Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznáte se na občance?

Od: balzerka odpovědí: 17 změna:

Dnes jsem si vyzvedla novou občanku. Sice mne vyfotili napotřetí jakž takž, ale ty nové ochranné prvky na způsob vrstevnic mi zvrásnily obličej a přes tvář se mi opálově leskne zvlněný nápis Česká republika. Fotka je neostrá, šedošedá, jak ze starých novin. Kolegyně si občanku prohlížela a zeptala se zcela vážně: "To jseš Ty? "

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Mám občanku tři roky starou, ale nemyslím si, že by se od té doby něco změnilo. Vypadám tam jako já a nic přes obličej nemám :)

hahanaj*
hodnocení

0x

Na občance mám normální " živou " fotku a žádný nápis-letos dělanou

vilik*
hodnocení

0x
Fotku mám pěknou, focenou napoprvé. Kolek s nápisem je vidět jen z bočního pohledu a ochranné pruhy vertikálního směru mi vrásky nedělají. Prostě fešák.
Ale paní při focení mi ze žertu říkala, že muže fotí ráda. Ženy prý musí několikrát přefocovat a stejně jich je hodně i pak nespokojených. Tak nevím;).
doplněno 04.10.16 07:54: Když se tak na průkaz dívám, zjišťuji, že vlastně ty pruhy mi velice sluší. Pomohou zjemnit možná až trochu výbojnou linii brady a lépe vyniknou až překvapivě nádherné oči, spolu s výborně tvarovanými ústy.
Můj vyrýsovaný nos tak dostal nový rozměr a uši, jako vymodelované barokním umělcem, nádherně doplňují celý obraz.
Jediná část, která by někomu mohla dělat starosti, trochu kontroverzní podbradek na krku, který vzniká při nepřirozeném náklonu hlavy dopředu a stínem brady, je velmi vkusně tříštěna červeným písmem v báječně vedených křivkách.
Jsem s fotkou velmi spokojen:-D.
balzerka
hodnocení

Vilíku, ty jsi poeta! A na OP přímo záříš! Jeden žáček měl popsat obraz a napsal: Vpředu se tyčí kůň a vzadu se rozprostírá kráva.-Taky úsměvné.

venkov4ever*
hodnocení

0x

Na občance vypadám o dvacet let starší a jako bych zrovna opustil All inclusive. *smich*

hodnocení

0x

Nepoznám, a je mi to fuk *frajer*.

Fotka na občance není určená k tomu, abyste se s ní chlubila přátelům, ale je nafocená tak, aby na ní přístroje dokázaly rozpoznat důležité biometrické prvky.

hodnocení

0x

Zdravím vás - omrkla jsem svoji občanku, já ten nápis mám přes krk, přes obličej "jenom" rýhování... ale i má fotka je málo kontrastní, šedivá, málo zřetelná... napadlo mě, jestli to není tím, že jejich fotograf vás vyfotí barevně, ta fotka se pak zmenší a v černobílém provedení zkopíruje na umělou hmotu? tak složitý postup nemůže vyprodukovat ostrou a kontrastní fotografii...

"...tak složitý postup nemůže vyprodukovat ostrou a kontrastní fotografii"

Za 1. ten postup není zas až tak složitý a naopak zmenšením fotky by se kontrast zvýšil,

za 2. i tímhle postupem lze vytvořit kvalitní fotku, bez ohledu na to, jestli je to na plastu, nebo na jiném podkladu.

Ta fotka na OP (i na jiných dokladech) vypadá tak, jak vypadá, zcela záměrně. Vůbec totiž nejde o Váš vzhled, ale o již zmíněné biometrické znaky, které jdou v tomhle provedení lépe strojově přečíst (a paravděpodobně půjdou i hůř falšovat).

jofa*

Nic speciálně nefotí. Normální fotka focená obyčejným kompaktem s převodem na černobílou a šuopnutou na plast. Máti fotli doma proti krémovým dveřím.kompaktem za 1 500 Kč.

doplněno 04.10.16 11:18:

Pokud to nemá přímo ve foťáku nastaveno na černobílou, tak to v obyčejném editoru převedou v efektech na odtíny šedi a hotovo. Proto to je tak "vyblitý" na tom plastu.

hodnocení

0x

Na občance vypadám jako moje babička a je mi to jedno :-D

Maky, to Vám to ještě dobře dopadlo.

Já jsem se dala krátce před výměnou OP ostříhat a tak tam vypadám spíš jako dědeček. :-D

Nevadí, OP ukazuji jen na poště při transakcích a pak policii, pokud dělá kontrolu za volantem. Myslím, že jim je všem jedno, jak tam kdo vypadá. Jaga.

hodnocení

0x

Moje fotka je take silena, ale pro ty co moji obcanku kontroluji to musi stacit!Vic to neresim a je mi to sumak.

hodnocení

0x

Na minulém OP jsem měl fotku jako nepřizpůsobivé individuum. Navíc já blonďák jsem tam měl černé vlasy a černou tvář. Naštěstí jsem musel OP brzy mněnit a už jsem si to pohlídal.

wehappyfew*
hodnocení

0x
Zdravím,
letos jsem byla také nucena changenout obří nepraktickou občanku, kterou jste zpravidla nenarvali do žádné z kapes, za tu noblesnější, menší, růžovo-modrou.
Rozhodně si připadám pohledněji nyní (jsem nefotogenetická, ale zde se výjimečně profilovka povedla). Tvář je mnohem blíže, navíc černobíle (eliminuje se tak mastná pleť či další mé nedostatky v obličeji). U té "plachtoidní" předešlé verze jsem měla ksicht barevně, vizáž jak vyfetlá smažka. "Zahodit peněženku a utéct". :D
Ty reliéfní ražby mě nedeptají, byť mi jedna vlnovka směřuje přímo do nosní dírky alá nemocniční hadička. (:

cesmina*
hodnocení

0x

Novou mám asi tři roky.Celkem to jde ,akorát ten můj sv.melír vypadá jakobych byla dost prošedivělá.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- copak na občance - tam je to fuk - ale horší je, jak už vypadám ve skutečnosti !

hodnocení

0x
Povinnost vlastnit OP jsem si nevymyslel já, tudíž je mi naprosto fuk, jestli jsem na fotce poznat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]