Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
máte taky ten dojem?
Je to nevyvážené léto, jsou to teplotní skoky, nebo já stárnu? Slunce je často za "clonou"...
Jak to letos vnímáte?
Taky mi připadá letošní léto takové přiškrcené, ovšem nedá se říct, že by mi to vadilo. Možná má @martincakl pravdu a toto léto je normální, to jenom my jsme si za posledních pár (20?, 30?) let zvykli na poněkud horkovzdušné letní extrémy.
Já mám ráda teploty tak do 20 stupňů, takže klidně by mohla být větší zima...Ale lidi si poslední dobou zvykli na teplá léta po roce 2000. Loni touto dobou padaly teplotní rekordy, dnes u nás bylo 17. Ale dříve taky bývala studená léta, když jsem byla malá, tak k nám jezdívala teta s děckama a často jsme i několik dní v kuse museli zatopit, protože tetě bylo zima.
Bez urazky - vnimam to takto: Tazajici nevi co s nudou a hleda "spojence", aby mu pritakali, ze toto leto je "nevyvazene"? Budete mit lepsi pocit, kdyz tady pulka odpovidajicich napise ano?
Kdyz je slunicko "za clonou" - lidi nadavaji. Kdyz sviti, nadavaji take ... Clovek jako jedine zvire na planete resi neresitelne ...
Uzasne vyvazene leto. Dostatek slunicka i vlahy. Pro prirodu to nejlepsi, co muze byt...
Naopak, letošní léto se mi zdá z dlouhodobého pohledu nejtypičtější pro naše končiny (a že jich už hezkých pár desítek pamatuju). I když ty teplotní skoky jsou trochu prudší, než v minulosti (ostatně jako celoročně). To, co bylo vloni určitě klasika nebyla a jsem rád, že se to (i přez některé předpovědi) neopakuje. Já jsem spokojen.
omego, jsem štastná, že se nevyplnila předpověd počasí a že nejsou ještě horší vedra, než vloni. Letošní léto mi přijde takové aprílové, ale nevadí, během slunečních dnů se stále koupu na zahradě v balzénu.Letos mi vše mimořádně roste akvete, trávník žádný žlutý a suchý, prostě pro mne lepší, než neustálá vedra, také pro výlety na kolech je počasí dobré, sice občas zmokneme, ale nevadí
Zdravím.To já zase souhlasím s tazatelem omegou,že letošní léto bylo příšerné.Nebyla sice taková vedra,jako vloni,ale velké teplotní výkyvy a pořád takové dusno.Léto jsem vyloženě protrpěla.Ale asi to bude tím,že nejsem zdravá. Zdravý člověk to možná nijak nepocítil.
"...letošní léto bylo příšerné..."
Ono už skončilo ? A já myslel, že je teprve pár dní po polovině prázdnin!
Moc zima, moc teplo, ten nahoře se zkrátka nikdy nezavděčí všem. Léto mi letos vyhovuje, pár dní na koupání, ty zamračené na výlety a ty deštivé je zalité a já můžu být na počítači. A nakonec můj neurolog mi doporučil odjet někam do zimy, když jsem mu řekla, že mi vadí slunce a horka, při letošním létě nikam nemusím a zvládnu to i v ČR.
lidus to mě taky vyhovuje, jak je chladněji, mohu pracovat, když je vedro, ležím u bazlénu. Pro někoho příšerné, pro nekoho bezva, proste je každý člověk jiný...
Průběh letošního léta mi nevadí. Co mi vadí je, že je v našich podmínkách dlouhé období chladna i zimy. Dá se říct od poloviny řijna do půlky dubna, tj, šest měsícu topit ( topit i 8 měsíců), chodit nabalený a čekat a čekat a ...na lepší dny.
Souhlasím s Vámi. A když nastanou 3 měsíce letního období, prší, je chladno a nic z toho není. Ale nezoufejme, od září už bude zase chladno až do dubna, května...
A nebydlíte třeba oba někde na horách? Jinak si to neumím vysvětlit. U nás tento rok jaro začalo někdy koncem února a potom už bylo teplo. Léto až doposud bylo také horké až velmi horké, až teď, tak týden, jsou bouřky a prší.
Extrémy a výkyvy počasí budou v budoucnu stále výraznější, ale tohle léto mi připadá pro naši polohu celkem v pohodě. A jestli to těmhle vědmám aspoň přibližně klapne, tak teplo ještě bude gismeteo.ru/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.