Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Symbol euro ve filmu Rebelové

Od: magdon® odpovědí: 4 změna:

Včera jsem si ve filmu "Rebelové" všimnul jednoho krátkého (a celkem bezvýznamného) záběru, ve kterém je na jízdním řádu zřetelně vidět symbol € . Děj filmu je z roku 1968, kdy o nějakém euru neměl nikdo ani tušení. Film byl natočen v roce 2001, takže mě nejdřív napadlo, že tenhle detail prostě režisérovi unikl. Jenže to €, jakožto symbol měny, v rohu jízdního řádu postrádá smysl. Co ten symbol v tomhle případě znamená?

doplněno 22.08.16 11:02:

Jo, tak to bude ono. Dík za vysvětlení. Jízdní řády jsou pro mě "španělskou vesnicí" (v té bych se možná vyznal lépe :-D). On byl ten záběr velmi krátký, takže jsem si toho symbolu sotva stačil všimnout, natož si ho podrobně prohlédnout. Ten obrázek je vystřižený z videa na DVD, čemuž odpovídá jeho kvalita. Při bližším pohledu je sice patrné, že to není tak úplně €, ale je to dost podobné.

Symbol euro ve filmu Rebelové

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ten symbol asi bude něco jiného. Je to hodně rozmazané. Ale s dovolením využiji Tvé otázky, abych k tomu filmu něco řekla. Já jsem to už chtěla udělat včera. Ten film jsem viděla poprvé, pustila jsem ho a už byl asi ve třetině a hned jsem to chtěla "zapnout" jinam, ale nakonec jsem se zaposlouchala do písničky a už jsem se od obrazovky neodtrhla. Tak hezký a dojemný film jsem už dlouho neviděla. Zrovna já patřím k pamětníkům a to období dobře znám. Takže jsem si nakonec hezky pobulela. A to tam ani nehráli žádní známí herci, teda já znám jenom dva z nich. A tak jsem si vzpomněla na nedávnou diskuzi zde o těch hercích, že už žádné dobré herce nemáme. A tady je vidět, že hodně záleží na režisérovi a zpracování námětu. Prostě jsem z filmu unesená.

hodnocení

0x
Trať číslo 225 Veselí nad Lužnicí-Havličkův Brod.
Ale nenašel jsem nikde vysvětlení pro tu značku.

hodnocení

0x

Nejedná se o symbol eura, ale zřejmě je to symbol označující trasu (spolu s číslem), vzhledem k tomu, že je uveden před slovním označením trasy.

doplněno 22.08.16 10:54:

Tak už jsem našel co to znamená... viz obrázek

Symbol euro ve filmu Rebelové #2
Symbol euro ve filmu Rebelové #3

honzacz*
hodnocení

0x
Tak chyba je i samotné číslo trati. V roce 1968 to určitě nebyla trať 225, ale něco jako 22e. V té době se tratě označovaly dvěma číslicema a písmenem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]