Nejste přihlášen/a.
Tak nějak teď v létě koukám, tetování je v módě. Ale jak? Ne jeden obrázek, ale celé ruce, všude po těle. To jako nejde odstranit? Přijde mi to jako automechanik, který se umazal od černého oleje.
Dobrý den, nejsem přesně informován, ale určitě to odstranit jde - až v krematoriu žehem . Zdravím!
No máte rpavdu,má to kdejaký deb...takže už mi to ani in nepříjde.Osobně mám dvě a s mým tatérem na to máme jasný názor.Třeba odmítá tetovat ženy na paži,protože ženy(z 90%)mají věkem"rozteklé"ruce,tlusté a vypadají potom jak vězenkyně.Pár takových s vytetovanou růží na paži znám a fakt je to hnus.Stejně tak odmítá tetovat portréty dětí a cokoli na obličej(krom permanentního make upu)Také znám několik chlapů co si hrají na drsňáky a mají celé ruce potetované a přitom jsou to "ňoumové".Lidé si neuvědomují,že je to na pořád a hlavně se barva časem rozteče,zmodrá a vypadají jako špinaví,takže i obrázek je nutno zvážit,aby nebyl moc hustý a věkem se linie "nestekly"...a hlavně lidi zjistili,že to nebolí
hlavně u některých jde vidět,že si tetují jen nebolavá místa,je to až úsměvné jak vynechávají ty citlivá místa.
Já třeba neřeším co bude,můžu s tetováním zestárnou,ale taky můžu umřít mladá,to nikdo neví...a v krematoriu mi bude jedno,jestli mám na těle obrázek,jizvu,otlak...rozcuchané vlasy,rozmazaný makeup...
Jedna samožerská: Znám se s Borisem Rudým, takže nějaká drobná půlmetrová kérka mě nenadzvedne.
Ahoj.
Nó, hezkej chlapík. Moc krásnej. Podobnýho jsem viděl někde v Bulharsku nebo Chorvatsku počátkem 80tých let. Slunil se na stojáka na skalisku a byl celej modrej. Když celej, tak úplně celej. I na pinďourovi, koulích i bambuli. Prej ta propíchaná kůže po akci dost chvíli svědí a nutí ,,postiženého,, k drbání. To se ten chlapík asi musel občas i udělat, když se musel drbat i na ,,tom,, . Na tom všem. Fakt nekecám.
Nemusím mít všechno. Když jsem si to nenechala udělat před čtvrt stoletím, kdy to bylo nové, tak teď, kdy to má každý trouba, už do toho nepůjdu. I své dceři jsem vysvětlila, že je to na celý život atd., takže si to nenechala udělat ani ona (Stejný vztah mám k pírsingu.) Ať se každý zdobí jak se mu líbí, třeba ať se vyválí v medu a obalí v peří, píšu jen jaký vztah k tomu mám já. Ošklivé se mi to nezdá. Zatím. Jen se mi opravdu nelíbí některé (už i naše) VIP slečny, které mají potetované celé paže a pak si oblečou společenské šaty, ke kterým to vůbec nesedí, naopak se to tluče a někdy jsou odsouzeny do smrti nosit šaty s dlouhým rukávem, nebo naprosto jednoduchého střihu, bez vzoru. Proč se tak omezovat? |Záleží někomu na tom, co o sobě křičíme do světa? Myslím, že jenom nám samotným - a že je to v nás. A proč vůbec křičet? CXo o mně kérka vypoví? jsem složitější, než může napovědět obrázek. Vy ne?
Tetování je nádhera. Miluju barevné rozsáhlé tetování na pěkných dívkách (i chlapcích). Je to pokoukáníčko. V 80 letech málokdo bude ukazovat holé břicho - ať potetované nebo ne, to se člověk o takové věci opravdu nestará. Tetování je nádhera a je to vedle makeupu jedna z věcí, která se táhne s celou historií lidstva už od pravěku.
Jistě že nebude. O tom také hodně dokazuje to, kolik lidí si tetování nechává po nějaké době odstranit - problémy v práci, nová móda... Ale o tom už se na veřejnosti tolik nemluví. Spíše nesmí mluvit, jinak by klesly zisky a udělala by se tomu špatná reklama. Proto se do popředí mediální pozornosti raději představují lidé, kteří jsou s touto "módou" spokojeni.
Jak jsem psala. V 80 nikdo neřeší nějaké tetování. Tam řeší jestli si vzal všechny léky, jestli dneska přijedou vnoučata, jestli se sama dokážu oblíknout. Tetování je v tu chvíli poslední věc, co by kdo řešil. A že to blbě vypadá... kolikrát vidíte 80letou stařenku v bikinách? Nicméně i tak může tetování ve stáří vypadat dobře, jenom se musí udržovat. A i kdyby si ho člověk nechal časem odstranit - a co? Proč vás trápí, že si někdo tetovaný jednoho dne MŮŽE chtít tetování nechat odstranit? Když si nechcete odstraňovat tetování, tak se netetujte. Ale kritizovat někoho, že si nechá udělat tetování, protože "stejně si ho jednou nechá odstranit" je opravdu mimo (asi jako kdyby někdo kritizoval vás, že si stavíte barák - co když v něm taky jednou nebude chtít bydlet? Prodat barák, to jsou obíhačky, hledání nového a další starosti, stejně jako s odstraněním tetování). Tetování je jako obraz, který ale nenecháte pověšený nad krbem, ať se na něj práší, ale hrdě ho nosíte na těle. Kdo si dělá tetování "protože je to cool", tak si většinou nechá udělat jenom něco malého (na kotník/rameno), což v těch vašich 80 fakt nebude nikdo zkoumat. Když si někdo nechá potetovat pomalu celé tělo, tak každá kérka má nějaký význam a je to v těch 80 jako prohlížet si životní příběh toho člověka.
"Ale kritizovat někoho, že si nechá udělat tetování, protože "stejně si ho jednou nechá odstranit" je opravdu mimo..."
Moc mimo to není, jen to svědčí o nevyzrálosti jedince, který tohle podstoupí.
Nevím, zda jste pozorně četla můj předchozí příspěvek, ale nezdá se mi, že bych v něm někoho kritizoval. Snažím se vše udržet na úrovni debaty.
A co je na tom nevyzrálého? Ano, nemá to žádný "užitek", je to "jen"ozdoba, ale jsme lidi a lidi mají pud zdobivosti, tak to prostě je. A ostříhané vlasy se napravují mnohem hůř než nějaké tetování. Kdybychom měli dělat jen věci užitečné a praktické (tj. s myšlenkou "co by kdyby"), tak se nepřehoupneme ani přes pravěk. Že jde o nevyzrálé jedince je pouze váš názor, který nemáte absolutně nijak podložený, a tímto bych vás odkázala na tuto diskuzi o vyhraněných názorech.
Taky jsem v té odpovědi nereagovala na vás
Teď se nezamýšlíme nad otázkou, zda je to pěkné či nikoliv a zda se to člověku líbí, nebo tím chce ukázat, že patří nebo chce zapadat, čí souhlasí s filozofií určité skupiny lidí. Tuto už bych nechal na tom, kdo si to tetování nechává dělat. Je mi to celkem jedno, pokud je tak spokojen, jeho věc. Dle mě je to nyní jen módní záležitost dovezená z Ameriky.
V 80´s letech si pamatuji, že tetovaní byli převážně kriminálníci, vězni (patřící a uznavající názory nějaké skupiny) a lehké ženské. Nebyla to taková masová záležitost jako nyní. Praktická záležitost (věcnost, pragmatičnost) není to samé jako "co kdyby", to už je určitá míra pochybu.
Z mé hlavy tento názor dlouho trvající názor není, jen s ním souhlasím. Jelikož jsem měl možnost být na vícero sezení s lidmi, kteří tohle podstoupili (marking-unmarking). Vědecké pracovníky zajímají různé pohnutky těchto lidí a věci, které jako "neodborník" jsem si musel dodatečně nastudovat. Jak psychologické tak filozofické. Pro podklady lze otevřít třeba knihu Základy obecné psychologie, či na toto téma vydané vědecké publikace (stačí mít přístup do vědecké knihovny).
Tak trochu z Vašich příspěvků cítím, že nejste pevně přesvědčena s věcí, kterou jste udělala. Proto se snažíte přesvědčit i okolí o její správnosti. To je ale přirozené jednání každého člověka.
My si nerozumíme. Já nemluvila o osmdesátých letech (80. letech), ale o osmdesáti letech (80 letech). Prostě až bude člověku 80, tak mu bude jedno, jestli jeho tělo "hyzdí" tetování nebo jizva po odstraněném tetování. Jinak ano, dřív bylo tetování výsadou spodiny, ale ještě předtím to byl symbolismus kmene a jedince. Jinak já tetování nemám žádné
Když máte vlasy např. po zadek a ostříháte si je třeba k ramenům, tak je velká šance, že už vám nikdy nenarostou do té délky jako dřív (takže jediné řešení je pak prodlužování). Tetování si "jenom" necháte laserem odstranit během pár měsíců max.
Proč by nemohly znovu narůst? Když se o ně starám a mám je zdravé, tak narostou. Když je budu ničit barvením a trvalou, tak se budou lámat a nedorostou. Po odstranění tetování laserem můžou zbýt jizvy. Co vám zbyde po ostříhání a dorůstání vlasů?
- všimli jste si taky , jak starým rukám nesluší ani prsteny? - a zvláště ty zlaté mi připadají OFF - až hnusné. Ale u mladých je to hezké, co se dá dělat.
Je to krásný...ale osobně bych si nechala udělat maximálně něco malinkýho třeba za krk nebo na zápěstí...přesně kvůli tomu, že bych se bála, že se mi to za chvíli přestane líbit. Ale ty, kdo k tomu mají odvahu, upřímně obdivuju.
Jak nekdo muze "uprimne obdivovat" takovou "ujetinu" (klientela dr.Chocholouška?) , ale ted mi uz aspon "docvakl" zvlastni pocit z prispevku pod nickem "klera"
Vsimnete si treba te stare damy na obrazku, urcite trpi mnozstevni uchylkou uz podle oprstenovanych rukou, ale urcite ji nikdo ve spolecnosti ani v davu neprehledne
Mně to přijde jako móda a tak každý, kdo jde s dobou, to musí mít. Jen čekám, kdy bude in nosit hovno na hlavě, to pak bude v šalině k nevydržení.
Jj, uniklo...a evidentně ne jenom něco. Stejně jako všem, pro které jsme my tetovaní špína, kriminálníci atd., protože se přece tetovali dřív jen námořníci a vězni. Zkuste zapnout gůgl a tolik nevykřikovat do světa vlastní nevzdělanost
K dotazu - odstranění laserem je finančně dost nákladné, takže je to pro drtivou menšinu lidí. Nehledě na to, že dobrá polovina z nich po tom ani netouží, protože obrázek na těle symbolizuje třeba životní etapu, křižovatku, osud a tak dále.
Tudíž se zřejmě s umazanými lidmi budete setkávat nadále... naštěstí oni tetování zpravidla mohou schovat. Omezenost se už schovává podstatně hůř.
Vidíte , a já si cizí obrázky - pokud jsou pěkné a krásně zpodobněné - prohlédnu s radostí.
S tím skrýváním tetování je to docela legrace. Dokonce i plnobarevní členové Yakuzy jsou většinou potetováni se svislou mezerou na břiše, takže když si oblečou kalhoty a košili, není nic vidět. To je i moje filozofie, tetování považuji za privátní záležitost. Kdežto dnešní frikulíni se naopak snaží umístit obrázky na místa, která lze zakrýt obtížně, popř. je úmyslně nezakrývají - například i v zimě nosí kraťasy, aby kolemjdoucí učurávali obdivem nad jejich potetovanými lýtky. Přitom jim vůbec nedochází, že ostatní občané vnímají pouze barevný flek; alespoň tedy mě nikdy ani ve snu nenapadlo detailně zkoumat obrázky na cizích osobách. Zvláště ne za situace, když jich má většina lidí asi deset. Je to jako s fotkami z dovolené: Prohlíží si je výhradně samotný autor, protože každý občan má doma desítky vlastních alb, o která nikdo nejeví zájem už ani ze slušnosti.
kolikoli: Škoda, že u toho nemohu být.
Už jsem to pochopila a pomohla mi k tomu jedna moje výborná kamarádka. Známe se tři roky, je chytrá a v lecčem ji obdivuju. Tak mi včera povídá-nechám si udělat tetování. Ptám se provokativně: Kam, na prsa? Ne, na nohu, takový obrázek. Říkám-ale v zimě to nikdo neuvidí. To neva, já to dělám pro sebe. Má to mít jakousi symboliku čehosi. Takže jednoznačně sem odněkud vítr zavál tetovací módu a má to sílu epidemie. To barevné tetování, no, dejme tomu, je to jako barevná fotka, může to být i hezké. Jenomže černobílá fotka se musí umět, měla by působit emotivně, ale to dnešní namodralé tetování je úpně mimo. Nelíbí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.