Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mystlíte si o někom, že je fajn, ale později Vám vrazí kudlu do zad tím, co řekne udělá... Např. kolegyně v práci. Stalo se Vám to teď někdy? Děkuji za odpovědi.
Si pod tím představuji "kamarádku", která mne vidí bavit se pro ni s cizím chlapem a pak to žaluje mému manželovi.Ještě se to nestalo, ale jestli se to stane, tak mě to nepřekvapí.
- no, ženskejm moc věřit nemůžete !
- ale ony za to nemůžou - příroda je takhle stvořila - jsou slabší a musí chránit děti, musí být tedy lstivější a proradnější.
bene
- myslím, že jste to vystihnul dobře. Ale on i tzv. "dobrý" člověk dokáže jinému pěkně ublížit, aniž by si to třeba i uvědomoval. Já říkám - pravdu má každý a záleží na tzv. úhlu pohledu.
Nemám ráda podobné stereotypy, ať už se to týká kohokoli. Spíš jsem si všimla, že lidé, kteří jsou prostě povahově zkažení a nedá se jim věřit ani "dobrý den", mají tendence si to různě omlouvat a vykřikovat, že je to normální a že by to jinak dělat nemohli. Takovým jedincům se vyhýbám na sto honů, protože mám asi štěstí a vždy je rychle prohlédnu.
K tomu, aby si člověk v životě poradil, stačít nebýt hloupý a líný. Žádné zákeřnosti ho daleko nedovedou.
Dobrý den, já si myslím, že mrchu vnímá více člověk, který mrcha není a proto ho takové chování rozhodí, je mu nepříjemné, neočekává to a zraňuje ho to. Mrcha s jinou mrchou si asi rozumí a ani mrchu nepozná nebo neřeší - jsou stejné, tak se s nějakým podrazem i počítá předem. Zdravím!
culdabulda1 - každý člověk může někomu ublížit, ale on si to třeba později uvědomí (má svědomí).
"Ortodoxní" mrcha to má v genech a svědomí má nicotné.
72mona3 - Vaši myšlenku musím analyzovat, neb je pro mě moc složité. Třeba to pochopím později .
Dobrý den, jo jo, a tipuji, že se jedná o pracovní kolektiv ženský nebo převážně ženský - tam bývá takto "veselo" . Zdravím!
nikc - Vy si myslíte, že mrcha má někoho dalšího ráda? Tak, to já si nemyslím (maximálně má rada sebe).
U nás je kolektiv smíšený. Záleží taky na tom, jak si mrcha s tou dotyčnou "sedí". A na tom jestli ji má ráda nebo ne. Je to zajímavý, protože ta co mi nesedí, si rozumí s kolegyní, se kterou si rozumím.
Lidový slovník říká:
mrcha - potvora [zlý/ špatný/ neposlušný tvor/ zvíře, nebo třeba bolavá noha] lidovyslovnik.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.