Nejste přihlášen/a.
Kdo mluví více muži nebo ženy a je nějaký průměr, kolik toho namluví každý z nich?
Studie, která měřila lidi a jejich každodenní konverzace, kterou provedl psycholog James Pennebaker v Americe a v Mexiku ukázala, že ženy používají v průměru 16215 slov a muži 15669 slov. Tedy ženy z toho vycházejí jen nepatrně více upovídané.
Možná je to tím, že chlap při hudrování řekne jedno sprosté slovo a žena toho moc nakecá . Pracovala jsem já a dvě další kolegyňky jeden čas v mužském kolektivu, a byla jsem překvapená, jak se mezi sebou ti chlapi pěkně drbou, říkaly jsme si, že jsou horší jak ženy. A jak jim ty pusy jely. Tak nevim nevim. Ale není to nic proti vaší odpovědi, třeba je pravdivá. No ale praxe
. D.
Já myslím, že tam hraje roli i to, že mezi muži jsou běžně hodně velké rozdíly (někteří jsou opravdu hodně nemluvní, jiní zase hodně ukecaní). Ženy, mám dojem, jsou v tomto více "stejné".
Zřejmě jste měla k dispozici malý vzorek mužské populace. Studie, kterou jsem uváděl, se zúčastnilo 210 žen a 186 mužů. Za sebe si myslím, že je to velmi silně individuální už jen v tom, že jsou lidi, kteří dokážou stejně tak vymluvit díru do hlavy jako hodiny mlčet. A pak si to objektivně změřte!
Sinematic, líbí se mi váš pohled na věc. Je to pravda. Mužský řekne jednou, dvěma větami to, co pokládá za důležité a žena ty dvě věty pojme jako myšlenku, kterou je potřeba rozvést. Používá mnohem více slov než muž. A pak se jí to rozleží a nastoupí různé scénáře téma "Co kdyby". Obdivuji, jak mužští filozofové, vědci, spisovatelé, dokáží několika slovy vystihnout podstatu. Žena, když se takového tématu ujme, je z toho literární dílko, ze kterého posluchač marně loví myšlenku.
Možná, že to bude tím, že muž dělá jednu věc a žena řeší současně několik a všechny dobře. Kdyby se soustředila pouze na to, co říká, možná by to vypadalo jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.