Nejste přihlášen/a.
Jak se bránit zákonu, který schválila vláda?
Odstěhovat se a vrátit občanku?
Nezdržovat se v ČR méně než 185 dní?
Podat žalobu k ústavnímu soudu?
Jedná se o novou POVINNOST občana, která je velmi tvrdě sankcionována a může být státem zneužita.
Co mysíte.
Zákon je platný, když je schválen Poslaneckou sněmovnou, Senátem a prezidentem republiky a je poté zveřejněn ve Sbírce zákonů. Vláda zákony neschvaluje. Bylo by dobré napsat číslo zákonu, který se vám nelíbí.
Dobrý den, předpokládám, že si chcete spíše ulevit a konkrétní radu neočekáváte. Jinak, až bude zákon skutečně platný, tak se obraťte na svého poslance a on může navrhnout novelu zákona. Skoro každý zákon se někomu nelíbí, tak oněch nespokojených má být více. Zdravím!
Jste nas*aná a to je to ulevení si. Neuvádíte žádné číslo zákona a někde jste četla asi nějaký návrh.
Více poradit nemá význam - znám spoustu zákonů, které se mně nelíbí, ale dodržuji je. Dodržujte je také.
mirkaol - Vy jste si spletla rubriku a měla jste otázku vložit do Volné diskuze. Vzpomínat na ty komunistické zákony raději nebudu.
a co? nchci tomu soudružskému státu povídat kolik jsem dědila, aby byla v nějakém seznamu.
děkuji za nevhodnou odpověď
Vy jste si zřejmě spletl občanství s otrockou smlouvou, já ne. 586/1992 §38v a 38w
takový zákon nebyl ani za KOMUNISTŮ
Dobrý den, v prvním příspěvku jsem Vám poradil postup, což Vám nestačí a chcete diskutovat (a na to je Volná diskuze). Těžko říci, kdo je mimo, když Vy uvádíte zákon z roku 1992 a vadí Vám v roce 2016. Takže, požádám o převedení otázky do Volné diskuze a můžete si tam povídat. Zdravím!
No, vidíte. Já jsem platil z dědictví daně, nepřišlo mně to zvláštní a dokonce jsem si ponechal i OP .
Jo, máte problém, ale buďte ráda, že nežijete třeba v Německu, protože tam je byrokracie ještě větší.
Děkuji Vám za ODBORNOU odpověď, snad už aby jste nikomu neodpovídal. Ten zákon s těmi paragrafy měl účinnost id 1.1.2015 a ne od 1992.
Považuji to za zrůdnost oznamovat, že jsem dědila. Stát hyder mi nic nedal.
Mirko, kde je problém? Že jste dědila ví mnoho lidí, počínaje notářem, atd. Pokud zemřelý peníze nabyl legálním způsobem, tak vypsání jednoho formuláře vás nepoloží. Bylo-li to jinak, tak se nedivím, že se vám do přiznání nechce. Jsou ale horší zákony.
Zemřelý nenabyl peníze žádným způsobem, prostě to zase dostal, ale mě vadí a nemůžu to přenést, že o tom MUSÍM INFORMOVAT, proč, proč bych to měla dělat. Já jsem za tuto svobodu bojovala a mě tady ta totalita, totalita bank, totalita bezbřehé likvidace člověka státem, konec právního státu už začala vadit.
Za vším je nějaká čertovina, nevěřím v této společnosti ničemu, co je děláno PRO LIDI, většinou proti lidem.
USKA:
Já jsem se smála a za břicho popadala, když mi jedna paní v Itálii řekla, že u nás padl komunismus, aby mohla začít celoevrpská diktatura. Dnes mi do smíchu není, protože to nechápu proč mám FÚ s bezbřehými pravomocemi kohokoli okamžitě zničit informovat o tom, že jsem dědila, stát mi na to nic nedal.
Bene, s tím Německem by to asi nevytrhla, viz odkaz , Tedy pokud by se jednalo o nějakou vyšší částku
Nevím jak často pobýváte v Rakousku a znáte tamní poměry, ale tam jsou některé zákony postaveny na hlavu mnohem více než někdy u nás.
Dobrý den, no, je to zase takové stýskání a nářek na principu, že všude je lépe - doma nejhůře . Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.