Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Letos to není léto

Od: omega* odpovědí: 27 změna:

Zdravím,

máte taky ten dojem?

Je to nevyvážené léto, jsou to teplotní skoky, nebo já stárnu? Slunce je často za "clonou"...

Jak to letos vnímáte?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

omega*
hodnocení

..dodávám, stárnu každopádně, jako každý)),ale to léto , letos...nic moc. Brzo přítmí...Až se bojím, že propadnu pití.

Dneska jsem dopila včera otevřenou sedmičku vína. Sluníčka je nějak málo letos.

hahanaj*

Ještě se mi nestalo ,abych zaháněla šero pitím *ee* asi si prostě důvod najdete *cert*

hodnocení

0x

Naopak.

Toto je poměrně typické "středoevropské" léto..

Nic zvláštního a vyjímečného na něm není.

omega*
hodnocení

Tak to nevím, páč známý, starý zemědelec tvrdí opak a i úroda na polu...od žita po vše co pěstuje.

Navíc to přítmí je opravdu letos brzo a není to to letos vyjímečné, je to dost často.

72mona3*
hodnocení

0x
Teplotní skoky tu máme celoročně, takže klasika (posledních let) :)
Mně to zas až tak nevadí, na počasí nenadávám. Všem se nelze zavděčit, že?
M.

venkov4ever*
hodnocení

0x

Mně to vyhovuje, hlavně ať nejsou vedra. *slunce*

hm*
hodnocení

0x

Taky mi připadá letošní léto takové přiškrcené, ovšem nedá se říct, že by mi to vadilo. Možná má @martincakl pravdu a toto léto je normální, to jenom my jsme si za posledních pár (20?, 30?) let zvykli na poněkud horkovzdušné letní extrémy.

pt®
hodnocení

0x

Tak choďte dříve spát a dříve vstávejte a užijete denního světla dost...:)

hodnocení

0x

Já mám ráda teploty tak do 20 stupňů, takže klidně by mohla být větší zima...Ale lidi si poslední dobou zvykli na teplá léta po roce 2000. Loni touto dobou padaly teplotní rekordy, dnes u nás bylo 17. Ale dříve taky bývala studená léta, když jsem byla malá, tak k nám jezdívala teta s děckama a často jsme i několik dní v kuse museli zatopit, protože tetě bylo zima.

hodnocení

0x
Ale je leto , akorat to je prumerne leto. Kdyz jsem byl mlady , tak zadne extra 30+°C nebylo. To au posledni dobou. I ten dest je lehce nadprumerny. Takze pohoda. Lepsi nez mesic 30+°C a clovek se pekl v potu a agresivita lidi byla silena.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Letos se moc nedaří rajčatům, zato okurkám ano. Mně toto léto docela vyhovuje, je to lepší než ty hice loni. Navíc - podmračená obloha s venkovní teplotou okolo 19 stupňů má zvláštní, romantické kouzlo. Větší než loňských 38 stupňů ve stínu...

chlamak*
10.08.16 18:19

*palec*

chlamak*
hodnocení

0x

Bez urazky - vnimam to takto: Tazajici nevi co s nudou a hleda "spojence", aby mu pritakali, ze toto leto je "nevyvazene"? Budete mit lepsi pocit, kdyz tady pulka odpovidajicich napise ano? *smich*:-P

Kdyz je slunicko "za clonou" - lidi nadavaji. Kdyz sviti, nadavaji take ... Clovek jako jedine zvire na planete resi neresitelne ...

Uzasne vyvazene leto. Dostatek slunicka i vlahy. Pro prirodu to nejlepsi, co muze byt... ;)

hodnocení

0x

Naopak, letošní léto se mi zdá z dlouhodobého pohledu nejtypičtější pro naše končiny (a že jich už hezkých pár desítek pamatuju). I když ty teplotní skoky jsou trochu prudší, než v minulosti (ostatně jako celoročně). To, co bylo vloni určitě klasika nebyla a jsem rád, že se to (i přez některé předpovědi) neopakuje. Já jsem spokojen.

hodnocení

0x

omego, jsem štastná, že se nevyplnila předpověd počasí a že nejsou ještě horší vedra, než vloni. Letošní léto mi přijde takové aprílové, ale nevadí, během slunečních dnů se stále koupu na zahradě v balzénu.Letos mi vše mimořádně roste akvete, trávník žádný žlutý a suchý, prostě pro mne lepší, než neustálá vedra, také pro výlety na kolech je počasí dobré, sice občas zmokneme, ale nevadí *slunce*

iveta*
hodnocení

0x

Zdravím.To já zase souhlasím s tazatelem omegou,že letošní léto bylo příšerné.Nebyla sice taková vedra,jako vloni,ale velké teplotní výkyvy a pořád takové dusno.Léto jsem vyloženě protrpěla.Ale asi to bude tím,že nejsem zdravá. Zdravý člověk to možná nijak nepocítil.*nevi*

"...letošní léto bylo příšerné..."

Ono už skončilo *sok*? A já myslel, že je teprve pár dní po polovině prázdnin!

iveta*

:)no to je pravda,kalendářní léto ještě neskončilo,ale venku to už vypadá na pěkný podzim...a to mi vůbec nevadí,aspoň se lépe dýchá.

lidus*
hodnocení

0x

Moc zima, moc teplo, ten nahoře se zkrátka nikdy nezavděčí všem. Léto mi letos vyhovuje, pár dní na koupání, ty zamračené na výlety a ty deštivé je zalité a já můžu být na počítači. A nakonec můj neurolog mi doporučil odjet někam do zimy, když jsem mu řekla, že mi vadí slunce a horka, při letošním létě nikam nemusím a zvládnu to i v ČR.

lidus to mě taky vyhovuje, jak je chladněji, mohu pracovat, když je vedro, ležím u bazlénu. Pro někoho příšerné, pro nekoho bezva, proste je každý člověk jiný...;)

jofa*

Průběh letošního léta mi nevadí. Co mi vadí je, že je v našich podmínkách dlouhé období chladna i zimy. Dá se říct od poloviny řijna do půlky dubna, tj, šest měsícu topit ( topit i 8 měsíců), chodit nabalený a čekat a čekat a ...na lepší dny.

damandys

Souhlasím s Vámi. A když nastanou 3 měsíce letního období, prší, je chladno a nic z toho není. Ale nezoufejme, od září už bude zase chladno až do dubna, května...

A nebydlíte třeba oba někde na horách? Jinak si to neumím vysvětlit. *nevi* U nás tento rok jaro začalo někdy koncem února a potom už bylo teplo. Léto až doposud bylo také horké až velmi horké, až teď, tak týden, jsou bouřky a prší.

sebod*
hodnocení

0x

Já jsem nadmíru spokojená. Když je teplo, jsme u vody. Když je chladněji, jsme po výletech. Krásně vyvážené. Nestihneme se nudit.

hodnocení

0x

Tak nevím, u nás v červnu a červenci byla hrozná vedra (ke 40°C). V srpnu zatím ne, ale přes 30 už několikrát bylo. Slunce "za clonou" je tady zatím jen pár dní.

cinematic*
hodnocení

0x

Extrémy a výkyvy počasí budou v budoucnu stále výraznější, ale tohle léto mi připadá pro naši polohu celkem v pohodě. A jestli to těmhle vědmám aspoň přibližně klapne, tak teplo ještě bude gismeteo.ru/... ;)

joudic*
hodnocení

0x
Neni no, to i v asii behem obdobi destu je lepe.. bylo vsehovsudy par slunnych dni a nejen dnes jsem topil.. v cervnu jsem sekal zahradu ve dvou mikinach, sale a zimni cepici. V patek mi privezou uhli.. se nebudu rozcilovat a udelam si 30C aspon doma :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]