Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení Bedle

Od: ladu11 odpovědí: 8 změna:

nejsem si jistá tuhletou červenajíci bedlí, prstenu na nožce jsem si nevšimla a podle atlasu měl být dvojitý ,bohužel než jsem s ní došla domu tak nebyl na nožce ,raději jsem ji vyhodila ale děkuji za případnou odpověď

Určení Bedle
Určení Bedle #2
Určení Bedle #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na prvním a druhém obrázku, je muchomůrka růžová( růžovka,nebo také masák) jedlá,výborná houba. Na posledním je bedla,také vynikající houba,nejlepší na řízky .-)

sebod*
26.07.16 17:31

hankas *palec*

26.07.16 17:55

Děkuju :)

ladu11
hodnocení

děkuji za určení ,již ji nemám příště se podívám na dvojitý prstýnek na místě v lese ,jinak na poslednim obrázku bedle sbírám ty poznám

hodnocení

0x

Zajimavá podobnost s bedlou vysokou: macrolepiota procera, Bedla vysoká

Prsten nikde? Mě to příjde spíš jako bedla. Muchomůrky růžovky by prý měly mít dlustší třeň.

Ta druhá je nespíš bedla konradova.

doplněno 26.07.16 19:30:

Amanita rubescense, růžovka - tlustý třeň

ladu11
hodnocení

Prsten jsem probendila mezi ostatnima a možná fotka zkresluje že třeň neni tlustý,ale stejně asi bych ani přiště nebyla jistá zda ji mám utrhnout ,sbírám ty na poslednim obrázků , přidávám jedno foto kde mám ty bedle bez třeně

Určení Bedle #4

JJ, to jsou na stoprocent bedly konradovy. Ty se dají poznat lehce.

Dneska jsem našel v lese dvě houby co vypadaly přesně jako na první fotce, ale měly bílý třeň. Já bych tu první tipoval na bedlu vysokou, ale tady jsem si nebyl jistý, když měla bílý třeň, i když prstenec byl vroubkovaný. Vroubkovaný prsten by spíš svědčil pro mochumůrku růžovku, jenže ta by měla mít tlustší třeň.

doplněno 27.07.16 14:59:

Ještě jsem se zeptal ma mykologickém foru, doporučuji přečíst:

damyko.info/...

Důležité je hledat ten rýhovaný prsten a má červenat.

Jedovatá Muchomůrka tygrovaná nečervená a má hladký prsten přirostlý k bílé třeni.

Mě jen překvapilo že ty exempláře co jsme my dva našli mají tak tenký třeň.

svatobor*
hodnocení

0x

Ty první dva snímky jsou určitě růžovky. Velmi dobré, ale náchylné k červivění. Právě podle růžového zbarvení u červích požerků se dá bezpečně určit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]