Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Největší rovná plocha-pole v ČR

Od: yxy odpovědí: 14 změna:

Mám takový dotaz, možná trošku zbytečný, ale jaké pole nebo čistá rozlehlá plocha je v ČR největší? Popř. stačí odkaz na Google Mapy.

V prvé řadě mi tady hrozně chybí moře, ta nekonečnost, kdy není vidět na druhý břeh :). A tak mě napadlo, jestli je v ČR aspoň takové suché "moře". Mám rád rozlehlé plochy a všeobecně velikost, což v ČR chybí. Škoda-malé hory, mini jezera., ubohá hora max. 1603 m.n.m, špinavé lipno. Nudná příroda bez velkých kaňonů apod. :(. Moře 700 Km daleko. :(

Díky Všem co odpoví. Pokud Vám dotaz přijde jako blbost, tak nemusíte odpovídat. Já se jen zajímám o různé přírodní zajímavosti. :) Popř. napiště co Vám chybí na naší přírodě

doplněno 13.08.16 21:52:

Tady jsem upravil Lipno. To by to vypadalo hezky :)

Největší rovná plocha-pole v ČR

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

0x

Asi to nebude to co hledáte, ale jako "nejplacatější" mi připadá oblast Polabí (kolem středního toku Labe a dolních toků labských přítoků) a pak Třeboňská pánev.

yxy
hodnocení

Děkuji za odpověď

host*
hodnocení

0x

Píšete: " Nudná příroda bez velkých kaňonů apod.."

Když to vidíte takhle... Pro ostatní je to milá krajina, "to není země, to je zahrádka"

yxy
hodnocení

Samozřejmě je na naší přírodě spousta krásného, ale hlavně to moře mi chybí ;)

eulalie*
hodnocení

0x

A už jste viděl rybník Rožmerk? Je docela veliký, placatý a i to zakulacení zemského povrchu je na něm možno pozorovat... Mně na naší přírodě nechybí nic. Co je na moři tak zajímavého? Je to jen voda a nic jiného... sem tam nějaká loď.

yxy
hodnocení

Vysvětlím Vám to: Moře mě takříkajíc nějak fascinuje. Cítím tu rozlehlost, "sílu" přírody. Rád bych si zašel, když mám špatnou náladu jen tak sednout na osamělou pláž. Cítit lehkou vůni soli, mít vánek ve vlasech a pozorovat vlny a racky :). To někde u řeky nezažiji. Celou planetu zabírají z většiny oceány. Co jiného demonstruje to, že příroda má hlavní slovo, a ne jen lidé:)
host*

Milovníci hor znají něco podobného, jak píšete "Cítit lehkou vůni soli, mít vánek ve vlasech a pozorovat vlny a racky."
V trochu jiném provedení jsou zážitky z Jizerských hor ještě z dob před cyklistickou a běžkařskou invazí. Skoro na každém vrchu je vrcholové žulové skalisko, někdy s výhledem (Frýdlandské Cimbuří, Hajní Kostel, Kočičí Kameny, Paličník, Polední kameny, Jizera, Ořešník atd..) nebo i s výhledem pouze do dalších lesů (Krásná Maří, Francouzské kameny, atd),, které šumí listím stromů i šumem horských potoků a vodopádů, a jen z dálky je slyšet zvuk přijíždějícího motoráčku, který houká na maličkých stanicích i nechráněných přejezdech od Raspenavy po Bílý Potok.

Ve všech čtyřech ročních obdobích to jsou krásné a uchvacující zážiky, které potěší srdce i ducha. Bývaly doby, kdy v lese člověk po celý den nikoho nepotkal, jen z dálky bylo někde někdy slyšet dřevaře se sekyrou, s motorovou pilou a někdy i tlumený zvuk teréního nákladního automobilu Praga V3S, tedy žádné nenasytné lesožravé obludy, které místo kamenných silnici potřebují asfaltky a betonky, které jizerky spíš ničí i tím, že tam, kde dříve sotva prošla lidská noha jezdí jak splašení kvanta cyklistů, ale také svým způsobem milovníků přírody.

Něco podobného je i na jiných horách, kde není tolik lidí, třeba ve Vysokých Tatrách v místech, kam nechodí moc lidí, nebo lidé stejného rozpoložení jako vy. Někomu stačí kopeček za vsí s rozledem do krajiny, šum vlnícího se obilí ve větru místo šumu mořskývh vln, ticho, cvrčci, vzdálený štěkot psů místo volání racků. Jistě najdete místo, které vás uchvátí.

yxy
hodnocení

Díky za rozsáhlou odpověď. Určitě to bude tím, že jsem dost samotářský člověk ;). Na horách je taky krásně

hs*
hodnocení

0x

Dobrý den, zajímavá otázka, zkuste se zeptat nebo mrknout na nějaké fórum pro kitery (mám na mysli snowkiting - ten se provozuje v zimě i v ČR a právě "širé pláně"(pochopitelně bez drátů) jsou na něj nejideálnější). Tady jsou nějaké lokality, bohužel tedy he mezitím i cizina a voda snowkiting.cz/...

doplněno 12.08.16 23:30:

(překlep... he=je) :)

yxy
hodnocení

Díky za odpověď ;) Kouknu na to.

kakamila
hodnocení

0x

Tohle je moře...

youtu.be/...

yxy
hodnocení

Díky za odpověď

hodnocení

0x

Tak třeba prostor mezi Olomoucí a Litovlí (? asi) Když tam jedu autem, te to placka, kde je vidět kilometry a kilometry daleko.

yxy
hodnocení

Děkuji, kouknu na Street View

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]