Nejste přihlášen/a.
Zdravím diskutující. Soused má u našeho pozemku pár jabloní, které ho v poslední době už nijak moc nezajímají. Po včerejší diskuzi se sousedem mi bylo řečeno, že si je klidně můžu očesat a dělat si s nima co chci. Tak se chci zeptat, dá se ještě teď připravit nějaké množství jablek tak, aby se poté dali vypálit? Má s tím někdo zkušenosti, popř. spíš nějaké tipy nebo rovnou jednoduchý návod. Jablka si samozřejmě vypálíme oficielně...
Děkuji
Jirka
Děkuji moc za odpověď, V podstatě tedy stačí abych jablka nedával celá ale nadrcená (rozmlácená) to je pro mě důležité info. Ještě se chci zeptat jestli do sudu s jablky mám nasypat cukr? V minulosti, když jsme s tátou dělali meruňky tak si vzpomínám, že jsme tam sypali cukr (nevím kolik)...
Jo teď vlastně koukáj, že jste mi na to odpověděl...a dá se i nějak odhadnou cukernatost, když ovoce moštovat nebudu?
Existují pěsitelské pálenice, do kterých odvezete ovoce a oni se postarají o kvas a vše potřebné. Jen pozor, ovoce by mělo být z vlastní nebo pronajaté zahrady. Od té doby co nemají celníci do čeho píchnout, jdou i po zahrádkářích. Nejen, že si zkontrolují na katastru, zda vlastníte zahradu, ale přijedou se i podívat, zda tam máte odpovídající stromy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.