Nejste přihlášen/a.
Ahoj.
Mám občas špičkovacího kámoše. Tuhle se na mě zadíval a řekl: ,,Mouchy lítaj nízko- svině rejou. A to jsem skoro nic neřekl. Jenom něco malinko. Něco tím snad myslel? Něco konkrétního?
No právě že jenom "něco malinko" Nejspíš něco, čemu se říká "rejpání" U nás se používá hláška "bude pršet - svině rejou". A protože déšť je většinou nepříjemný zrovna tak jako létání nízkolétajících (čili otravných) much, kamarád použil místo deště ty nízkolétající mouchy...v překladu "rejpeš a seš otravný jako ty mouchy"
Ahoj.
Děkuji všem zúčastněným za jejich příspěvky. Kolegové Ben a Hejkal na ten můj dotaz odpověděli poněkud jinak, než jsem asi očekával, ale vlastně splnili zadání mého dotazu. Možná by už šlo poznat, že se mé některé dotazy pohybují v poloze lehké ironie a nadsázce. S tím chlapem se známe od tý doby, co začaly naše holky chodit spolu do školky. Asi 25 let. A musím doplnit, že s těmi ,,jedovatostmi,, si začal on už dávno a taky jsem byl poněkud překvapen. On se takhle ,,zábavně ,, vyjadřuje i v komunitě jeho a dnes i mých známých a přátel.
Jsou situace, kdy se jeden fakt neudrží, aby nebyl ftipnej. Tuhle, dávno tomu, jsem v lékárně načapal 70tiletýho souseda ve frontě u pultu a počkal jsem si až příjde na řadu a vecpal jsem se před něj se slovy: Váženej pane, tady jste v lékárně, tady nemůžete předbihat ostatní čekající lidi. Koukejte mě pustit! A on se ten prevít ani nijak nezarazil. Vykulil, možná až vytřeštil svý oči a hned vypadal jako rozlícenej Poseidon. Pak spustil svou litánii, která byla hodna herce profesionála. Až později z něj vylezlo, že býval ochotník a že jsem jen zopakoval něco, co se svýma kámošema dělal občas už dávno. Vlastně jsem si naběhl na vidle. Ale, kdyby jste viděli ty lidi za ním ve frontě, jak byli vyděšení a nevěděli která bije. Vše trvalo jen malou chvilku, ale sranda nakonec byla taky. Ještě jsem mu řekl, Aby jsi se nezbláznil! Tak si teda něco kup a nezdržuj! A mám venku auto, nechceš hodit domů?
Taky jste byli někdy nějak podobně vtipní?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.