Nejste přihlášen/a.
Zdravím jedlíky.
Rozšiřte prosím, moji sbírku receptů. Téma je krásné.
Bůček a krkovička.
Tak hele máš na compu vpravo dole cs ,pak kolečko se šipkou, dva monitory kuličku s áčkem hned vedle jsou hodiny. Ber ohledy na pracující lid.
Ahoj, tak bucek a krkovicka je naramne masicko, sice tucne, ale o to lepsi! Miluji klasicke obalovane rizky z krkovice, pekne vysoke a neklepat prosim . Vubec rizky ze vsech druhu mas neklepat, jen pripadne na okrajich narezat aby se tolik nechteli kroutit. Naprosto vynikajici a jednoduchy recept na paprikovy bok, to je takova silvestrovska zalezitost. Uvarte bucek v osolene a mirne opeprene vode. Povychladnuti ho obalte v paprice, pekne vsude a v cesneku. Zabalte ho do alobalu a nechte tri ctyri dny v lednicce. Je vynikajici!¨Jeste prilozim takovou klasiku, ale asi ji sami znate. Tak vemem hovezi jatra, nakrajime na platky jako rizky. Takhle na prirodne je zprudka smazime, pri smazeni nebo ihned pote je osolime. Jeste horkeje mazeme plnotucnou horcici a posypeme nakrajenou cibuli. Tak kdyz tohle delam, nestacim smazit tak mi mizi tato lahudka pod rukou. To me naucil bratrik, opravdu mnaminka a je to za par kacek, preji dobrou chut! Camelot
Z krkovičky jsou nesmírně dobré ptáčky a vlastně závitky s různými náplněmi. O ptáčcích už byla řeč Plátky krkovičky trošku naklepat a popepřit:
1) Pláteček anglické a na to kyselé zelí. Zabalit, dvěma párátky propíchnout durch, naskládat na pekáček a do trouby.
2) Natřít hořčicí, plátek anglické nebo šunky, dlouhý špalík sýra, párátka, trouba.
3) Natřít hořčicí, potřít vrstvou okořeněné sekané, dlouhý špalíček párkového, 2 párátka, trouba.
4) Natřít hořčicí, šunka, rajče na dílečky, párátka, trouba.
A vlastně, fantazii se meze nekladou. Mám ráda řízečky potřít se soli natřeným česnekem, uležet alespoň hoďku a pak teprve obalovat.
A dnes nakrájím krkovičku na kousky, postraším ji chvilku na pánvi, pak na pekáček s česnekem, cibulí a kmínem do trouby. A k tomu slezské zelíčko. A pivečko, říká se mu lehké? taky mám už v ledničce.
Život je nejkrásnější kolem oběda, ikdyž depka z toho deště a nízkého tlaku a skvrnách na slunci je veliká
A jak tak koukám, stačí jeden vymazlený příspěvek o masíčku a depka je v čudu, že? :D Protože pršet jistě přestane, nízký tlak zase stoupne, no jak moc vadí skvrna na slunci - ani na sobě nepozoruji. Jo, ale zakázat mi konzumaci masíčka - to by byl průšvih a nejen depka, ale můj konec!
Nejste na tom podobně babko?
Sice jsem papene psala, že mne tentokrát nevyhecuje, ale na tuto ódu nelze nereagovat.
A v čem je jiné slezské zelíčko? Zdravím Moravu!
Děkuji za krásný pozdrav, hned se mi zazdálo, že sluníčko už vykukuje. Já miluju všechno maso a vlastně všechno. I sladké i zeleninu.
Jedna z mých tchýní říkávala-Hladný člověk, zlý člověk.
Moje babička, maminka a všechny tety dělaly zelí tak, že se uvařené zelí zahušťovalo zásmažkou-kostičky špeku na suchý "železňák", po částečném roztavení cibuli nadrobno.
Oběma surovinami nešetřit. Když se dosmažuje, přidat lžičku kmínu a lžíci hl.mouky. Cviličku osmažit a zalít cca 3dcl vody. Dohustit bramborem strouhaným na plackovém struhadle na hustější fajnovou hmotu. Solit + lžička cukru.A vařit cca půl hoďky, občas zamíchat. Přichytit, ale nepřipálit. Uvařené zelí se sleje a vmíchá se do něho zásmažka. Na správné zředění se použije buď čistá voda, nebo ta slitá zelňačka. Podle kyselosti. Přidat trochu pepře a porvařit. Lze zjemnit strouhaným jablkem.
Babička mi vyprávěla, jakou práci jí dalo, než dokázala odhadnout poměr zelí a zásmažky, aby "stařyk" neměl řeči, že jeho maminka měla zelí jiné.
Kdysi, když se bratr ženil do Čech, měla celá rodina z nás plezír, že zelí zahušťujeme bramborem.
A já jako dítě jsem si to studené zelí namazala ve vysoké vrstvě na chleba a běžela ven.
No jo, je to pryč
Krásný zbytek dne
Ježiši, to je cirátů s kousíčkem bůčku a krkovičky. Oboje mrštím do pekáče, trošíčku podmastím sádlem, zasypu přiměřeně cibulí nadrobno, okořením vegetou, solí, pepřem, trošičku podleju vodou a peču... Když je masenko měkoučké, křupkavá kůžička atd. tak je plácnu na talířek a... dál už nemůžu. Sliny mi natekly do klavesnice. Jo, krkovičku přikusují k tomu bůčku. Člověk má také konzumovat něco dietního.
Taková krkovička, naložená 2 dny v česnekové marinádě a ogrilovaná na grilu, s dobrým dresingem, doma dělaným, měkkounkým chlebem a spoustou zeleniny...to nemá chybu. Krkovice i libový bůček jsou z vepřového nej. maso...Naskládat brambory,na to osol.opepř.plátky krkovice,plátky cibule, na to zas brambory na plátky a osolit, zalít šlehačkou a šup do trouby...k tomu zeleninový salát a máte vynikající oběd, nebo večeři.Dobrou chuť!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.