Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Socialni podpora

Od: lorna odpovědí: 7 změna:

Dobry vecer, nedavno jsem se rozesla s pritelem a momentalne jsem vedena na uradu prace cca rok a jsem tehotna(7mesicu) a uplne bez prijmu. Mam na socialce na neco narok, kdyz mam hypoteku na byt? Popripade, jestli pro posouzeni me zadosti o naky prispevek muzou zjistit, ze mam hypoteku na byt? Dekuji za odpovedi :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak zaprvé, otec dítěte má k Vám vyživovací povinnost ještě před narozením dítěte. A pak ještě myslím cca dva roky? (Nevím teď přesně.) Tedy výživné na Vás jako matku plus příspěvky na věci, co bude potřebovat mimino. Po narození pak výživné na Vás a na dítě též. Vyživovací povinnost má přednost před sociálními dávkami

U příspěvku na bydlení se majetek nezjišťuje.

U hmotné nouze si úřad zjistí, jaký máte majetek...nemovitosti, konta v bance, atd..

doplněno 11.08.16 19:45:

Hypotéku platíte z čeho?

lorna
hodnocení

od pristiho mesice mi bude pomahat rodina, kdyz nedostanu nic od statu

doplněno 11.08.16 20:13:

byla jsem na urade a dali mi papiry na Zadost o prispevek na zivobyti. Ale bojim se zeptat na tu hypo, jelikoz se bojim, ze mi to rovnou zamitnout a ja netusim z ceho bych to platila, kdyz nemam zadny prijem. Rekla jsem jim, ze me byvali pritel nechal u sebe zadarmo, nez si to vyridim, ale pak uz bude chtit najem kdyz zustanu u nej(on tu nebydli).

iz*
hodnocení

0x

Pro přiznání pomoci v hmotné nouzi (příspěvek na živobytí) si budete muset napřed vyřídit vše, nač máte nárok. Od otce svého nenarozeného dítěte máte nárok na příspěvek na svou výživu a na náklady spojené s těhotenstvím a slehnutím.

Od porodu bude mít dítě nárok na výživné a Vy budete mít nárok na příspěvek na výživu až do dvou let věku dítěte. Dále budete mít od porodu nárok na rodičovský příspěvek (pravděpodobně ve variantě do 4 let).

Náklady spojené s těhotensrtvím a slehnutím můžete požadovat předem. Pokud by se otec dítěte zdráhal Vám přispívat, musela byste situaci řešit soudní cestou.

Hypotéku bych na Vašem místě příliš nezdůrazňovala. Pokud vím, splátky hypotéky se pro účel posouzení nároku na pomoc od státu neodečítají od příjmů domácnosti.

lorna
hodnocení

dekuji za odpovedi

danys*
Pocitejte s tím,ze pokud zatajite majetek, kde se to bere v potaz,tak se dopoustite tr. činu

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud máte hypotéku na byt, tak proč v něm nebydlíte?

Potom byste nemusela bydlet v cizím a platit bývalému příteli.*zed*

lorna
hodnocení

je jedno, kde bydlim, jde oto, ze to nemam z ceho platit tak i tak. Ma otazka byla jina, dekuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]