Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekutor-zablokování účtu

Od: lp* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,chtěl bych se zeptat,zda může exekutor zablokovat účet,na který chodí i výplata mé družky,která je v insolvenci? Dlužník jsem já,ne ona.Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, může - účet je Váš a Vy jste dlužník. Myslím, že exekutora zajímá zůstatek na účtě, ale původ vkladů ani ne. Zdravím!

doplněno 17.08.16 00:06:

Nemáte zač.

lp*
hodnocení

Děkuji za odpověď...Hezký večer...no spíš už noc

cinematic*
hodnocení

0x

Ano může. Pokud byste chtěl dostat z účtu alespoň nějaké prostředky, můžete využít tohoto paragrafu.

doplněno 17.08.16 00:13:

Dobrý večer, ano, máte nárok na jednorázový výběr z bankovního účtu a to ve výši dvojnásobku životního minima. Životní minimum jednotlivce je aktuálně 3410 Kč, banka by vám tedy měla umožnit výběr částky 6820 Kč. O ten budete muset požádat na pobočce. Banka vám ze zákona musí tento výběr umožnit – za předpokladu že máte na účtu minimálně tyto peníze.

doplněno 17.08.16 00:23:

Pak by vám měli vyplatit alespon to, co zbývá na účtu. Částka dvojnásobku živ. minima je maximum o co byste mohl požádat.

lp*
hodnocení

Dobrý večer,chci se zeptat,jak postupovat?Mám se spojit s mojí bankou a odkázat se na tento paragraf?Jak dlouho se čeká,kdy mi přístup k těmto penězům je umožněn?Děkuji

doplněno 17.08.16 00:16:

A jestliže mám na účtě méně než tuto částku?

doplněno 17.08.16 00:26:

jj,moc děkuji...mrkl jsem se zde na netu a také o tom tak píší...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]