Proč škytám když sním chleba?

Od: Datum: 19.08.16 14:18 odpovědí: 5 změna: 19.08.16 21:33
avatar

Mám takovou možná hloupou otázku ale...proč škytám když sním chleba? Myslím suchý chleba.

Dneska jsem si přinesla kvasový, měl tak nádhernou patku, těšila jsem se na něj už od rána...*smich*. Trochu jsem ho posolila a po prvním soustu škytavka. Nehltám, jím normálně ale tohle se mi stává pokaždé když jím suchý chleba.

Proč jen po chlebu? Já si si ho pak vůbec nevychutnám *sok*

PS: jak ji zastavit problém není.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 19.08.16 14:47
avatar

Mám stejný problém, jen se to týká čehokoliv suchého, buchta, rýže ap. Lékař netuší. Jedině zapíjet. Napadlo mne menší vylučování slin, byla jsem na vyšetření, ale vše ohledně slin je v normě.

Datum: 19.08.16 15:05
avatar

Jo, je to jen o zapíjení. Suché je potřeba spláchnout.

Datum: 19.08.16 17:23

Ahoj Radko.

To já teda o chlebu nesním. Pravda, někdy na něj myslím, že by nebylo marný ho doma mít, ale já ho kupovat nemůžu. Nějak mi většinou splesniví. I malé množství. Někdy se to povede i rohlíkům. A to jich beru jen pár. Můžou za to lidi, které mi pořád něco cpou a já neumím odmítnout. Ach já chudák. Jinak, mě se nějak po ničem neškytá.


doplněno 19.08.16 19:17:

Ahoj Bene.

Nevím, jak je to dnes, ale tenkrát měl chleba dobu pro skrmení asi 72 hodin. Nám, v roce 79-81 najak starý chleba nedávali. A ani u bojováků v Podbořanech se to nedělo. Ale, zase tam v té velkovýkrmně nevařili moc skvostně. Byli jsme tam jen chvíli. Asi 5 týdnů.

Od: ben®
Datum: 19.08.16 18:42
avatar

Dobrý den, odhaduji, že nesnášite pouze čerstvý chléb, ale starší už Vám nevadí. Na vojně bylo nařízení, že voják může dostat chléb až po třech dnech od jeho skladování. Čerstvý chléb nadýmá a zřejmě působí i na tu škytavku (nebo pálí žáha). Zdravím!


doplněno 19.08.16 20:46:

humbucker - byl jsem několikrát u toho, když pekaři přivezli čerstvé bochníky a ukládaly se do skladu.

Tam byl na každém regálu datum a vydával se chleba pouze starší (prý podle rozkazu).


doplněno 19.08.16 21:38:

radkapod - myslím, že Vám rozumím. Chutná mně to, tak si to dopřeji, i kdybych to měla odmarodit .

Datum: 19.08.16 21:33
avatar

Děkuji všem kdo napsali do "škytání" .

blesik, koukám že nejsem sama kdo s tím má problém ;) a když váš lékař neví...

Asi to ale nijak nevyřeším a škytat budu dál protože...starý chleba mě suchý absolutně neláká a ani zapíjet to nepujde. To si představím jak děda namáčel chleba slepicím *blee*.

Mám prostě občas ráda čerstvou popraskanou patku, nesmí být ani zabalená v igelitu, páč to trochu zvlhne a cítím igelit.

PS: Trochu jsem hledala na na netu a našla jsem zajímavost...několikrát doporučují na ukončení škytavky - pomalu snězte kousek suchého chleba. Takže vlastně po chlebu to začalo a po chlebu by mělo i skončit *smich*

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.