Nejste přihlášen/a.
Řekl bych,že to není až tak moc.Při inflaci 10 % ročně?Vždyť znám řadu lékařů,kteří mají měsíční příjempes 100k měsíčně.Takže za rok je to přes milion.Bez daně.Vrchní sestra u nás v nemocnici má 49 k takže ten milion má za dva roky. Podnikatel tchán syna má příjmy přes 9 0k měsíčně.Nu,když zaplatí daně a nemocenské pojištění,tak je to polovic.Ale kdo ví,jak se dělají dnes statistiky?A znám důchodce,který z 10 k důchodu ten milion asi nenašetří.
JABRAKA
Taky ho mám ,jen jej tak nějak nemohu najít:D.
doplněno 16.11.09 21:42:Nechce mi melouna pomoci někdo najít.
Je to velice nesmyslná myšlenka ale před lety jsem pořídil družstevní byt za 5 000 Kč vkladu do družstva.A dnes? kdybych chtěl bydlet na ulici,a chtěl ho prodat,měl bych najednou dva melouny.Kde se probůch vzaly?Vždyť neumím čarovat.Akorát nevíme,jak z hovna uplést bič.Ale někteří to vědí.Jak jinak by věci změnily hodnotu?Jak udělá peníze šikovný podnikatel?Koupí v malé privatizaci dům za 1 meloun.a hned ho nechá odhadnout.Tehdy pravidla byla nastavena tak,že to mohl zaplatit do půl roku.On ale nelenil a už za měsíc ho měl jako nemovitost na KN.Protože mu nikdo nebránil dům prodat,hned ho střelil za 20 melounů.
A tím zaplatil tu aukci.A ještě mu 19 melounů zbylo.Hned na další aukci koupil 5 baráků.A než se rok sešel s rokem,koupil velkou fabriku.
Jenom my jsme takoví blbci,že chceme peníze za práci.
Nejhorší je,že ty jeho jsou ryze inflační.Nevytvořily žádnou hodnotu.
A pohádky je konec.
JARAKA
Ale radku, to by ještě nemuselo být ztracené. Pokud vím, tak u některých společností ponechávají nevybrané dividendy v časově omezené lhůtě - tuším dokonce několik let - v depozitu. Ale spíš bude hrozit to, že Vám ty akcie už dávno sebral většinový vlastník. Takže jestli to nebylo jen pár kaček, tak ještě pohledejte oznámení o výplatě dividendy. Alespoň jste mi připomněl, že musím probrat své "zbytky" z privatizace.
"Nesmrtelná teta a závist"
Zaslouží si peníze ten co vytvořil českou firmu, zaměstnává desítky lidí a platí jim nadprůměrný plat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.