Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co chybí v Česku?

Od: xgabax odpovědí: 16 změna:
Dobrý den,k bakalářské práci provádím výzkum na téma co chybí v ČR? Jedná se mi o obchody, zboží, výrobky... Napadá Vás něco? :)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

venkov4ever*
hodnocení

0x

Něco snad ano. Větší a dražší zahraniční výrobci u nás nabízejí jen omezený sortiment, se sousedním Německem naprosto nesrovnatelný. Jako příklad bych uvedl výrobce obuvi Hanse Wagnera a kanadské (vesměs Made in China) outdoorové oblečení Arcteryx. Ale to jsou spíše výjimky; něco skutečně nepostradatelného mě nenapadá, kde je poptávka, tam se zpravidla objeví i nabídka. *slunce*

hodnocení

0x

Z materiálních věcí nechybí nic, vzhledem k tomu, že obchod nezná hranic a dnes není žádný problém koupit na internetu cokoliv kdekoliv.

Je nedostatek poctivých řemeslníků, poctivých obchodníků a zcela kritický nedostatek poctivých politiků (těch především, protože ti vytvářejí podmínky pro ty předtím jmenované).

hodnocení

0x

dobrý den, chybí kvalitní věci, které něco vydrží. Ovšem situace ve světě je nastavená tak, že prostě zboží se musí rychle točit, takže s tím nejde nic udělat. Za mě - např. sehnat kvalitní látkové kapesníky - nelze, protože i naši výrobci šijí z čínských látek, protože u nás se ty látky nevyrábí, to stejné s kuchyňskými utěrkami. Nebo třeba koberec - běhoun tkaný po obou stranách a přitom barevný - neexistuje, jen ty s umělou podložkou, na které kapne voda a jsou hned krabaté. Jsou to sice drobnosti, ale pak klesá kvalita úplně všude.

dylin

To je ovšem chyba Čechů, že to chybí... nikdo nebyl ochotný platit vysoké ceny za tuzemské výrobky. Prostějov by mohl vyprávět...

maara*
hodnocení

0x

V dnešní době na trhu nechybí nic .. co chci seženu, věci co je problém sehnat jsou třeba nějaké konkrétní uzce zaměřené náhradní díly .. ale ty většinou není problém mít do pár dní v ruce - ať je to z kteréhokoliv koutu světa. Internet a eshopy nabízejí uplně nový rozměr nakupování kde už vlastně žádné hranice nejsou.

Obchody, zboží, výrobky - to tedy nebudou.

Co by mohlo chybět jsou služby - ať už kvalitní, nebo celkově, například nedávno se v ČR objevila novinka a to je CAR SHARE, tedy sdílení aut, které stojí po městě a s kartou si je můžu půjčovat jak chci - u nás je to novinka a vlastně se teprve rozjíždí a je jen v malém měřítku .. v sousedním rakousku jde ale o obvyklou službu, která je velmi rozšířená a funguje poměrně dlouho.. takových věcí by se našlo více.

hodnocení

0x

Švadlenky, když si chci koupit zavírací špendlik nebo nějakou malou blbost, dostanu tio v supermarketu ve velkém balení. A taky prodejny ryb, co jich deřív bývalo..

hodnocení

0x

Poté, co jsem se vrátila z návštěvy ve Skotsku, mi zde u nás velmi chybí slušné, ohleduplné chování mezi lidmi, např.v dopravních prostředcích, ve frontách při nákupech, ale i v davu na ulici. Tolerance a také úcta ke starým lidem.S tím související pohodová atmosféra všude, kam jsem přišla,tak to mi tedy hodně chybí.

hodnocení

0x

Jak všichni píší - z materiálních věcí nic. Ale ty služby, k tomu se přidávám. A konkrétně zásobování malých obcí, kde není stálý obchod. Bývaly časy, kdy do takových obcí několikrát do týdne (nebo třeba jen jednou) zajížděly pojízdné prodejny Jednoty s každodenně potřebným zbožím - potraviny, maso, drogerie - vše v jednom voze upraveném jako prodejna. Pak se to všechno změnilo a tyto prodejny už snad ani neexistují. Možná je někde provozuje nějaký soukromník, ale to určitě nestačí. A hlavně by bylo potřeba, aby se člověk mohl spolehnout, že třeba v úterý a pátek si může koupit čerstvé pečivo a třeba uzeninu. Pro hlavně starší lidi, kteří se mají problém dostat do města pro nákup a jsou odkázáni na "milost " mobilnějších a ochotných, by byla tato služba jistě vítaná.

pohanka*

Tato služba - podnikání - bohužel většinou zkrachovala. Laicky řečeno, majitele neuživila. Ty náklady se nedaly poplatit z toho, co se prodalo.

Náklady na automobil, naftu, pojištění, daně, mzdy, přiměřený zisk. Dokud pojízdné prodejny byly pod taktovkou Jednoty, tak se náklady dotovaly z kamenných prodejen a též nikde nebyly v okolí velké supermarkety, lidi z vesnice nakoupili v autobusu skoro vše k jídlu /nebo na objednání/ i drogerii, také dříve lidé nevlastnili automobil a byli na tu pojízdnou odkázáni. Takže ty tržby byly.

Dneska v každém domě auto a i ženy mají řidičák. Není problém zajet do Globusu, Sparu, Billy, Penny apod. na kraji města a tam udělat velký nákup.

Staří lidé a nemohoucí pojízdnou prodejnu neuživí, protože na vesnicích nemají důchodci tak vysoké důchody /až na vyjímky/ a tudíž obrací každou korunu a šetří hlavně na jídle.

Kdysi jsem v televizi jsem viděla dokument o podnikateli, který tuto službu zajišťoval, ale ke konci už to bylo, že spíše prodělává a objíždí vesnice spíše kvůli těm lidem ,,odkázaným na milost,, , nechce je nechat na holičkách. Jestli ještě funguje, tak někde možná na Moravě, ale spíše se přikláním k tomu, že i tento jeden z posledních mohykánů pověsil živnost na hřebíček.

lm®
hodnocení

0x

Možná služby. Větší sortiment služeb širšího rozsahu.Ale to je zase o kupní síle,která zde není .

A kvalita ve všem,jak už bylo zmíněno.

hodnocení

0x

Nemůžu sehnat obyč. úzkou bílou sukni, nebo džínovku a moje máti, v jiném kraji, bílou sukni do áčka. Někdy přijdu na věci, co nemůžu sehnat a dříve byly běžně k dostání, ale teď se mi nevybavují.

,,ušít si,,stroje jsou k mání..jako dříve

pohanka*

Blesiku, podívala jsi se na Seznamu na zboží, je tam velká nabídka, pokud si zadáš ,,bílá sukně,,.

nebo když si na aliexpressu zadáš "white skirt" :)

04.08.16 01:04
hodnocení

0x

Tragédie!

jofa*

V menších městech chybí velikostní sortiment. Něco se vám líbí ale bohužel na Vás (mně) to nebude, protože jiné velikosti nejsou. Boty jsou příkladem. Potřebujete pánské polobotky č. 41 a mají jeden druh.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]