Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dnešní společnost-doba

Od: david199444* odpovědí: 24 změna:

Zdravim, chtěl bych probrat téma na dnešní dobu, ano já to chápu každá doba něco sebou nese at to špatný nebo to pozitivní ale mě se takhle doba prostě v ničem nelíbí. Když si to vezmete tak už nefunguje tak přátelství mezi lidma jako dříve lidé nejsou už k sobě blíž, jsou na sebe hnusný zlí. Všichni jenom peníze a strašně mi připadá mnohem více povrchní ten svět než kdy dřív, není tu morálka ucta ke staršim nic šílený kam ten svět dospěl. Mám jen 4 kamarády a mají na to uplně stejný názor je hnusná doba víc hnusná prostě, dneska už neexistuje ani ta morálka nic.

Žijeme v době která v podstatě začíná implicitně projevovat znaky sociálního darwinismu, přežívá silnější, v ekonomické sféře panuje divoký kapitalismus a duchovní odkaz svědomím řízené svobody degeneruje. Každý se snaží především přežít jako rakovinná buňka a je mu jedno co způsobí okolí a celku. Posledními etickými mantinely jsou v podstatě už jen zákony, většinou vnímané již jen jako nutné zlo pro ego. Takováhle kolektivní psychosociální vražda tradičních evropských hodnot zadělává na velké problémy do budoucna a jednou to kulminuje velkým průserem.

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, možná jste mohl začít s nápravou dnešní doby už tím, že svůj nedotaz vložíte do správné rubriky - tedy, tam, kde lze diskutovat a kde budete aktivní i Vy. Zdravím!

doplněno 27.07.16 09:15:

Tak, otázka už je na správném místě, tak vložím i svůj názor. Mám dojem, že čím lépe se společnost má, tak tím více je nespokojená a stále jí to nestačí. A otázka na tazatele - proč nediskutujete? Nebo to byl jen Váš úlevný povzdech a už je to zase lepší?

doplněno 27.07.16 10:01:

david199444 - mám o Vás obavu, že se celým svým životem jen propláčete .

hodnocení

1x

Možná by bylo dobré změnit okruh přátel a obklopit se pozitivními lidmi. Máte velmi černý pohled na život a na svět.

Život budete mít takový, jaký si ho uděláte. Nakonec buďte rád, že Vás na Novinkách blokli.

A vůbec si nemyslím, že zde není morálka a ani úcta ke starším, pohled na život mám naštěstí opačný.

maara*
hodnocení

1x

V dnešní době je každý strůjcem svého štěstí

- nikdo za něj nic neudělá.

Kdo se nebojí a jde si za svým - bude spokojený. Kdo ne a čeká, že vše bude lepší - bude na tom jen hůř.

Evoluční teorie říká, že organismus, který se nedokáže přizpůsobit, je odsouzen k záhubě, příroda to zařídila tak, že silnější a chytřejší jedinci přežíjí zatím co ti slabí a bojácní jsou určeni k tomu aby sloužili těm silným.

A mě to příjde v pořádku.

Dnešní doba je stejná jako kterákoliv jiná doba, naopak bych řekl, že v době minulé se žalovalo o dost více a člověk měl strach něco říct i doma, dneska může kdokoliv, kdekoliv, rozhlašovat prakticky cokoliv a vlastně je nepostihnutelný.

Záleží s kterými lidmi se střetáváte, pokud se zamindrákovanými, depresivními lidmi, dá se čekat, že budou hnusní, jsou naštvaní, protože většinou v minulém režimu využívali toho, že jsme si všichni byli rovni a ten co udělal 10x tolik práce dostal stejně jako ten co neudělal nic.

Svoboda je .. určitě je jí víc než bývalo .. můžete jet kam chcete a kdy chcete .. nemusíte pracovat .. nemusíte vlastně nic - kdyby jste zkusil něco takového dříve - skončil by jste v kriminálu.

Já mám kolem sebe jak sousedy tak kolegy v práci příjemné lidi - samozřejmě, někdy je nálada lepší někdy horší - ale s tím doba nemá absolutně nic společného ..

janm*

maara

-Ano, evoluce příroda, přesně tak to pojali i v německu třicátých let, Hitler vedl společnost "k dokonalosti" na základě právě stejného ale do krajnosti vyvedeného "přírodního zákona", tzn. vše slabé nedostatečné neduživé nemilosrdně odstranit, vše nežádoucí vyčistit, budeme lepšími lidmi lepší rasou budeme nejlepší a dokonalí..ostatní národy nám budou otročit na základě své "slabosti"...Daní za takovou "úspěšnou společnost" plnou "úspěšných jedinců" bude ale dokonalá odlidštěnost, zvířeckost a hadí "studenost", na osobní úrovni to pak znamená vzdát se základních věcí které právě člověka dělají člověkem, tzn. žádné city, empatie sympatie pouze studený a vždy správný "rozum"...,přesně tak jak to vůdce sdělil svým vojákům při začátku války "Uzavřete srdce soucitu a buďte krutí"...

david199444*
hodnocení

Mimo realitu jste a hodně naivní člověk. Už nekoukejte na televizi bude to tak lepší.

maara*

Mimo realitu jste vy .. takových dotazů jako jste podal vy je tu do měsíce deset, možná víc ... vždy si někdo postěžuje, jak musí něco dělat, jak je nefér že někdo má víc .. vždy všechny dotazy spojuje jedno - neochota něco změnit a snaha ostatní přesvědčit, že všechno ale fakt všechno stojí uplně za hovno.

david199444*
hodnocení

Však je to pravda stojí to za hovno

hodnocení

0x

Bohužel máte pravdu A ještě k tomu dodám, že dnes ta menšina dětí vychovávaných k upřímnosti, nesobeckosti, k uznávání jiných životních hodnot než jsou peníze, to bude mít v budoucnu opravdu těžké. Aspoň, že máte ty 4 kamarády, já zůstala po smrti manžela sama a i když jsem se snažila vyhledat bývalé známé, přátelé to nebyli, žili jsme dost sami, tak jsem pooznala, že mají jiné představy o životě a tak je mi občas smutno.

janm*

Taktéž souhlasím, v podstatě máte pravdu, myslím ale, že se tento stav obecně moc změnit nedá, neboť "celkově nezdravé" klima společnosti si zpětně zase "vychovává lidi" s pokřiveným pohledem na realitu, začarovaný kruh. Naštěstí pro ty co to vidí jinak je tu alespoň možnost se do jisté míry jinak zařídit, nedělat co se nám nelíbí a tak si alespoň vytvořit "místo" kde na rozdíl od celku mohou panovat přijatelnější poměry..., ovšem každý z nás je s okolím více méně provázán, tudíž se není někdy možné vyhnout jistému "společenskému tlaku"

vilik*
hodnocení

0x
Jsem unavený z lidí jako vy.
Kdy v historii lidstva to bylo lepší?
Kdy nebyli lidi sobci, parchanti a grázlíci, kteří se v první řadě snažili přežít?
Kdybyste se zajímal o dějiny, všiml byste si napříč dějinami spousty filozofů, kteří řeší to samé.
Naopak, my se máme jako prasata v žitě, ať už v sociální, zdravotní nebo právní oblasti našeho života.
Nevidí to jen hlupáci a snílci.
A někteří staří, kteří říkají, že dřív to bylo lepší.
david199444*
hodnocení

Zasmál jsem se že se tu objeví i jedinci který řeknou že Sobotka premier je nejlepší premier to mi dostalo. Prostě vygumovaný zmanipulovaný dnešnim systemem. Sobotka nás všechny připravil o budoucnost a jemu podobní ale my hloupí blbí ovce budeme pořád předstírat že se nic neděje.

vilik*
99% historie lidstva byste byl už dávno mrtvej.
Nemoci, nedostatečná výživa, dřina.
A na 99% byste svůj bídnej život prožil v tak zoufale podřízeným postavení, že si to vůbec nedovedete představit. A ta vaše úžasná sada duchovních a morálních hodnot by mocným byla akorát k smíchu. V tomhle máte alespoň dnes šanci.
Nějaký Sobotka a Kalousek je mi ve vaší otázce u hýždí. Vůbec se jich to netýká a nikdo se o nich doteď nezmínil. Až vy. Teda jestli to nejsou dva z vašich 4 kamarádů z dotazu.
O politice se s váma bavit nebudu, nemám náladu vysvětlovat, jaké zákonitosti ovlivňují volební preference. Rozhodně však mezi ně patří například vzdělání a rozhled a zájem o vlastní okolí, což jak sám píšete jinde, vaši rodiče tvrdě ignorovali.
Vaši rodiče, kteří se o nic nezajímali, měli možná jen kliku. Každopádně se měli víc zajímat o výchovu, protože se na vás teda pěkně podepsali.
Měl byste se léčit.
david199444*
hodnocení

Já vychovanej na rozdíl od někoho jsem

vilik*
Jo. Jste. Blbě.
A jestli se vám tu tak nelíbí, svobodně se sbalte a jeďte za strýčkem Kimem.
Dost. Nebudu krmit trolla.
david199444*
hodnocení

Určitě, pro trolla každý troll :D

venkov4ever*

Tak dost, nebo oba dostanete na zadek. *bum*

vilik*
Jestli jste se chtěl seznámit s nějakým masochistou, u mě vám pšenka nepokvete...
Vy sadisto.
david199444*
hodnocení

Hold každý s vámi souhlasit taky nemusí, stim se budete muset smířit, neznamená že když někdo s vámi nesouhlasí že se musí hned jít léčit nebo nevychovaný .

venkov4ever*
hodnocení

0x

Co pamatuji, bylo tomu tak vždycky a zřejmě tomu tak vždycky bude. Dokonce to platilo i za starých zlatých časů, kdy všechno stálo za hov-o. Mění se jen kulisy a dekorace. Beru to celkem v pohodě. Předevčírem se mně dostal do rukou Skopalíkův Rytmus života, kde se mimo jiné rozčiluje Herysn Fort nad současnými mladými: Jsou to líní a sobečtí pitomci, kteří se o nic nezajímají. Správně, chlape, nedej se! *vtip*

doplněno 27.07.16 09:58:

4 tazatel - pokud jde o Sobotku, to byla ironie na první pohled. Neberte všechno (hlavně sebe) příliš vážně. *vtip*

david199444*
hodnocení

Ale já neříkám nic že lidé byly vždycky svatý, jen říkám že už to nefunguje ta společnost jako dřív. Chcete mi i popírat že dříve byl stát vytunelovanej? a tak skorumpovanej? a zadluženej?. 27 let se ve státě jen krádlo vymývali se lidem mozky a lhalo se nic jinýho než že se na slušných lidech vydělávalo. A dneska?! máte něco zaručený na 100%? že máte práce jistou? a když otu práci příjdete tak je průser protože pokud 2 lidi který jsou závislí na 2 platech třeba a jeden z nich skončí tak není očem se bavit. Vy to nevidíte proboha to ste tak slepí?, mládež je nevychovaná ale proč?! protože lidi se honí za penězmi neztíhají vychovávat své děti jsou furt v práci a jsou rádi že to aspoň uživí!. Celá tato zakomplexovaná společnost jde do pr...ele a ještě to popírejte že né když to pravda je. Že bylo všechno stejný? není pravda, se podívejte na moderní technologii jak to ovlinuje lidi, nějaký pokemony a honění se zatim. Nebo když vidim ty mladší děcka jak to nemá morálku uctu fotí se to na hrobech toje taky v pořádku?. Jo svět se mění ale k horšímu. Bez moderní technologie byla daleko lepší odba než teď více lidé trávili spolu dneska už ne. Mí rodiče možná zažili komunismus ale na politiku sr...ali důležitý bylo že byly mladý a že si to užíval ia dneska to tak už nefunguje nic nefunguje jako dřív, že lidé byly svině bylo vždycky ale dřív těch normálních lidí bylo víc!. Dneska ty lidii jsou zamindrakovaný vygumovaný samí media atd, svět se přispůsobil USa. Nebyla ani taková obrovská cenzura ne aspoň v takovim rozsahu jako dnes!. Na nějakou bezpečnost se dneska sere pouští jsem každýho a podle toho to i tak vypadá. Vládné banda tůpcu kterým jde jen o zisky nic jinýho. Nebyly mezi lidma takový rozdíly jako dneska!, všechno bylo zařízený tak aby lidé měli stejně, a ve státě byl aspoň nějakej pořádek. A nám dneska něco patří jo?! však jsme skorumpovanej zadluženej stát prodanej. Doba je uspěchaná žije se ve stresu a ve strachu.

venkov4ever*

Počkejte, poněkud nestíhám. Od zištných mezilidských vztahů najednou skáčete ke korupci a bezpečnosti státu. Měl byste se rozmyslet, oč vám konkrétně jde a zřejmě zvolit jiný web. Pokud hodláte hořekovat na nespravedlnostmi tohoto a jiných světů, Novinky.cz už na vás čekají. Kdybyste náhodou hledal hodnoty poněkud vyšší, je zde Osud. Slibná americká stopa ale naznačuje, že za tím bude něco víc, v takovém případě naleznete svůj Eden u pana Stwory, kde však počítejte s (ne)povinným finančním příspěvkem. Vadí vám i moderní technologie a virtuální hry, tady pomůže karatel Manfred. Možností máte neúrekom, inu, i to je demokracie. *slunce*

maara*

Ve státu se kradlo - a to v tak obrovském měřítku, že to tak snad není možné .. a hůře než dnes - stát kradl lidem majetek, který těžce budovali, lidi zbavovali vysokých pozicí v podnicích a zakrýval to věřejným zájmem a trochu šílenou myšlenkou všechno patří všem a všichni jsme si rovní - bohužel někteří si byli přece jen rovnější .. rozdíl od dnešní doby byl ten, že nikdo o tom raději nemluvil a už vůbec ho nenapadlo s tím nesouhlasit .. protože kdo to udělal toho už nikdy nikdo neviděl.

Práce jistá byla .. no částečně - protože se kurva hodně každý snažil aby ji neztratil - bylo jí málo a kdo ji neměl šel do krimu, dnes jsou takové možností co dělat, tolik pozic..

Výhodou bylo, že stát vám zajistil bydlení když jste si zažádal - trvalo to sice opravdu dlouho, většina lidí čekala třeba i 10let ale měli ho, za pěkné penize.

Moderní technologie měnily svět vždy - i tenkrát - třeba když se začli prodávat první televize apod. s tím rozdílem, že tenkrát si to nemohl nikdo moc dovolit - buď neměl peníze, nebo si to prostě nesměl koupit, spoustá přátel si nesměla udělat řidičák, chodit na školu, jít do firmy kam chtěli - stát vám to prostě zakázal a nebylo páky jak to změnit.

Media ovlivńovali vždy .. tenkrát také .. jeden příklad za všechny .. výbuch černobylu, dozvěděli jsme se o tom sakra pozdě .. ještě několik dní po výbuchu v mediích hlásali jak "komunistické dílo úspěchu a vychodní hrdosti a šikovnosti soudruhů dodává energii všem rodinám" ... proti tomu je dnešní inspektor banánu z tesca na nově neškodný ..

Politiku bych sem raději moc nepletl .. každá doba má svoje klady a zápory...

Nesrovnávejte prosím doby pokud jste obě neprožil, to co si přečtete na internetu není vždy pravda a to co říkají ve školách je vždy upravý výcuc tak jak se to právě hodí .. nám říkali jak demokracie v západním světě ničí lidstvo .. teď se to otočilo říká se jak komunismus ve východním světě níčí lidi ..

cechacek*
hodnocení

0x

David, dlouholetý odborník v politice mistr Kalousek, sloužil věrně již při budování komunismu nedávno pronesl, - u každého baráku, dvě tři auta, máme se jak prasata v žitě, s určitého úhlu pohledu má pravdu. Je tady také část občanů která jenom přežívá od krabice vína k další, od výplaty k výplatě od důchodu k důchodu, dle šlechty občan z ulice, neb obyčený člověk a.p. dále je střední vrstva která to všechno táhne a snaží se vyrovnat té vyšší / nové plechovky, haciendy, bazénky, zahr. dovolené, kvalitní tělní vycpávky, teto-meto a.p. /, pak je tu vrchní šlechta, která buď z restitucí, politiky, lobování, podvodů, zlodějen, má vystaráno a je kvalitně zazobána na dlouhá předlouhá léta. A malinko zpět při hledání vinníků, mohou za to komunisti, Romové, staří, mladí nechtěj dělat, feťáci, přistěhovalci, Putinovci, amerikání, islámisti, prostě v české kotlině se vinník vždy najde a tím se volič-i nevolič a švejk dědič utěšuje.

pt®
hodnocení

0x

Myslím si, že mohou být dva pohledy. Pokud budu mít pohled ze svého okolí, ze své rodiny, budu spokojena. Mám kolem sebe přijatelné lidi a hodnou rodinu a pokud jsem byla ještě v práci, tak i skvělou šéfovou.

Pokud to bude pohled trochu větších rozměrů, řekněme evropský, tak asi budou trochu obavy, co přinese budoucnost.

Ve světě na naší Zemičce jsou místa, kde je krásně a žije se spokojeně, jako v ráji, ale jsou také místa, kde se válčí, jsou nemoci a hlad. Ale ta naše planeta, Zemička je drancovaná, ničená, a to jen pro peníze, tam mám o budoucnost obavy, jak dlouho to s námi lidmi vydrží? Pak nastoupí respekt a pokora vůči přírodě, jen jestli už nebude pozdě.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]