Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přestat mrhat svým časem?

Od: kupecbenatsky odpovědí: 5 změna:

Zdravím, letos půjdu do čtvrťáku, po čtvrťáku chci jít studovat na univerzitu. Letos v létě jsem chodil tři týdny na brigády a teď už se připravuji na přijímačky. K přijímačkám totiž musím mít seznam četby, takže načítám knížky a učím se angličtinu, protože na podzim skládám zkoušky FCE. A tady je můj problém: Přijde mi, že mrhám svým časem. Vydržím číst třeba jen chvilku, ale pak zbytek odpoledne nic nedělám a nedokážu se donutit, nechce se mi. Další den vstanu a mám pocit, že zvládnu zase všechno. Stává se vám to taky? Máte nějaké rady jak vydržet u povinností a neutíkat od nich? Občas si řeknu, že když jsou prázdniny, tak bych si je měl užívat, ale mám strach, že neudělám přijímačky a budu muset jít pracovat někam do fabriky, kde jsem měl letos brigádu a už se tam nechci nikdy dostat.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

No a co tak bys pracoval, takových lidí je. Pokud se nedokážeš donutit k tomu abys plnil úkoly, které jsi si stanovil tak pro tebe bude VŠ obrovký problém.

kakamila
hodnocení

0x

A až budeš sedět někde v kanceláři...to teprve bude mrhání časem.

uska*
hodnocení

0x

Já to kdysi měla takto : Vstávala jsem 7,30 hod, od 8.00 vyučování jako ve škole. Nastavila jsem si budíka na 45 minut jako vyučovací hodiny ve škole, pak dvonásobnou přestávku a opět 45 minut. 4x po sobě to dáš v pohodě a pak byl čas na oběd.

Po obědě jsem musela na 2 - 3 hodiny vypadnout ven. Po návratu pak opět učení. Ale tento postup jsem měla jen v době, kdy to fakt hořelo.

eulalie*
hodnocení

0x

Prokrastinace... říká ti to něco? Chceš ji zlomit? Tak neseď u učení celé odpoledne, ale dávej si malé bloky učení. Řekni si, že teď se budeš učit řekněme pět minut... uvidíš, že to protáhneš dobrovolně na délší dobu. Prokrastinací trpí hodně lidí. Pokud ale budeš chtít zvládnout přijímačky a pak i vysokou školu, budeš muset na prokrastinace zapomenout... nebo se ti to vymstí ve zkouškovém období a pak při zkouškách.

hodnocení

0x

Všimnul sis lidí v kině? Všichni sedí a ani nedýchají. Najednou si uvědomíš že se všichni začali vrtět a kuckat a poposedávat. Je to tím, že mozek je schopen soustředit se jen určitou dobu. A pak musí buď přijít změna nebo on sám vypne. ;) Rozděl si práci na kratší úseky. Ale teké krátké přestávky, kdy činnost změníš. Když se přetáhneš, hlava pak už nechce pracovat. Začne vymýšlet zbytečnosti a blbostě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]