Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čínština-pouze mluvit

Od: hauu* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

učím se čínsky, ale ne znaky, pouze mluvení. Tzn. že se neučím se znaky, ale jenom výslovnost-domluvil bych se s Číňanem v Hong Kongu a na Taiwanu, ale číst neumím. Myslíte, že je to k něčemu dobré? Nebo je to k ničemu?

Př. slovo ANO

(znaky-neučím)

tuji (výslovnost-učím)

ano (česky-učím)

Díky moc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

Tak pokud se chcete jen domluvit, tak učit se číst a psát nutné není. To platí všeobecně pro každý jazyk :)

hauu*
hodnocení

to je pravda, podle posledního čínského slovníku má čínština asi 50 000 znaků, to by se mi učit nechtělo :D

stonek*
hodnocení

0x

To musíte vědět sám, jestli se to vyplatí. Podle mého názoru je to neadekvátně moc práce. Leda byste se specializoval na nějaký obor a jezdil k nim na výzvědy, nebo byl manager u nás pro styk s nimi. Třeba ve spotřební elektronice jde servis nízkonákladovou cestou, tak, že servis používá skoro všechny nástroje a postupy z fabriky. Přímý zákazník (zadavatel) o svých výrobkách z technického hlediska takřka nic neví. (Je to "přebrandovaná" Čína).

fany
hodnocení

0x

Nemyslím, že odposloucháváním se tento jazyk naučíš dobře, možná Ti to na bídnou domluvu bude stačit, pokud budou mluvit pomalu a výrazně. Oni ale hodně koncovky slov "polykají", což je pak obtížné jim rozumět. Zkusil jsi tedy mluvit s nějakým turistou u nás zda by Ti rozuměl? Já mám s cizími jazyky zkušenost, že jsem se ho naučila dobře až když jsem četla knihy v originále, nejdříve jsem vůbec nerozuměla, najednou jsem začala dobře mluvit a rozumět lidem v té zemi. Takže nevím, asi tu vyslovnost bych zkusila na turistech, pokud Ti budou rozumět a Ty jim, tak jsi vážně dobrej.

A je to zvláštní pocit, stát v Praze vedle cizinců a rozumět jim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]