Nejste přihlášen/a.
My to tady máme podobně - v okolí Pálavy je v létě vše rozpálené doběla a veškeré deště i slabší až středně silné bouřky se nám v teplém počasí zdaleka vyhýbají. Na jednu stranu je tady sucho, na druhou nás minou i různé kroupy a jiné nepříjemnosti. Buďte spíš rád.
My mámepodobnou situaci v Jihlavě,také se nám to ve většině bouřek vyhybá.,a to jsme Vysočina. Na štěstí,netoužíme po té divočině,kdy to vyplavuje a ničí zahrádky,láme stromy.
lidka : Není to tak docela pravda. Před měsícem jsem byl na Pálavě a lilo celou noc i částečně s bouřkou, lokalita Strachotín.
Předpokládám že většina bouřek či mračen přichází z východu. V Tovačově před Přerovem (tj. na východ) jsou vodní plochy, které mohou být zdrojem vlhkosti ve vzduchu. To se týká Přerova. Co se týká Kroměříže, tak tam nejsou rozsáhlejší vodní plochy na východě, místo toho tam je pahorkatina, která nejspíš blokuje bouřky. Většina vlhkosti se nejspíš vysráží tam.
Jak již bylo řečeno, osobně bych byl raději rád, že se bouřky vašemu městu vyhýbají zvláště v době lokálních záplav, vichřic "tornád" které jsou schopny během několika málo minut zlikvidovat střechy domů..., i bouřky nejsou "nevinné", není to tak dávno co v naší obci kulový blesk doslova "vypálil" byt, a blesky něco zapálily...čili takových výkyvů počasí se spíše bojím a jsem rád za každou bouřku která se nám vyhne, následky "běsnění živlů" mohou být strašné a také velmi velmi drahé...
Mě spíš bouřky příjdou zajimavé a to z hlediska světelných úkazů. Občas není na škodu se podívat na pořádnou průtrž, když padají kroupy. Člověk si připomene jakou sílu má příroda a taky jak to bolí pokud je člověk zrovna venku a padaj ledové kuličky. Vichřice a podobné ne moc časté jevy mě fascinují (myslím na živo ne v TV).
Ty povětrnostní podmínky ovlivňuje spousta faktorů a pokud tato situace -bouřky se rozplynou- byla u Vás "od nepaměti", tak se s tím musíte smířit. Občas se pohybuji v okrese Praha-západ (lokalitě se říká "Na Sahaře") a prakticky tam neprší, ačkoli poblíž té lokality prší normálně (ten déšť jde jakoby oklikou-my jsme na kopci), to samé v mém bydlišti-poblíž je veliké údolí (kde je chladno i v létě) a to taky způsobuje tento efekt (to je výklad místních poněvadž s těmi slabými přeháňkami je to zde podle nich "od nepaměti" přitom vidím jak naproti přes údolí mají úplně černo od bouřky).
Nejlépe pokud by se zde našel nějaký meteorolog, který by zdůvodnil, proč je tomu zrovna u Kroměříže.
Dobrý den, nechci nikoho urazit (ani tazatele), ale můj názor je, že těšit se na pořádnou bouřku může snad jen nemajetný puberťák. Děti se bouřky většinou bojí a jedinec dospělý si umí představit následky řádění tohoto živlu a postižení svého majetku (auto, zahrádka, dům). Takže, stěžovat si na nepřítomnost bouřek je pro mě zvláštní, ale závidím do Kroměříže, jaké tam mají klidno a pohodičku . Zdravím!
h4ever - myslím, že přehnaná je spíše Vaše reakce. Já také nevidím na otázce nic špatného (a ani na svém příspěvku). Souhlasím, že nemajetný občan má z bouřky třeba radost, protože v paneláku se cítí bezpečně a případné opravy vozidel MHD neplatí. A ten červený obličejíček je už nad míru.
Před chvilkou jsem se díval na meteoradar a myslím, že tazatel bude dnes spokojen .
Reagujete přehnaně a podsouváte kontext, který nenastal. Tazatel si na nic nestěžoval, jen se ptá proč se bouřky vyhýbají jeho městu. Taky vás musím zkritizovat protože ne každý má zahradu nebo auto. Je celá řada lidí co bydlí ve městě a jezdí MHD. Na otázce nevidím nic špatného.
Červený obličejíček je čertík a je to smajlík a tak se má brát.
No vida, jsem dospělý, majetný člověk, přesto bouřku miluji. Miluji tu atmosféru, když je dusno, pofukuje chladný vítr, v dálce jsou již vidět blesky a hřmí. Večer si rád sednu pod přístřešek a koukám na blesky. Samozřejmě, stát se může kdykoliv cokoliv. Třeba může na střechu spadnout letadlo.
nox -
To souhlasím to je pohled "z druhé strany věci" každé počasí nese jistou "atmosféru" která může být příjemná nebo krásná navozovat pěkné pocity, z takového pohledu není vlastně žádné počasí "škaredé" vše má jistou "krásu" vše může být za jistých okolností "poetické", ovšem z toho "praktického pohledu" mívám spíše obavy, dnešní výkyvy počasí a jejich následky bývají nezřídka extrémní...záleží jak se to bere
Ahoj.
My jsme se ve škole učili(ohledně závlah), že když je někde častý srážkový deficit, můžou za to mimo jinývh okolností třeba větší kopce či horstvo. Tak třeba na Podbořansku, Žatecku, Lounsku je díky Doupovu tzv. ARIDNÍ oblast. Prostě ta voda vypadne na tom velkém Doupově a už pro místa dál jí moc nezbývá. Něco podobného je i na Teplicku. Tak se to sekne v Krušných horách a voda spadne většinou ještě v Německu, nebo se to celé posune severnějc. Dost záleží jak a odkud fouká.
tak to by mne docela mrzelo, protože já mám bouřky ráda. Teda nemám ráda když vypnou kvůli ní proud. To mi fakt vadí, ale jinak bouřky miluji. Nejvíc je mám ráda v noci s přívalovým deštěm. To otevřu okno do ložnice, abych to hezky slyšela. Nevím čím to je, ale to řádění venku na mne působí jako uklidňující balzám. Ale mám to už od dětství. Když jsme jezdili na stanové tábory, byla jsem nešťastnější když byla bouřka a lilo jako z konve. Tenkrát jsem jezdila do Ledečka a dodnes si pamatuji jak lilo asi tři dny a najednou v noci průtrž mračen, vedoucí řval abychom všichni ubíhali do bezpečí kde bylo stavení z cihel, umývárny a kuchyň, a já jediná neposlechla a zůstala ve stanu jako myška. Všechno kolem mne plavalo, protože se vylila řeka ze břehů a já na té posteli spokojeně poslouchala jak ten déšť tříská do stanu. Hedali mne a našli a vytáhli a kdyby mohli, tak by mne i zbili, protože to byl kus cesty a oni se ke mně museli brodit v té průtrži mračen bahnem...
Aby se někdo nedivil jak jsem si mohla ležet ve stanu, tak to byly stany s takovou dřevěnou podezdívkou, byly to malé domečky a uvnitř normální postele uprostřed taková dřevěná podlážka a stoleček. Jó, to byly časy. Za komunistů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.