Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,chtěl bych se zeptat,zda může exekutor zablokovat účet,na který chodí i výplata mé družky,která je v insolvenci? Dlužník jsem já,ne ona.Děkuji za odpověď.
Dobrý den, může - účet je Váš a Vy jste dlužník. Myslím, že exekutora zajímá zůstatek na účtě, ale původ vkladů ani ne. Zdravím!
Nemáte zač.
Ano může. Pokud byste chtěl dostat z účtu alespoň nějaké prostředky, můžete využít tohoto paragrafu.
Dobrý večer, ano, máte nárok na jednorázový výběr z bankovního účtu a to ve výši dvojnásobku životního minima. Životní minimum jednotlivce je aktuálně 3410 Kč, banka by vám tedy měla umožnit výběr částky 6820 Kč. O ten budete muset požádat na pobočce. Banka vám ze zákona musí tento výběr umožnit – za předpokladu že máte na účtu minimálně tyto peníze.
Pak by vám měli vyplatit alespon to, co zbývá na účtu. Částka dvojnásobku živ. minima je maximum o co byste mohl požádat.
Dobrý večer,chci se zeptat,jak postupovat?Mám se spojit s mojí bankou a odkázat se na tento paragraf?Jak dlouho se čeká,kdy mi přístup k těmto penězům je umožněn?Děkuji
A jestliže mám na účtě méně než tuto částku?
jj,moc děkuji...mrkl jsem se zde na netu a také o tom tak píší...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.