Dobrý den, jelikož u nás v regionu není moc práce a firma, kde pracuji končí, tak mi byl nabídnut rekvalifikační kurz. Vybral jsem si kurz Obsluha CNC strojů, s tím, že po dokončení můžu ihned nastoupit do jedné menší firmy v okolí. Mám se dát na kurz, kde vyučují systém Heidenhain nebo Sinumeric? Časem se možná naučím oba, ale jde mi o momentální situaci. Kdybych se naučil Heidenhain, ale nakonec nastoupil do firmy, která používá Sinumeric, tak bych tomu rozuměl nebo je to úplně o něčem jiném? Měl bych pravděpodobně dělat to, co se naučím, ale člověk nikdy neví. děkuji za objasnění
Já tomuto tématu také nerozumím. Nicméně zkuste se zeptat té firmy, kde budete na rekvalifikačním kurzu. Někdo ho má jistě na starosti a ten člověk se v problamatice jistě dobře vyzná. Na něj bych sháněl kontakt.
Ony ty systemy jsou si dost podobne. Teda delaji v dusledku to same (prirovnal bych to k autu. Taky vsechna jezdi, ale klima a vyhrivani zadniho skla se spousti lehce jinde) . Takze se napred poptej ve firme, kde bys mohl pusobit a pote se nauc jeden system dokonale. Kdyz jej umis, dokazes najit danou funkci i na druhem. Hosne stesti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.