Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boží mlýny melou

Od: angell1985* odpovědí: 13 změna:

Zajímal by mě váš názor na tento příběh.Jedná se o mého bývalého spolužáka ze ZŠ.Již ve škole byl problémové dítě-cikána.V 17-ti letech okradl rodiče o úspory,ti se díky němu rozvedli(otec ho chtěl vyhodit a matka řekla že půjde s ním).Mimo to okrádal důchodkyně o kabelky a prdával drogy.V 18-ti letech měl loupežné přepadení k němuž mu přišili i nějaké jiné krádeže apod.Odseděl si celkem 8 let ve vězení.Po jeho propuštění se zpět vrátil k prodeji pervitinu díky němuž se mu stala dopravní nehoda a dostal se na dlouho do komátu.Jako zázrakem se z něj dostal avšak s těžkým postižením.Učí se znovu mluvit,chodit atd.Dnes žije se svou matkou,která má nového přítele a společně na něj pořádají v celém kraji sbírky.Už jsem našel na internetu mnoho článků o něm jaký je to chudák a jaký měl těžký život,ale nikde nepíšou jeho celou minulost.Přijde mi dost smutný,že důchodci se důvěřivě skládají na takového "zmetka".Co vy na to?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Někomu dělá dobře udělat dobrý skutek na dálku, i když je mnohem lepší pomoci třeba známému sousedovi.

angell1985*
hodnocení

Bylo by zajímavé zjistit,jestli by lidé posílali peníze ikdyž by znali jeho minulost a pokud ano,tak jestli by vybrali také přes milion.

pt®
hodnocení

0x

Spíše jsem pro konkrétní pomoc, buď koho znám nebo koho zná někdo z mých známých. Také při katastrofách, či povodních.

doplněno 22.08.16 20:22:

aby pomoc neskončila někde jinde než má...

doplněno 22.08.16 20:44:

nebo, aby se pomoc neztratila...

angell1985*
hodnocení

Jen taková k zamyšlení...proč pro Vás mají přednost známí oproti někomu koho neznáte?

doplněno 22.08.16 20:29:

To se přece v ČR nemůže stát ;)

hodnocení

0x

Trochu vám věřím, trochu nevěřím. Hlavně nevěřím informaci o mnoha článcích na internetu. Kdysi jsem pracovala v malé redakci tištěného periodika. Není možné jen tak zveřejnit neověřenou informaci, není možné dát na něčí pláč a prosby. A i kdyby se stalo a redaktor do tisku nebo na internet něco propašoval, bude reakce těch, co problém znají z opačné strany, poměrně velká. Zejména u textů na internetu, kde se v diskusi může vyjádřit kdokoli a prakticky anonymě.

Pokud je pravda, že se texty objevují, proč se vy, další spolužáci, sousedé atd. neobrátíte na redakce či majitele stránek, aby stejným způsobem informovali o sbírkách na jiné potřebné? Aby si ověřili minulost dotyčného. Neviděla bych to jako udávání. Jen jako připomenutí, že se v tomto případě neměří stejným metrem. Solidní nadřízení redaktora by se měli umět s probémem vypořádat.

angell1985*
hodnocení

Jde o strach z toho,že by se mohl nědo dozvědět kdo rozvířil vody.Bydlí ve stejné vesnici co já a stále ho chodí navštěvovat vyfetovaní kamarádíčci.Navíc se jedná o velice rozvětvenou cikánskou rodinu ze které má každý strach.Jak se o něco jedná tak každý soused zavře oči i uši.Nikdo nic neví,nikdo nic neviděl.

iveta*
hodnocení

0x

Sbírku pořádá jeho matka,která jej přese všechno zlé stále miluje. Je logické,že nesdělí celou synovu minulost.Lidé,co peníze posílají,mají dobrý pocit,že pomohli.Kdyby znali celou pravdu,možná by litovali. Já také ráda pomáhám,ale peníze na sbírky nedávám. Nevěřím totiž,že by skončily,tam kde mají.Lidé dokážou dobroty druhých pěkně zneužít.

ha*
hodnocení

0x

tak to prostě chodí. Život je nespravedlivý a často ti, kteří si to zdánlivě nezaslouží, se mají "dobře" (v případě toho kluka se to asi nedá úplně takhle říct, když je v kómatu nebo co). Pokud s tím něco nedokážeš udělat přímo anebo nehodláš, pak je zbytečné se tím zaobírat. Na světě se denně děje tolik špatných věcí a nespravedlivě, že kdyby to všechno jeden člověk vnímal, nejspíš by z toho zešílel. Důležité je to co je teď a tady, to co dokážeme ovlivnit.

hodnocení

0x

Možná by pomohlo poslat to jako téma Klímovovi do pořadu, nebo někam jinam, třeba bulváru, ať mají o čem psát a lidi tak přijdou nato, koho financují. Ale, že Boží mlýny melou, to teda melou a čímdál rychleji. Alespoň to.

Ano, toto mi přijde jako dobrý nápad, dát někam vědět, oč se ve skutečnosti jedná, ovšem pokud jde o cikány, tak to bude v dnešní době značně choulostivé téma, ale za zkoušku se nic nedá. Jen tak mimochodem, my máme postiženého syna a známý, který pracuje v sociální oblasti, zná několik případ, kdy cikáni dělají z dětí opravdové chudáky, jen aby vytřískali prachy ze státu - třeba lehce postižené dítě nechávají naprosto bez podnětů, takže za chvíli je z něho regulérní debil na 4. stupeň příspěvku. Škoda mluvit, nic s tím člověk nenadělá, jak se toto dá dokázat?

hodnocení

0x

Trochu mi to připomíná pohádku o Bajajovi. 1.) sbírku ze zákona může pořádat pouze právnická osoba 2.) V případě sebemenšího prohřešku je pokuta půl milionu korun 3.) pokladničky musí být zapečetěny, sbírka ohlášena min. 30 dnů před začátkem na úřadě, sběrné listiny očíslovány a musí obsahovat jméno pořadatele sbírky. Rozhodně nemůže jen tak někdo sbírat peníze na postiženého roma i kdyby ten příběh byl nevímjak dojemný. Tomu se říká žebrání a nebo ještě lépe krádež! Teď je na místě otázka, kdo si to jen tak trošičku přibarvil? ;) Proč, to chápu ... *cteni*

hodnocení

0x

Za život jsem zjistila, že každé zlo bývá po zásluze odměněno. A každý dobrý čin stejně po zásluze potrestán. Nic víc, nic míˇˇn.

Zvláště pak, pokud se jedná o cikánskou rodinu. Uřvaní jsou, že je lze slyšet přes půl republiky a mají plné huby "dyškrymynácyje". A úřady z nich mají bobky, to už dneska vím. Protože si umí vyřvat veškeré výhody.

Co k tomu říct víc? Prostě, je tomu tak - a hotovo. Musíte se s tím smířit. Já osobně bych raději podporovala psí útulky ve svém okolí. Pes, na rozdíl od lidí, nikdy nezklame. Jaga.

len*
hodnocení

0x

Nehumánní, krutá společnost odmítá trest smrti pro zločince.

Humánní, slitovná, milosrdná, ho uplatňuje.

Toť celý můj názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]