Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je nejlepší ústní voda (obsah fluoridu)?

Od: mmtt odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.
Jak asi každý ví, nejdůležitější je samotné čištění (kartáček, mezizubní kartáček). Dále je na řadě volba zubní pasty, pro někoho proti citlivosti zubů, zánětu dásní atd... Nakonec tento "nudný proces" mnoho lidí rádo zakončí ústní vodou, která se dostane všude a odplaví zbývající abrazivní složky po zubní pastě. Jenže...
.
Pokud použijete pastu, která má obsah fluoridu vyšší, tak ústní vodou s nižším obsahem fluoridu, fluorid "vymýváte". Je ho pak méně ve slinách, než při použití samotné pasty.
Průměrné pasty pro dospělé by měly mít kolem 1000 - 1400 ppm.
Moje ústní voda má ale jen 470 ppm.
Otázka tedy zní: Zná někdo ústní vodu, která je kvalitní a má vyšší obsah fluoridu?
Za odpovědi velice děkuji...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Poprvé slyším, že se chce někdo dobrovolně otrávit Fluorem ... Fluor je vysoce toxický a korozivní plyn, představa, že se naváže na zubní sklovinu a vydrží tam půl dne je infantilní. Jeho ukládání v organismu je kumulativní, což znamená, že člověk vážící 70 kg dostane denně více než 6,65 mg běžnou stravou.

"Nezávislé vědecké důkazy, které se v posledních 50 letech opakovaně objevovaly, odhalily, že fluorid údajně zkracuje život, podporuje rakovinu a různé duševní poruchy, urychluje osteoporózu a lámání kyčlí u starých lidí, a činí nás stupidními, poslušnými a poníženými, to vše v jednom balíčku."

Leda, že vám chutná a dělá dobře na zuby, pak tomu rozumím.

hodnocení

0x
Co třeba pravidelne návštěvovat dentální hygienistku? Velmi mi to pomáhá. Nemyslím bělení, ale pravidelné odstraňování zubního kamene a instruktáž čištění zubů. Můj zubař odstraňování kamene dost zanedbáva

figurek*
hodnocení

0x

moje zubařka mi na podobný dotaz povídala víceméně totéž, co píšete. Že prý je úplně jedno čím si zuby čistíte, hlavně když si je čistíte. Všechny ty speciální ústní vodičky proti zubnímu kameni a proti zubnímu kazu, drahé i laciné, mají prý skoro tentýž účinek. Jen ty drahé jsou prostě drahé. To je prý ten hlavní rozdíl mezi nimi. Trochu lepší ústní voda je Parodontax, která skutečně proti parodontoze jakési účinné látky obsahuje. Jenže já paradontozu nemám, tak používám trochu lepší zubní vodu Odol, kterou kupuji v Penny. A ještě něco mi zubařka řekla. Dostat fluor z pasty do zubu je docela problém. Fluor je velmi silně reaktivní prvek, který se velmi pevně drží ve svých sloučeninách a přemístit ho zubním kartáčkem do struktury zubu je víceméně neproveditelné. Takže ta vámi uvedená čísla s obsahem fluoridu, nejsou nic víc než marketing.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]