Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Houbové recepty

Od: h4ever® odpovědí: 5 změna:

Poraďte jednoduchý, ale opravdu jednoduchý recept našel jsem jednu menší muchomůrku růžovku a muchomůrku šedivku. Ještě jsem tyhle muchomůrky nikdy nejedl a tak chci ochutnat. Moc surovin po ruce nemám, jen tuk na fritování a nevím jak to ochutit nebo jak byste to udělali vy? Mám to pokapat nějakým ochucovadlem nebo nechat jen posolit (kmín mi nechutná). A jak dlouho smažit a jak prudce?

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

figurek*
hodnocení

0x

trochu (TROCHU) vody do kastrůlku, postavit na plamen, muchomůrky nakrájet, nasypat do vody, pod pokličkou podusit.

Až začnou vonět, stáhnout planem, pokličku dát pryč, přilít trochu oleje, přidat majoránku, marihuánku nebo koriandr (když už vám kmín nechutná), posolit a míchat. Voda se vypaří a muchomůrky se lehce osmaží.

Pokud je nepřesolíte nebo nespálíte, pak snad ani není co pokazit.

hodnocení

Mohu tam dát rozmarín místo koriandru? Ten koriandr jsem nenašel (nevím jak vypadá) a mariánku nevedu :-D.


doplněno 06.08.16 15:10:

Na růžovku jsem dal bazalku, špetku koriandru a majoránku a bylo to výborné. I když vystačilo jen na jeden krajíc chleba. Krásně aromatizované.

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

Ze dvou hub nebudete mít mnoho jídla, obzvlášť, když růžovka má velice často silně červivou celou nožku. Takže zbyde s bídou klobouček.

Rozehřeju máslo a růžovky na něm podusím. Jenom posolím a přidám kmín. Pokud jej nemáte rád, zkuste mletý, ten dodá chuť, ale zároveň nepoleze do zubů. S kouskem měkkého chleba máčeného v té šťávičce je to lahůdka.

Kamarád - kuchař, dělal z růžovek falešnou dršťkovku. Všechno stejně jako u normální polévky, jen místo těch drštěk na nudličky nakrájené růžovky. Ta jeho polévka neměla chybu.

Ovšem na oba tyto recepty si představuji tak nejméně 5 - 6 plodnic. A vzhledem k tomu, že Vy navíc píšete "jednu MENŠÍ růžovku", myslím, že budete mít jenom zamazaný rendlík. No ale proč to nezkusit? Třeba příště najdete víc. :) Jaga.

hodnocení

Je to jen abych ochutnal jak ta houba chutná. Červitá byla pouze hlíza. Je mladá a krásná. Máslo u nás nevedeme


doplněno 06.08.16 15:13:

Já na houby nemám moc štěstí, obykle najdu tak maximálně 3 plodnice, i když dneska to byly zrovna 4, ale nebral jsem ty šedivky, nebyl jsem si jistý a vzpomínám že někdo říkal, že se nesbrají protože nemají moc dobrou chuť. Teď už ale vím že je to šedivka, má vroubkovaný prsten zezhora; tygrovaná má hladký prsten.

 

hodnocení

0x

Neřekla bych, že šedivka nemá dobrou chuť, spíš žádnou. Udělala bych houby na másle, bez vody, prudce opéct, pak dát trochu mleté č. papriky, rýchle zamíchat, aby nezhořkla a hotové dosolit. Osobně ještě dávám kmín.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]