Nejste přihlášen/a.
Ahojky, mám rybí období, každý druhý den si připravuji rybu, přírodně na pánvi, se zeleninou nebo bez, tř,na bobkových listech a tak různě, mořské i sladkovodní, se mi to střídá...nic se nemá přehánět, myslí si někdo, že to může být škodlivé? když pomineme "jedovaté" lososy a pod. Dekuji za názor,
Ahoj Maky.
Jestli jsi žena či dívka co kuchtí ryby, tak bych ti i to Ahojky prominul. Bylo by nádherné mít takovou rybí kuchařku doma. Opravuji, doma asi né, ale asi bych se určitě stavil, stavoval. Ryb není nikdy dost. A to v jakékoliv úpravě. Asi bych tě miloval jako ty ryby. A to je hodně. Hezkou neděli přeji.
Tvého chotě chápu. Brácha říkal, že mu tetička z Vídně říkala, že to bylo placený a proto není nic špatného si tu mňamku z talíře dolíznout. Tohle řekla už někdy v 70tých letech.
humbucker ahojky, jsem děvče poněkud již odkvetlé, ale o rybičku se podělím ráda s kýmkoliv příjemným. Já rybičku, manžel krkovičku, on rybky vůbec...ted měl svíčkovou a talíř je vylízaný. Syn si občas dá rybu se mnou.Též ti přeji hezký zbytek neděle.
ogare, možná by se manžel kvůli poslední porci i popral, zítr totiž bude ještě lepší, o Vánocích jí musí mít celý týden, nebo´t je stále lepší a lepší
Vezměte si, že jsou národy, které se živí téměř výhradně jen rybami. A naši předkové jich také jedli mnohem více než my (třeba zrovna těch lososů, kteří dříve ještě nebyli jedovatí).
Takže bych se vůbec nebála - buďte ráda, že máte takové zdravé "chutě"!
Akorát s těmi mořskými rybami bych byla trochu opatrná - moře jsou obecně hodně znečištěná, a dnes to nejsou jen lososi, kteří mají v sobě spoustu škodlivin...
Když jsem se začala léčit s diabetem, můj pan doktor připomínal, jak je to s masem. Nejlépe prý kuřecí, krůtí, králičí a rybí. Ostatní jen málokdy a jenom libové, tučné maso, jako třeba bůček, prý vůbec ne.
Byla jsem na operaci kamenů v ledvině. Pan doktor urolog mi říkal: NEJEZTE RYBY, NEJEZTE DRŮBEŽ, NEJEZTE KRÁLÍKA. Jenom červené maso. Prý se po tomto bílém mase znovu snadněji vytvářejí kameny v ledvinách.
Tak se teď bojím jít k jakémukoliv dalšímu doktorovi. Nebo mi zakáže všechno maso a nařídí jenom škubánky s mákem! Jaga.
Chce to prostě rozmanitou pestrou stravu, od každého trochu. Nesoustředit se jenom na ryby či na kuřecí, ale pěkně to prostřídat. Občas i kousek prasátka. Aby měli všichni doktoři radost!
Musím se opravdu smát. Moje příbuzná, známá v rodině tím, že když jí nabídnete vepřový řízek, tak jí ho musíte dělat na pánvi, kde se předtím nic nedělalo jako kuře, slepice, králík a už vůbec ne ryby. Kdo jedl rybu a chtěl jí dát pusu a to i její vlastní dítě, odstrčila s grimasou nechutnosti, že jedlo ryby někde na návštěvě nebo si tajně otevřelo olejovky.
Přesto měla operaci 3 velkých ledvinových kamenů a aspiruje na další operaci. Takže jak to vypadá, v jídle to není. Já to vidím na málo pití, opravdu málo pije a nedá si říci a její zálibě chodit bosa. To ledviny také nemilují.
tak to teda Mono děkuji, se musím prohlédnout, jestlli se mi neco takového neděje...no, do manžela rybu nedostanu...
No stále ryby není úplně OK. I když jsou ryby zdravé, tak všeho moc škodí.
U nás doma je to tak, že syn asi rok a kousek odmítal jíst maso kromě ryb, ale ani ty ryby jsem mu nedávala jíst denně, jen tak 1x - 2x týdně. A ne jen mořské, ale i sladkovodní, aby to bylo vyvážené.
Sama ryby nejím, jsem na ně alergická, ale protože obsahují zdravé látky potřebné pro tělo, dodávám je jinak, třeba Omega3 beru v kapslích MaxiCor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.