Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, již roky se snažím vytvořit blog, ale vždycky se mi něco nepovede. Přemýšlela jsem nad bloggerem a wordpressem který si můžu stáhnout a nemusela bych mít .wordpress.com. Jenže můj problém je, že ještě dosud neznám html a css. Chtěla bych mít na blogu i podrubriky, ale nevím vůbec jak to funguje to při psaní musíte dát nějaké štítky aby se rozřadily články do jednotlivých podrubrik nebo jak to funguje, dále nevím jak vložit archiv a vyhledávání a komentáře. Prostě skoro nic. (vizuálně mám představu jak by měl vypadat, ale prakticky to neumím) Dále jsem přemýšlela nad wix (napište mi co si myslíte o této doméně), jelikož si můžu posouvat co chci a kam chci, ale také nevím jak se tam c vkládá a navíc to není tak rozšířené jako blogger nebo wordpress. Co byste mi poradili? Díky za odpovědi a doufám, že takový dotaz tu už nezazněl
Ahoj. A Webnode jsi nezkoušela? Ve zdarma verzi blogu máš k dispozici šablony vzhledu, můžeš si navolit rubriky, podrubriky, šítky jsou tam taky a více funkcí. Ve zdarma verzi Webnode nemusíš řešit hosting ani html a css. Nic tě to nestojí. Akorát tedy používáš doménu druhého řádu... něco.webnode.cz.
Z vyjmenovaného je asi nejlepší ten Wordpress.com. Systémy Blogspott a Webnode jsou na můj vkus příliš "těžkopádné". (Čím "lehčí" systém, tím snazší je jeho správa, úprava, změna šablony, ..., ale hlavně načítání blogu.
Články se Vám samy nerozřadí nikde. Rubriky je nutné vytvořit, zvolit pro ně vhodné výstižné názvy. I klíčová slova musíte zvolit sama. Zařadit článek do příslušné rubriky doporučuji hned při psaní nového článku.
A pozor na názvy článků! Pokud chcete, aby se v adresním řádku zobrazovaly korektně, začínejte nadpisem bez diakritiky, článek uložte jako rozepsaný a teprve potom doplňte znaménka.
Pokud použijete diakritiku rovnou, písmena se znaménky z názvu vypadnou, některý systém je nahradí pomlčkami (ale mám dojem, že ne všechny systémy).
Např. z názvu "Po starém městě se strašidly" může vzniknout "Po-starm-mste-se-straidly" nebo "Po-star-m-m-ste-se-stra-idly". Správně by ale mělo být "Po-starem-meste-se-strasidly"...
Co si myslíme o doméně je naprosto nepodstatné. Mnohem důležitější by pro Vás (alespoň pro mne je) mělo být, co ten který systém nabízí, jaké umožňuje úpravy apod.
Zkraje můžete začít jakoukoliv šablonou, ale čím jednodušší bude, tím snáze přijdete na tom, jak ji přizpůsobit svým potřebám. Je důležité vědět, co od blogu či webu očekáváte, měla byste si něco přečíst o fungování webu a teprve potom si začít "hrát" s různými šablonami.
Každý blogovací systém je trochu jiný a každému uživateli vyhovuje něco jiného. Podle mne je nejlepší si vyzkoušet několik různých systémů a rozhodnout se pro ten, který nejlépe splní to, co od něj očekáváte. Se sytémem by se Vám mělo i dobře pracovat. Vzhled blogu/webu je až to poslední.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.