Nejste přihlášen/a.
Ahojky, mám rybí období, každý druhý den si připravuji rybu, přírodně na pánvi, se zeleninou nebo bez, tř,na bobkových listech a tak různě, mořské i sladkovodní, se mi to střídá...nic se nemá přehánět, myslí si někdo, že to může být škodlivé? když pomineme "jedovaté" lososy a pod. Dekuji za názor,
Ahoj Maky.
Jestli jsi žena či dívka co kuchtí ryby, tak bych ti i to Ahojky prominul. Bylo by nádherné mít takovou rybí kuchařku doma. Opravuji, doma asi né, ale asi bych se určitě stavil, stavoval. Ryb není nikdy dost. A to v jakékoliv úpravě. Asi bych tě miloval jako ty ryby. A to je hodně. Hezkou neděli přeji.
Tvého chotě chápu. Brácha říkal, že mu tetička z Vídně říkala, že to bylo placený a proto není nic špatného si tu mňamku z talíře dolíznout. Tohle řekla už někdy v 70tých letech.
humbucker ahojky, jsem děvče poněkud již odkvetlé, ale o rybičku se podělím ráda s kýmkoliv příjemným. Já rybičku, manžel krkovičku, on rybky vůbec...ted měl svíčkovou a talíř je vylízaný. Syn si občas dá rybu se mnou.Též ti přeji hezký zbytek neděle.
ogare, možná by se manžel kvůli poslední porci i popral, zítr totiž bude ještě lepší, o Vánocích jí musí mít celý týden, nebo´t je stále lepší a lepší ![]()
Vezměte si, že jsou národy, které se živí téměř výhradně jen rybami. A naši předkové jich také jedli mnohem více než my (třeba zrovna těch lososů, kteří dříve ještě nebyli jedovatí
).
Takže bych se vůbec nebála - buďte ráda, že máte takové zdravé "chutě"!
Akorát s těmi mořskými rybami bych byla trochu opatrná - moře jsou obecně hodně znečištěná, a dnes to nejsou jen lososi, kteří mají v sobě spoustu škodlivin...
Když jsem se začala léčit s diabetem, můj pan doktor připomínal, jak je to s masem. Nejlépe prý kuřecí, krůtí, králičí a rybí. Ostatní jen málokdy a jenom libové, tučné maso, jako třeba bůček, prý vůbec ne.
Byla jsem na operaci kamenů v ledvině. Pan doktor urolog mi říkal: NEJEZTE RYBY, NEJEZTE DRŮBEŽ, NEJEZTE KRÁLÍKA. Jenom červené maso. Prý se po tomto bílém mase znovu snadněji vytvářejí kameny v ledvinách.
Tak se teď bojím jít k jakémukoliv dalšímu doktorovi. Nebo mi zakáže všechno maso a nařídí jenom škubánky s mákem!
Jaga.
Chce to prostě rozmanitou pestrou stravu, od každého trochu. Nesoustředit se jenom na ryby či na kuřecí, ale pěkně to prostřídat. Občas i kousek prasátka. Aby měli všichni doktoři radost! ![]()
Musím se opravdu smát. Moje příbuzná, známá v rodině tím, že když jí nabídnete vepřový řízek, tak jí ho musíte dělat na pánvi, kde se předtím nic nedělalo jako kuře, slepice, králík a už vůbec ne ryby. Kdo jedl rybu a chtěl jí dát pusu a to i její vlastní dítě, odstrčila s grimasou nechutnosti, že jedlo ryby někde na návštěvě nebo si tajně otevřelo olejovky.
Přesto měla operaci 3 velkých ledvinových kamenů a aspiruje na další operaci. Takže jak to vypadá, v jídle to není. Já to vidím na málo pití, opravdu málo pije a nedá si říci a její zálibě chodit bosa. To ledviny také nemilují.
tak to teda Mono děkuji, se musím prohlédnout, jestlli se mi neco takového neděje...no, do manžela rybu nedostanu...![]()
No stále ryby není úplně OK. I když jsou ryby zdravé, tak všeho moc škodí.
U nás doma je to tak, že syn asi rok a kousek odmítal jíst maso kromě ryb, ale ani ty ryby jsem mu nedávala jíst denně, jen tak 1x - 2x týdně. A ne jen mořské, ale i sladkovodní, aby to bylo vyvážené.
Sama ryby nejím, jsem na ně alergická, ale protože obsahují zdravé látky potřebné pro tělo, dodávám je jinak, třeba Omega3 beru v kapslích MaxiCor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.