Nejste přihlášen/a.
Záleží na lidech. Většinou mě u přepážky obslouží příjemná paní, párkrát se mi také stalo, že byla nepříjemná, aniž bych jí zavdala příčinu. Tuhle práci dělá známá paní. Někdy žertem říká, že je něco, jako lepší prodavačka. Musí nabízet lidem produkty a zboží. Co všechno se teď nechá koupit na poště! Jen cigarety už zmizely.
Jen jednou jsem se dostala do drápů uvědomělé úřednici a půl hodiny jsem se z jejích tenat nedokázala vyvléknout. Mlela a mlela. Nabízela mi jakousi platební kartu, prý je móc výhodná /asi pro poštu/, z nákupů se mi vrátí prý procento ma také dostanu nějaké body na Svět odměn. Nechtěla jsem, že platím ráda v hotovosti. Tak má člověk o penězích přehled. Při bezstarostném mávání kartou člověk ani kloudně neví, kolik utratil a najednou je v mínusu.
Nedala se odbýt, byla jako zimnice, inu, asi z toho mají. Vnutila mi kus papíru s jejím jménem a telefonem, ať zavolám, že mi kartu zařídí a nebudu litovat. Hned před poštou ten papír letěl do koše.
Takže: když budete prodávat známky a obálky, razítkovat, vážit balíky, bude to v pořádku. Ale oni chtějí, aby ti zaměstnanci lapali lidi na různé "výhody". Na to bych žaludek neměla. Nabídnout ano, ale ne se zakousnout jako buldok a nutit a nutit...Od té doby bedlivě sleduji, kdo je u přepážek, k té paní už bych nešla.
Jinak, když byly dovolené či velká nemocnost, musely ženské od přepážek třeba týden či dva vypomoci při roznášení letáků a ostatního po rajónech. Jaga.
Reaguji pouze na tu platební kartu - zřejmě se jednalo o běžný účet Poštovní spořitelny a ten skutečně výhodný je. Je to jen o zvyku placení kartou, ale mám skoro lepší přehled, než když jsem platila hotově. Nechávám si tam posílat důchod, mám nastaveno přímé inkaso na stálé platby, nákupy po internetu mohu platit kartou online a dokonce třeba u iTecsa, je nákup bez karty nemožný. Už jsem u Světa odměn nasbírala dost bodů a mohla jsem si vybrat zajímavý dárek. Pro lidi osamělé a těžko pohyblivé je to přímo spása, už si bez toho neumím život představit.
Já si myslím, že to jaká je pracovnice na přepážce, záleží na její profesionalitě. Jak dokáže oddělit vlastní pocity a emoce od práce. Práce je to za co je placená. Rozhodně není placená za soudy nad zákazníky. Když si to uvědomí a ukázní se, bude se svou prací hodně dlouho spokojená. Jestli si myslíte, že to dokážete, budete mít nahodně dlouho vystaráno.
Dobrý den Nellko,
já jsem na takovém pohovoru na přepážku na poštu byla a převážně celý pohovor se točil kolem mé schopnosti lidem něco nutit...od prupisky po finanční produkty (úvěry, pojištění...) Chtěla po mně ať jí prodám prupisku, když jí jedna viditelně trčela z kapsy koukala na mě jako na "trotla" cítila jsem se docela trapně. Ve finále jsem byla ráda, že můj "herecký výstup" nestačil na získání postu pracovnice přepážky.
Ale jinak Vám držím palce, ať pohovor zvládnete hladce
Na poště jsem nikdy nedělala. Ale známá přešla z pošty do banky jako pokladní. Na poště stres a obrovský tlak na prodej produktů, v bance je zcela v pohodě, úplně jiné peníze než na poště, soboty volné a produkty nabízet samozřejmě nemusí.
U nás je velká pošta, vysoká fluktuace, stále noví lidé... chodíme denně se zásilkami, osobně bych tuto práci nedělala.
Pošta je jeden z velkých zaměstnavatelů v naší republice. Podívejte se na přepážky, jsou zde mladí lidé, i starší, převažují ženy, ale i muže zde najdete.
Ačkliv si mnoho myslí, že to je státní podnik, není tomu tak, musí si na sebe vydělat. Proto nejen přepážkoví, ale i doručovatelé mají v náplni práce prodej poštovních věcí /obálky, známky, losy, papírenské zboží/, ale i nepoštovních /věci do domácnosti/. O banokvních produktech a pojičtění se již napsalo mnoho článků.
Je pravda, že jsou plány na pracovníka. My jako doručovatelé jsme si kolikrát od přepážkových kupovali dětské knížky, výškové metry, omalovánky pro vnoučata, nebo alobal, aby měla děvčata tržbu.
Všechno závisí na lidech. Pokud se dostanete do kolektivu, kde vládne dobrá nálada v čele s vedoucí-m, tak se Vám to může líbit.
Tam, kde zaměstnanec pláče a zobe neurol, tam samozřejmě není něco v pořádku, ale v tom pracovníkovi na přepážce to není.
Prostě závisí to na lidech.
Psychická odolnost je zejména potřeba, když bude u přepážky fronta, nesmíte se nechat tím vyvést z míry. Tedy, jak dokážete pracovat pod tlakem, nesmí Vám to vadit
.
Naučíte se plno věcí, hlavně na PC, ale je to všechno tak nastavené, aby člověk udělal co nejméně chyb. Takže počítače se nebojte.
Školení budete absolvovat většinou průběžně, ale budete i vyslána na delší školení, pokud se ukáže, že jste perspektivní pracovník a vydržíte.
Dobrá věc je umět trochu angličtinu, nebo jiný jazyk. To potom budete nepostradatelná.
Zkuste to, pošta platí dobře, včas, jsou stravenky, benefity na kulturu, tábory pro děti, byly i lístky do divadel, koncerty, pokud založíte účet, tak i menší odměny jsou z toho, prémie, jsou i podíly na hospodářských výsledcích. Nebo toto všechno bylo za mně, snad to vydrželo.
Takže ať máte šťastnou ruku a dostanete se na dobrou poštu, do dobrého kolektivu. Je to práce jako každá jiná.
Z pošty můžete kdykoliv odejít potom do banky, hodně lidí takhle odešlo, to je pravda, ale pošťačina má něco do sebe, někdo je pošťák od srdce a neměnil by.
Jenom upřesnění: pošta má sice v názvu s.p., ale pracovníci nejsou placeni státem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.