Nejste přihlášen/a.
Připravuje se další, ještě větší oddlužování těch nemakačenků, co dělají dluhy kudy chodí, bez jakýchkoliv výčitek. Dále se chystá záloha exekutorům, kterou zaplatíte při vymáhání dluhů, ať něco vymůžou, nebo ne. Právník mi to zdůvodňoval, prý aby si to každý setsakramentsky rozmyslel, než začne z někoho dluh vymáhat, že mají hodně práce a leckdy nevymůžou nic. To už je lidi ani nebudou žalovat a pšenka jim jen pokvete. Tak to se ti gauneři podvodnický budou mít ještě líp. Lidi je nebudou dávat hned k soudu a ještě je stát oddluží! To se ani člověku nechce poctivě dělat, když tohle slyší.Slušný člověk, kdyby někde něco nedoplatil, tak má hned malér a u těchto lidí se to smázne a jede se dál, jako by se nechumelilo. Prý pak stojí stát hodně peněz na dávkách, když dělají jen na černo, aby jim neměli z čeho strhávat, ale nás okrádat můžou a ještě nám znemožní vymáhání dluhů. Jak to vidíte Vy? Zdá se Vám to normální? Já si už připadám jak v Kocourkově.
Mně se to zdá naprosto normální. Protože i zadlužování u nás není normální. Pokud si zájemce o půjčku půjčí 15 000 kč, ale za rok už dluží 6x tolik, jak to naskakuje, není prostě schopen to platit.
Finanční vědomí je u nás slabé a až na solidní banky jsou uroky tak strašně a zrůdně pohyblivé směrem vzhůru, že regulovat tyto vydřiduchy je zcela v pořádku a v nepořádku je jen, že to trvalo tak dlouho, 27 let.
Spousta exekucí, co zničily normální lidi i celé rodiny, žádné gemblery a podobně, je a bylo katastrofální. Takže přijaté zákony jsou podle mě uplně na místě. Ten Kocourkov by tímto se měl odstranit. To, co se tu děje, je amorální.
Nikdy jsem si nic nepůjčila, ani jsem nikomu nic nepůjčila. Takže jsem nestranný člověk.
Blešík, mohu se zeptat, jaké další větší oddlužení se chystá?
Zrovna tu teď sedím nad jedním insolvenčním návrhem. Pominu to, za co je dluh. Prostě dlužník má 6 stejných závazků u jednoho věřitele (po cca 1.000,- Kč). Na každý ten závazek je jiný ex titul, kde si exekutor VŽDY účtuje odměnu 11.000,- Kč . Slušný výdělek, ne? A to ani nekomentuji to, že ze zákona si v tomto případě smí účtovat "jen" 7.800 !
A hned pod tím další krásný dloužek. Jistina cca 20.000,- Kč, ale skryté poplatky, úroky, pokuty atd nám udělaji docela slušných 700 (slovy SEDMSET) procentíček za ročíček. Necháme v tom dlužníka cca 3 - 4 roky, pak dáme exekuci a sebereme mu domeček. Za hubičku .
Ano, já vím. Dlužník podepsal podmínky úvěru, jeho blbost, že? A chtít po státu, aby tomuto zabránil? Pročpak, když z toho mají "ti nahoře" velice slušné všimné.
blesík
Nesouhlasím s tím, že při půjčkách nemusí být souhlas manžela nebo manželky, ale přitom ze zákona jsou také zodpovědní a dluh se na nich pak požaduje, jako kdyby byli podepsanými ručiteli. To je zvrhlé a vypovídá to hodně o našich zákonodárcích a vládách, co jsme tu kdy měli, že v tom neudělali pořádek.
Když mám za dluh ručit, musím s ním také udělit předem souhlas, jinak to není právní stát. I družstvo když si chce půjčit, potřebuje souhlas vlastníků či družstevníků, tady se tím docílilo jen to, že se lidi radši ani neberou.
Stát zkrátka pro rodiny dělá co může. Někdy ale je lepší, kdyby nechal zákony jaké byly kdysi podle zdravého selského rozumu. Dneska každý nýmand má "vysokou" v Plzni a je to u nás silně znát, že vzdělání už není vzdělání. Nedostatek vzdělání zničí každý národ, když vládnou hlupáci.
U nás se i často stávalo, že kvůli dluhu 40 000 kč přišel dotyčný exekučně o barák. Já vím, neměl si půjčovat od nesolidních nebankovních společností, možná i solidních bank, ale pravda je, že náš stát nevydal žádný zákon, který se ted konečně chystá vydat, že ani nebankovní společnost nesmí poskytovat půjčky, pokud žadatel není schopen ji splácet, jako to dělají solidní banky.
Prostě by pak ani nedošlo k tomu, že lidi mají i 15 půjček. Všechno, je tedy v mezerách zákonů.
Nemůžu si půjčit, když mi je dáno najevo, že nejsem vzhledem k příjmům a historii splácení dluhů schopen splácet dluh. Logické a prosté.
Co se týče pronajímatelů bytů, domů, ubytoven, tam přece by také nemělo být těžké vydat za poplatek třeba na poště osvědčení, zda tento člověk je dlužník, který nesplácí, nebo tak něco, v dané chvíli to neumím formulovat.
Zkrátka aby každý věděl, že když nebude platit bydlení, má smůlu, nikdo mu žádné neposkytne a nebude v tom žádná diskriminace, ten papír neřekne, zda jste rom nebo jiný občan, řekne jen pravdu, zda jste neplatící hajzl nebo normální občan, plnící si své závazky. Zkrátka všechno by šlo, kdyby se ovšem chtělo.
Díky za odkaz, až teď jsem ho četla, je toho hodně, budu pokračovat. Mně to jen řekl právník, že je ještě více stát bude oddlužovat, tak mně to nadzvedlo. Už jsme za ty roky pronajímání v baráku zažili desítky takových vejlupků, neplatí jízdu na černo, mobil, pokuty, nakonec ani nájem, ale jdou do něj, i když vědí, že Vás okradou, ještě Vás obelhávají, dušují se, slibují... Pak zjistíte, že např. stát oddluží dlužníka, kterýá má 10 exekucí a to jen proto, že je to hajzl křivej, který prostě jenom platit nechtěl a tak se mu to nasčítalo. Další exekuce už na něj ani nemělo smysl dávat, samozřejmě, že teď už by to splácel hodně dlouho. Nebo druh nájemnice byl bez práce a stále mně, ležíce v posteli, krmil, že práce není. Když jsem mu doslova řekla, kde berou zaměstnance a za slušné peníze, tak že prý by musel dojíždět. Taky ho oddlužili! My musíme splácet hypotéku do r. 2022 a 5 let jsme v důchodu, oba děláme, abychom nikomu nic nedlužili a mladí , co nemají charakter a zodpovědnost se oddluží! V odkazu píše paní, že dcera jí říkala "neber si tolik půjček"... Tak je asi paní úplně blbá? A stát to zaplatí za ní? Teroristi jsou dnes jen duševně choří a podvodníci jsou chudáci! Kam ten svět spěje? Když nemáte v práci pojistku na blbost, a něco zaviníte, taky Vám to nikdo nepromine. Mně se to jeví doslova vytržené ze všech zákonů, co tu kdy byly. Spíš by měli snížit penále a ať každý splácí tolik, kolik dluží. S exekutory už se to snad teď taky má srovnat, však se staví na zadní, že chudáčci se neuživí! Už si začínám připadat jak na Ukrajině, chaos, korupce, nesmyslné zákony...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.