Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kniha Motýlek

Od: miloun* odpovědí: 8 změna:

Víte, zítra si budu kupovat knihu Motýlek. Určitě možná někteří znáte Henriho Charriéra přezdívaného Motýlka který strávil ve francouzské guyaně v trestanecké kolonii. Viděl jsem film ale zítra si budu kupovat knížku. Chci se vás zeptat, ale jen pro ty co z vás to četli, co tam vlastně bude? bude tam něco podobného jako z filmu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Film je jenom nepatrným odvarem příběhu, který je perfektně popsán v obou dílech knihy.

hodnocení

0x

Dobrý den. Jak bylo řečeno, kniha je podrobnější a bude se Vám jistě líbit. Ja jsem četl Motýlka 2x, a to byla jedna z mála knih kterou jsem 2x přečetl. Jinak ještě doporučuji Banco- kniha navazuje na Motýlka. Popisuje další Charriérův život po úspěšném útěku.

hodnocení

0x

Samozřejmě tam bude děj filmu, ale kniha je vždy obsahově rozsáhlejší a napínavější. Motýlek je skvělá volba!

hodnocení

0x

"Motýlka" jsem četla před čtiřiceti lety. Tenkrát to tady byl doslova hit a knížka se nedala ani sehnat. Vyšlo jen pár výtisků a pamatuji si, že jsme si ji půjovali mezi sebou, nadšenými čtenáři knih a trvalo hodně dlouho, než jsem přišla na řadu. Kamarádka co ji četla přede mnou byla ze mne zoufalá, protože jsem ji každý den otravovala, jestli už to přečetla...:-D

Knížka to je napínavá, ale od té doby už jsem neměla potřebu se k ní vracet. Film jsem viděla také dávno a když ho někdy opakují, tak už se na něj také nedívám. Je to poutavý příběh o utrpení lidském a o tom, jak silná může být v některých případech lidská vůle.

patronka*

Přesně tak. Kdysi to byla přímo "nutnost", kdo nečetl Motýlka, nebyl IN. Znala jsem řadu lidí, kteří přečetli jen tu jednu knihu. No, já ji bohužel ( bohudík ) nečetla nikdy ... :(

hodnocení

0x

Jako drtivá většina knih, podle kterých byl dodatečně natočen film, je kniha nesrovnatelně lepší. Děj je samozřejmě stejný, ale když to přeženu, tak je ten film o něčem jiném.

radkapod*
hodnocení

0x

Pěkná knížka, kdysi jsem jí přečetla "jedním dechem" *palec*

tondac*
hodnocení

0x

Před lety jsem viděl dokument, podle kterého není příběh Motýlka až ta úplně autentický.

cestovani.idnes.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]