Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký teleskopický obušek

Od: kapidin odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, jaký teleskopický obušek konkrétně doporučíte? Určitě plánuji koupit kalený a 18, nebo 21 palců a do 1000 korun. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
21" je moc dlouhý, s kratším dáš měhem vteřiny víc ran. Koupil bych ten český, patří k světové špičce a stojí tuším kolem 700kč.
repkin*
Stejně to bude nepřiměřená sebeobrana a nebo útok se zbraní :-D

To sice možná bude, ale pokud na vás bude někdo útočit s cílem vás zabít, tak myslím, že vám bude šumák, jestli to posoudí tak, či onak. Hlavně, že útočník bude K.O.

V některých situacích může agresora odstrašit pouhým vytažením.Jinak doporučuji zjistit si vhodné úderné místa na těle. Není třeba hned agresorovi rozbít lebeční host, stačí slušně pohmoždit na patřičných místech.
repkin*
Svaly, ne kosti

kapidin
hodnocení

Samozřejmě s tím nikoho neplánuju mlátit do hlavy, jde jen o např. vyražení nože z ruky úderem do té ruky a zastrašení protivníka. Přemýšlím o 18"obušku od ESP z obchodu Armed.cz.

Zatím jsem našel tyto dva: armed.cz/...

armed.cz/...

Ale nevím který z nich koupit a nebo máte nějaký lepší nápad? :)

repkin*

určitě ESP, já mám ten delší, baterku si na to nekupuj, jsou to vyhozené peníze, to je lepší nějaká kvalitní halogenka s dobrou baterií.

doplněno 04.08.16 06:53: Ja mam 21", mas pak vetsi distancni vzdalenost, popripade delsi paku. Baterka sviti sice dobre, ale prodluzuje spodni cast obusku, po case ti budou rikat lidi,ze svitis jelikoz se rozsvici otocenim a napr. pri nasedani do auta se ti bude sam zapinat. Gumicky z te baterky slezou a neoriginalni baterky.nevydrzi.co ty prvni. Dobre je to otocne pouzdro.
kapidin
hodnocení

A který z těch dvou obušků bys doporučil spíš? O svítilně jsem právě uvažoval, ale asi teda kupovat nebudu. Koupím asi jen k němu to nilonové pouzdro.

zelenydabel*
hodnocení

0x

Ideální je si zajít a zkusit oba ty teleskopy. Pokud máš někde v blízkosti možnost, kde je prodávají. Každému totiž padne něco jiného. Taky je rozdíl v nošení u typů které jsi ukázal.

Co se týče svítilen, tak záleží k čemu potřebuješ a jak ji budeš mít uchycenou. Klasická ruční, tak doporučuji fénixe. Ale záleží k čemu ji budeš mít. A zda potřebuješ dosvit přes dvě sta metrů. Ale i taková svítilna ti poslouží kdekoliv. I pro případ obrany. Když někomu zasvítíš do očí s takovou "sviní" tak než se mu oči vrátí do normálu, tak ty už budeš mít náskok. Otázka je zda jej nenasereš ještě více.

Zpět k teleskopům ale, ideálně je mít dlouhý. Já mám jeden 21 palců a jeden krátký ale je to z toho důvodu, že mám nějaký výcvik na různe typy zbraní a proto v případě nouze vím jak použít oba najednou, popřípadě každého jednotlivě. Taky umím kombinovat s nohama, kdy protivníka odkopneš dřív než se dostane na vzdálenost kde ti může pobodat důležité životní funkce(ale zde musí být výška, kdy máš delší nohy a ruce než protivník. Nemá každý) U menších lidi zase hraje svou roli jejich rychlost a obratnost.

Pokud můžu doporučit, určitě si zajdi na nějaký výcvik, kde tě naučí jak s ním zacházet. Není to jen o máchání, dá se s ním řešit spousta věcí a hlavně si jej nenecháš vzít, popřípadě nebudeš dělat jeden a ten samý tah dookola.

Tolik asi z mé stránky. Byť už předemnou poradili, viz "repnik"

Dobrou volbu přeji.

výtka
Upozornění od sys hejkal 04. 08. 2016 09:26:36
Nebo také nenahněváš, nenaštveš, nenamíchneš, nerozčílíš, nevyprovokuješ, atd.
Z tolika pěkných možných slov si vybereš zrovna to pro poradnu ne celkem tolerované.
Tak příště. Díky
zelenydabel*

promiň mi cenzore! Budu pamatovat a děkuji za upozornění a že jsem tě tímto nerozhněval *cert**uf*

ramond
hodnocení

0x

Ahoj, je dobře, že chceš kalený. Já dříve koupil nekalený, byť od ESP a nějak extra spokojen jsem nebyl. Těch pár korun je lepší si připlatit. Respektive pod rukami mi prošlo několik teleskopů různých velikostí a záleží, co preferuješ.

Dlouhou dobu jsem měl 21", ale je pravda, že to je trochu delší a docela makačka na ruku. Pokud mohu doporučit, tak třeba 18" od ESP. Myslím, že ta velikost je ideální.

Každopádně, pokud máš někoho známého, kdo má teleskop nebo máš možnost zajít někam do obchodu, tak před nákupem si to vyzkoušej. Především jde o tu velikost, aby ti to vyhovovalo.

Na druhou stranu musím podotknout, že s 21" máš lepší odstup od útočníka.

Tak dobře vyber a přeji ti, ať ho nikdy nemusíš použít naostro.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]