzuji.
Já mám dojem, že bude hůř, šrouby se budou utahovat, novináři mají doporučení ne moc publikovat o teroristických činech, takže se za nějakou dobu nedozvíte, co se děje. O to budeme potom více překvapeni. Pomalá, postupná islamizace Evropy salámovou metodou. Jenom myšlenka volebního práva pro cizince i zde netrvale nežijících nahrává myšlence získat si své voliče, získat hlasy pro určitou politickou stranu, ideologii.
Pokud si vzpomínám, tak před desítkami lety, snad v USA, takhle vystrašilo své posluchače vysílání v rádiu, že naši zaměkouli napadli marťané. A mnoho obyvatel země tomu opravdu uvěřilo. Byla z toho velká aféra, vysílání bylo věrohodné. Takže ano, i takováto představení se stávají.
Pokud bych tam byla, tak bych se též jistě vylekala, ale jak již píšu nahoře, poté bych zanadávala, ulevila napětí a potom zasmála a vzpomínala na zážitek.
Ale jo. Kazdy ma nejaky nazor, tak ja taky.
1. Nevim, zda pri povoleni divadla je potreba dokladat o cem to divadlo bude, aby se to schvalilo, ale podle mne by to tak ani byt nemelo, aby se rozhodovalo o schvaleni podle obsahu. O chybe v systemu bych nemluvil uz vubec, pac koho by dopredu napadlo, ze nekdo bude delat neco podobneho. Ne vsechno zkratka musi byt dopredu podchyceno pomoci tabulek - a je to tak spravne.
2. Konvicka je mi u prdele, predstaveni mozna bylo mozna nebylo za hranou, nebyl sem tam, takze nevim, zcela urcite to bylo vzhledem k soucasne situaci ve svete krajne nevhodne, nemistne, antisocialni, zbytecne...nebo jak jinak se to da jeste nazvat, ale sem rad, ze ziju v zemi, kde je neco takoveho vubec mozne.
Potíž je v tom, že se k jinak extrémně závažnému problému s čmoudíky snaží přitočit spousta lidí, kteří v něm vidí příležitost k bezpracnému obohacení. Někteří se tím ani netají, například absolvent večerního studia sociologie Petr H., který za svou účast požaduje astronomické honoráře, nebo korpulentní politička přezdívaná Big Jane. Voličská základna není bezedná a všichni se pokouší urvat svůj díl koláče. Expozé pana Konvičky bylo hloupé, zbytečné i potenciálně nebezpečné. Osobně jsem na čmoudíky v rámci svých možností připraven a hysterické apely ambiciózních entomologů k ničemu nepotřebuji. Zde si musím trochu postesknout; 9 mm náboje v poslední době podražily.
Pro pohanku: Plně vás chápu.
Možná jste Vy připraven, ale co my ostatní? Chci pro svoji rodinu bezpečný svět - republiku, kdy se holčičky nebudou muset bát jít ze školy a do školy samotné, prostovlasé, v běžně nošeném, evropském oděvu, bez vulgárně pokřikující menšiny. Malí kluci se v klidu koupat v bazénech a na koupalištích.
Připraven? Jak se chceš připravit na magora který vytáhne nůž a začne bodat? Vždycky stihne pár lidí bodnout, s bouchačkou ho sice někdo odstřelí jako v Izraeli, ale těch pár pobodaných to nezachrání. Navíc v davu můžeš picnout i někoho jinýho. A pokud přijde a odpálí se, tak neuděláš nic ani s bouchačkou...
Samozřejmě zbraně mezi lidma jsou lepší než lidi bez zbraní. Ale řešení to není.
Jako upozornění na hrozbu, že to i u nás to brzy může být reálná skutečnost to bylo dobré. Pokud si verbež pustíme k sobě tak to tu prostě bude jako na západě, každou chvíli se tu nějaký čmoud přimotá do davu a pobodá nebo se odpálí. A zásadní je vůbec je sem nepustit. Jak to končí vidíme ve Francii, Německu atd. - i Turci tam nejsou němci, ale pořád turci i když tam jsou už 50 let, až se namnoží tak to bude Turecko. Stejně tak islám, sem to nepatří.
Provedení ale byla "blbá sranda", zásadní a vlastně jediná chyba byla zvuková imitace skutečné střelby. Kdyby jen volali "ratatatata" tak by to bylo bez paniky i pro lidi v okolí. Pustit zvuk skutečné střelby bylo přes čáru, na stejné úrovni je volat hasiče, záchranku k planému poplachu.
@asd1, s vaším názorem se ztotožním. Celý problém vidím právě v nevhodném provedení střelby - vše ostatní by se dalo nějak chápat, ale střelba dokáže vylekat s ohledem na mnohé skutečné útoky. Taky by to v zapadlé vesnici nebylo tak hrozné, ale Praha je prostě metropole, kde se útoky IS dají očekávat.
Ještě byl jeden článek- celkem velký - o možnostech nadřízeného a potencionální výpovědi pana Konvičky za jeho jednání mimo pracoviště.
Je tam uvedeno, že akademik (učitel) si nemůže dovolit podobné reakce. Jeho názory vyslovené mimo pracoviště můžou být důvodem k výpovědi.
Z toho mi vyplývá, že moje žena, učitelka, pokud bude chodit do kostela, může být vyhozena, protože má svou víru a praktikuje ji mimo pracoviště. Proč? Prostě proto, že ostatní lidé na té škole věřící nejsou a ona může být příkladem člověka, který na akademické pozici praktikuje v osobním volnu něco, co ostatní neuznávají. Mnozí odsuzují nebo proti tomu i bojují.
A opravdu to není sranda - jeden otec studentky, která dostala 5 z písemky "z doby Cyrila a Metoděje", označil gymnázium za "nutící křesťanství". Ještě stále to vyšetřuje nějaká komise ...
Víte, v tom článku se tážou nadřízeného, jestli budou vyhazovat pana Konvičku z práce za jeho názory. Odpověď je "bohužel ne, zatím nemůžeme". Tj. ne z důvodu vyšetřování, ale důvod k vyhazovu má být podle iniciátorů jen názor dané osoby - osoba na dané pozici prý nesmí mít takový názor...
Chtělo by to asi přímo ten článek... třeba ho najdu doma v novinách...
Ahoj Klero.
Asi to divadlo nebylo děláno pro ,,nucení lidí k zamyšlení,, , protože my už všichni lidé jsme si vědomi nějakého toho nebezpečí. To divadélko bylo spíše určeno všem těm divným trotlům, co si tohle nebezpečí sami sobě vymlouvají a mají pochybné potřeby nebezpečným ,,uprchlíkům,, pomáhat. Konvička si asi nepotřebuje nějak moc honit triko. On už je známej dost. Kolik těch sluníčkářu napne své síly v pomoci postiženým v Itálii po zemětřesení a jeho následcích? Tady a teď se mohou dostatečně předvést.
Berte to prosím jako jen můj soukromý názor. Nebudu se vyjadřovat k samotné akci, protože o ni nic nevím. Televize nám opět v duchu své vlastní "politiky neinformovanosti národa" nic neukázala, půlminutový klip z akce za informování nepovažuji.
A následné reakce lidí? Neskutečné. Pokud je někdo schopen vyděsit se a bezhlavě utíkat, při jakémkoliv náznaku střílení, aniž by věděl proč, tak je to tragický důsledek práce médií, která dokázala lidem dokonale vymýt mozky. Dokonale je vystrašit. Dobrá práce chce se mi říct. Jen nevím v čím zájmu. Kdo má zájem na takhle vymyškovaných lidech? Komu se to hodí? Konvička to nebude, řekl bych. Tak že by někdo ze státního establishmentu? Pokud to není v zájmu státního establishmentu, tak proč proti takovému strašení-vymyškovávání lidí nezasáhne?
Spousta otázek a souvislostí se vyrojí, když člověk začne o všem přemýšlet v širších souvislostech této akce, co?
Když to považujete za nutné, tak bezhlavě utíkejte. Šlapejte klidně po sobě, jako v tom klipu z té kavárny. Je to vaše volba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.