Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muslimské šátky,burky,nikáby

Od: fagala* odpovědí: 22 změna:

Poslední dobou se všude probírají islámské útoky v Evropě,jejich šílená víra,terorismus atd atd.V práci jsme se dostaly k zajímavé úvaze a nidko nebyl schopen odpovědět na následující otázku.Co by se stalo,kdyby někde,třeba v Evropě šla muslinka nebo muslinky s burkou,nikábem atd atd a někdo by ji to bud z legrace,nebo jako protest strhl?Jak by asi zereagovala,popřípadě její manžel,kdyby byl s ní.Co by to pro ně znamenalo,jaké by to pro ně mělo důsledky atd atd.Budu rád za odpovědi..

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

klera*
hodnocení

0x

Reakce se budou různit...protože, i když vás to možná překvapí, muslimové jsou lidi a nejsou jako přes kopírák- každý je jiný. V každém případě se jich dotknete, protože, a možná vás to opět překvapí, stejně jako ostatní lidi, pro ně není normální, aby jim někdo strhával oblečení z těla. Jestli manžel za něco stojí, tak by tomu, kdo to udělal, minimálně rozbil obličej.

hodnocení

0x

V arabské kultuře je zahalení ženy určitým odrazem jejího společenské postavení. Prostovlasé tam jsou a odjakživa byly jen žebračky a prostitutky. Proto tyhle hadry nosí.

hodnocení

0x

Debilní otázka a úvaha, asi jako:

Jak by jste se cítil vy a vaše manželka, kdyby z ní někdo strhnul ošacení až do naha?

Pro ně je to asi srovnatelný pocit.

fany
hodnocení

0x

Takto "bojují" jen chuligáni a pobertové. Jinak je to napadení jako každé jiné. Když vám vandal a zloděj strhne křížek z krku, tak to bude napadení a krádež, žádné náboženství v tom soud hledat nebude. Protože, že to tak musím říct, idiot zůstane idiotem, když přepadává lidi a ještě k tomu s takovou nálepkou. Co s ním? Do lochu. Nerozhoduje žádná burka, nebo křížek. Jen napadení, ke kterému neměl právo.

fagala*
hodnocení

Pro fany.Nepsal jsem něco ukrást a o křízku,řetízku atd už vůbec ne.Jen nás zajímalo,jaká by byla reakce.U nich,kdyby turistka nebyla zahalená,tak by také utčitě minimálně řvaly.Jen nás zajímala reakce a žádné histerické debaty jsem rozvířit nechtěl.

fany

tazatel - Jen nás zajímala reakce a žádné histerické debaty jsem rozvířit nechtěl.

odpověd moje - Nejde o hysterickou debatu, ale o to, že jsi vůbec nepochopil můj příspěvek.

Dále jsi napsal, že jste měli na mysli - cituji - bud z legrace nebo jako protest

odpověď moje - No a já uplně jasně na to odpověděla, že se to jako protest nebo legrace brát rozhodně nedá, protože u nás je křížek symbol, u nich zase šátek a nehraje to žádnou roli. Přepadení je přepadení.

Dovol mi poznamenat, že vám závidím ty starosti co máte v práci, my na to nemáme čas. Je to krásné, když si někde lidi můžou povídat o něčem, jako je napadení, tedy přepadení, že jestli je to protest nebo legrace. Snad Tě někdy přepadnou, napadnou a hned budeš vědět, že napadení je prostě napadení a žádná legrace. Je za to i kriminál jako za loupež. Nic jiného to není. A už vůbec ne hysterie. Hysterie je, když dívce strhnu šátek, to ji hystericky napadnu.

Snad je to ted pro Tebe víc pochopitelné, že nazývám věci pravými jmény..

hodnocení

0x

Tohle oblečení žen, to je jakési poznávací znamení toho, že je žena pouhým majetkem určitého muže. Kdybys takové ženě strhnul její "maskování" a její muž by byl poblíž, snad by tě zabil. Říkám snad. Ale co by udělal, jistojistě by ptrestal ženu. Ženy, které někdo znásilnil, byly zbity, ukamenovány, protože jejich majitelé jsou přesvědčeni, že si za to mohly, protože muže svedly.. Někdy byl potrestán i ten znásilňující muž, ale mnohem méně, než žena, jen symbolicky, podle toho, čí to byla žena. *plac*Proto je pro ženu takovým neštěstím, když příjde o manžela. Zůstane s dětmi sama. Nesmí pracovat! Musí nějak uživit své děti, nemůže se dívat, jak umírají hlady, když je pod svou ochranu nevezme její rodina. Když ji při žebrání nachytají, je potrestána. Když ji někdo nachytá při souloži, byť je to vynucené, tedy je znásilněná, bude potrestána, nejspíše holemi a kameny, tak že je mrtvá. *plac*Na co ty se ptáš, to je typická otázka muže. Vůbec tě nezajímá, jaký to musí být chudák, zabalená v černých hadrách, v horku, se špatným rozhledem, s omezeným pohybem, se spoustou omezení, ponížení. Ale zajímáš se o to, co by se stalo, kdyby ty ses pobavil. Fuj! Styďte se všichni!

klera*

To že znamená, že je majetkem muže? A že se může žena v šátku cítit líp než bez něho, vás nenapadlo? Zajímalo by mě, kde berete tyhle informace...

klera:

a kde bereš informace a tu jistotu ty?*haha*

Ano znamená to, že je majetkem muže, chápu, že v našich končinách je to pro některé jedince nepochopitené, že někde něco takové ještě existuje, ale je to tak.

Jen doufej, že to tvé děti nebo možná už ty nezažiješ až se islám rozšíří a budem se muset podřídit.

klera*
Protože znám lidi, kteří se pro to rozhodli dobrovolně, třeba? Protože jim to vyhovuje? Což potvrzuje, že to nemusí nutně znamenat, že je někdo majetkem muže. Nehledě na to, co to znamená třeba v rámci jiných států a kultur. Ale něco mi napovídá, že diskutovat s vámi nemá moc smysl. :)

klera:

já taky s tak naivním stvořením diskutovat nahodlám *haha*

...protože znám lidi co se pro to rozhodli dobrovolně...

a co ta zbýající většina?

fany

kléra

Ale vždyt on má naprostou pravdu. Kdybyste někdy v těch zemích byla, tedy žila tam, tak byste velmi dobře věděla, že dobrovolně tam u žen znamená povinně, protože mají méně práv než Stračena ve vašem chlévě, tak to prostě je. Nesudte ty země podle našeho právního řádu. To je chyba.

klera*

Krátce řečeno- záleží jak který stát. A těch muslimských států, kde je nošení šátku dobrovolné, není málo.

culdabulda1*

klera

- tak mne napadlo - jak se žena může cítit líp v šátku - a přitom se současně cítit svobodně? To nejde dohromady, protože povinná pokrývka hlavy, či jakékoliv zahalování je vždy symbolem nějaké podřízenosti.

Ostatně čím dál víc mám dojem, že Vy sama k nějakému muslimovi patříte a nosíte třeba i burku, nebo šátek. To je nakonec Váš problém, ale nemůžete se moc divit, že Vás lidi, vyrůstající v nemuslimské civilizaci většinou nechápou, protože islám se k nám chová agresivně, s cílem si nás podmanit. Měli bychom se mu bránit stejně, jako se chtějí koumáci z EU bránit invazivním druhům živočichů !

klera*

Tak se zeptejte nějaký muslimky, jaký na to mají názor...já se ptala, odpověď- je to jednodušší, rychlejší, nemusím se starat o svoje vlasy, když to není před tím, kvůli komu to opravdu chci dělat. Ony jsou zvyklé zahalovat svoje vlasy stejně jako my třeba pupík...když žena vyjde na ulici s odhaleným břichem, tak už je to vyzývavější a přitom ta část těla vlastně vůbec není spojena se sexualitou...

Jsou státy, kde je postavení žen šílený a je hrozný, že jim hrozí trest za to, když nejsou zahalený od hlavy až k patě...ale tradičně znamená (znamenalo) u ženy, co je zahalená, že má vyšší postavení. Úplně původně to bylo naprosto přirozenou součástí odívání, protože to prostě bylo praktický. Momentálně je v mnoha MUSLIMSKÝCH zemích nošení šátku naprosto dobrovolné (a opět, aby mi zase nebylo něco podsouváno- vím, že v řadě muslimských zemích je nošení šátku vynucováno...ale tvrdit slepě, že je to znak podřízenosti ženy a islám = zahalování, je naprosto mimo realitu...dokonce i v ČR existujou muslimky, co se nezahalují).

Když někomu od mala vymývají mozek a nutí ho chodit zahaleného, pak je jasné, že mu/jí přijde zvláštní a nepřirozené, se najednou odhalit. Takže mi názor takové ženy na zahalování nepřijde relevantní.
Je to jako v KLDR. Tam lidem též vštipují od mládí, co je normální.
Měla jsem sousedku, která byla úplně normální češka. Vzala si muslima a "dobrovolně" chodí zahalená. Nemá na vybranou, když se zamilovala do muslima.
klera*
Já mluvim o člověku, který se k tomu rozhodl dobrovolně. To znamená žena z Česka, bez přítele nebo manžela, co přešla na víru a rozhodla se nosit šátek. Vy si zase nedokážete představit, že to někomu může vyhovovat, když jste zvyklá na něco jinýho u nás. Žít u domorodého kmene, jste zvyklá brát si jenom bederní roušku. A je to špatně? Ne.

zena*
hodnocení

0x

To už se stalo vícekrát a naposledy to dnes bylo ve zprávách z Německa.

Zpravidla se to bere jako jiné napadení "tohoto typu", například kdyby někdo z někoho strhl slávistickou šálu. Právně vzato.

Jak by reagovala ta žena (nebo lidé kolem ní) - no, sto lidí, sto reakcí. V jiné situaci - různé muslimky berou jako větší či menší drama když jim šátek (nebo jiná část oděvu spadne sama od sebe) nebo protože se například zachytila za větev. Zvlášť když kombinují oblečení z normálních obchodů kde se to stane snadno (například když šaty nejsou až ke krku, takže šátek má přijít přes výstřih, ale někdy se to různě posunuje...

Takže: jde spíš o to "neukazovat tyhle části těla" (z vlastní vůle), nikoli "nikdo je nikdy nesmí spatřit, OMG!". Asi jako chození u vody bez podprsenky, většina českých žen nedostane hysterák když se jim rozváže podprsenka a musejí si to opravovat a někdo zahlédne prsa... ale "nahoře bez" by po pláži nechodily.

Násilím z někoho strhnout oblečení je samozřejmě něco úplně jiného, a většinu lidí asi rozhodí hlavně to napadení samo o sobě. V průměru asi ženská začne pištět nebo brečet a chlap bude agresivní, jako u nás - představte si že jste někde u vody, jde tam mužskej se svojí přítelkyní, a vy jí rozvážete podprsenku od plavek. Patrně ona začne kvičet a on vám jednu flákne

(v tomhle případě - když žena o takovýhle "zákrok" nestojí - to řadím do kategorie "chránit svojí přítelkyni", nikoli "přivlastňovat si svojí přítelkyni")

asd1
hodnocení

0x

Nejspíš to je jako když na plovárně nějaký babě stáhneš kalhotky - začne ječet a pak ti jednu flákne, její starej to rovnou rozbije hubu.

Tady u nás jsem pro zákaz burek - my se tam taky nemůžem promenádovat v minisukni.

fany

Jestliže je to dané zákonem, u nich náboženstvím, tradicemi a zvyklostí, tak je třeba to prostě respektovat. Jinak je lépe zůstat doma v paneláku a neflákat se po světě, když tomu světu nerozumím a chci, aby to bylo jako u nás na vesnici. Tak nějak bych to definovala.

coco

Fany - to je fakt a zrovna tak by melo platit, ze u nas by zadni "islamisti" nemeli pohrdat modou nasich zen a kritizovat zdejsi zvyklosti. Nedavno jsem vsak vyslechla nazor nasich domorodcu vcetne zen, ze by ani u nas nebylo vubec spatne chodit nekdy se zahalenym xichtem, odpadla by starost s licenim a cesanim - uspora casu a nekdy i ta anonymita prijde vhod, nejlepsi by nakonec byla svoboda rozhodnuti kazdeho cloveka, v jakem habitu vyleze ven mezi lidi *smich*

fany

coco, tak nějak jsem to i myslela. I v opačném směru. Pokud slezu někde z pakistánských velehor, kde mi dělají společnost jen kozy a podívám se do civilizace, tak nemůžu chtít, aby padli všichni na pozadí podle toho, jak já jsem zvyklá. Jinak myslím, že není daleko doba, kdy mladí chytí nový trend a začnou nosit opičárny, na které tu nejsme zvyklí a bude muset být vydán zákon o odhaleném obličeji , aby člověk věděl, jestli ho bodnul chlap nebo ženská. Na všechno dojde coco, neboj.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]