Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polské věci

Od: susenka odpovědí: 25 změna:

Zajímalo by mě kolika lidem tady vadí že kupujeme a jíme polské věci?Dřív jsem si toho tak nevšimala ale ted na cokoliv se zadívám tak je dost věcí vyrobené v Polsku,třeba i brumík pro děti,milky way, různé sušenky a bonbony,to vše jsem si myslela že je vyráběné u nás a ejhle,není. A to nemluvím o mase,vejci atd.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Také jsem tomu dříve nevěnovala pozornost, ale dnes už jsem tak otupělá, že je mi to jedno, ale pokud mám možnost volby, tak se snažím vybírat jen to dobré. Např. některé sýry mi přijdou i lepší než naše, ale jednou jsem si udělala pokus s piškoty, které kupujeme, když jdeme ke kamarádce a chceme udělat psovi radost. Takže jednou se nám doma sešly piškoty různých výrobců a prodejců. Nejlépe jsme hodnotili vyrobené u nás - Opavia a pro Kaufland, pak pro Albert vyrobené na Slovensku a nejhorší byly pro Tesco vyrobené v Polsku - to jsem byla ráda, že jsem je pokousala. Ještě, že má pes dobré zuby. Takže je to asi různé kus od kusu.

piskoty

Opávia snad výrobu piškotů přesunula do Polska.

ekonomika.idnes.cz/...

novinky.cz/...

stream.cz/...

stream.cz/...

Také jsem to četla, ale některé - asi docházející šarže - byly od nás. No, od kamarádky Brit to pochroustá i tak.

susenka
hodnocení

To máte pravdu s těmi piškoty,tvrdé jak beton a můžu říct,že si radši připlatím nějakou korunku ale pochutnáme si,než ty tvrdé,které mě děti nechcou jíst a pak je vyhazuju.Škoda že u nás výroba odpadá,protože my máme dobré výrobky

venkov4ever*
hodnocení

0x

Předpokládám, že důvodem vašich animozit je kvalita polských potravin. Tady se Pšonků musím zastat. Polsko představuje obrovský trh s širokou kvalitativní nabídkou, včetně potravin. Polské potraviny, které se u nás prodávají, by se v Polsku nikdo neodvážil dát na pult. Ale co si český (nebo spíše nadnárodní) kšeftař objedná, to mu polský výrobce dodá. Představa, že prodejci objednali kvalitní zboží, poněvadž kvůli blahu svých českých zákazníků ani nespí a pak byli sprostě podvedeni podlým Pšonkem, který jim podstrčil šmejd...to víte, že jo! A kdyby zítra svatý Bureš vymazal Polsko z povrchu zemského, kšeftaři promptně objednají zboží ještě horší, například z Bulharska. V Polácích problém není, zdaleka největší potíž představuje český zákazník, který se stále ještě nenaučil hlasovat peněženkou. *uf*

plavest*
hodnocení

0x

Mě to nevadí, speciálně do Polska jezdím na maso, klobásky. Místo koupaliště které mám 3 km jedu 15 km do Polska. Je lepší,lépe organizované, čistější, levnější. Těším se, že si tam dám zapiekanku a zmrzlinu, oboje lepší a levnější než u nás.

hodnocení

0x

To si nevšímám, ale spíš mi vadí kolik zbytečností se nakupuje a dováží z ciziny i ovoce, které můžeme koupit u nás. A zbytečně se zatěžují silnice kvůli levnějšímu ovoci a jinýmu zboží a zvyšuje se ekologická zátěž. To mi příjde dost hrozné.

hodnocení

0x

Ano v dnesni dobe se vse vyrabi v cine a jidlo v polsku. Me to nevadi , clovek musi vedet co kupovat. Je jasne , ze sunka za 7kc a pastika za 5kc nemuze byt kvalitni jak veci za 3x vetsi cenu, Proto se vzdy smeji jak se hejtujou polske jidla. Pritom je to o tom , ze to co tady vidite za odpad v Polsku nekoupite. Takze vse je o tom , dobre se divat co kupujete a nechtit za par kacek extremni kvalitu.

hodnocení

0x

Polské věci koupím pouze tehdy, pokud si toho na obale omylem nevšimnu. Jinak ze zásady koukám, aby to bylo České i jiné výroby, ale ne Polské. Piškoty "Opavia" jsou úděsné, tvrdé, jak šutr. Oni Pšonci mají kvalitní potraviny, ale to si pro ně musíte do Polska přímo dojet. Na vývoz to je pouze odpad.

Ale můžeme si za to sami, že je ČR cílová země šuntů a odpadů. Dokud ty sračky lidi budou žrát, tak se budou dovážet. To je prostě přímá úměra.

Vetsinou to je lidem fuk , ze to se to neda jist. Hlavne , ze to je levne. Kdyby to nikdo nekupoval , tak se to ani nevyrabi.

hodnocení

0x
Polské potraviny naprosto bez problémů. Ovšem nebavíme se o mňamce z Alberta s 50% masa. Nekvalitní a levné zboží si objednává obchodník a v Polsku mu to vyrobí. Vyrobí mu to i v uctívaném Německu, jen na tom není takový vejvar, tak se přešlo komplet na severní sousedy. My do Polska vždy jezdívali na ryby, zeleninu ovoce, klobásky, sladké pečivo a vždy dobrá kvalitai chuť.

Ano, tak jak říkám. V Polsku jsou dobré potraviny, ale na vývoz šunt. Lidi se ale nepoučí. Dokud se bude nakupovat pouze podle ceny, tak je to marný, je to marný, je to marný...

piskoty

Zatracenej Ruskej Albert. A pořád nás budou okrádat

pobrdny*
hodnocení

0x

On za to spíš může ten pacholek Mondelez, který celou Opavii koupil. Byla spíš chyba, že jsme si nechali naše firmy rozprodat těm zahraničním, kteří potřebovali ty naše firmy, které dosud vyráběly kvalitní zboží, skoupit, aby se zbavily konkurence a mohly sem valit ty jejich šunty. Jediná možnost je koukat se na to, kdo a kde to vyrábí a taky na složení výrobků. Od té doby, co Opavii skoupil právě ten mafián Mondelez, tak se nedají jíst ani Esíčka, ani věnečky, ani jiné "Zlaté" sušenky, protože tam cpou vysoce nezdravý palmový olej. Musli je dobré snad jen Emco, tam ten palmový sajrajt nedávají. Ale bohužel Bonavita je ho taky plná :(

hodnocení

0x

Včera jsem v jednom městečku vlezla do obchodu ovoce a zelenina - v krámě Vietnamka. Ovoce pěkné. Ale:

volné meruňky za 109 Kč/kilo

borůvky za 169,90 Kč/kilo *ee*

brambory /napsáno české, ale obyčejné brambory/ za 23 Kč/ kilo.

okurky nakládačky za 35 Kč/kilo

Meruňky a borůvky jsem oželela, okurky mám zavařené od loňska - dost a pro brambory jsem zašla do Penny, kde je měli kilo za 8,90. Nejsem blázen a jistě každý ví, co obnáší starobní důchod. Není na to rozšoupnout se s bramborami za 23 korun. Navíc nejsou o nic lepší, než ty za 8,90. Pořád jsou to jen brambory. I když od Vietnamky. *frajer*

Tak mi to polské ovoce a zelenina vůbec nevadí, proti té Vietnamce to mají za hubičku. Mám do Polska ale daleko, nejezdím tam. Pro Náchoďáky se to vyplatí. Je to asi špatné, ale opravdu spíš koukám na ceny. Abych za tu almužnu něco přinesla domů. BIO si dovolit nemohu. Nakonec, on ten rozdíl asi není zas až tak velký. Možná jen v cedulce na pultě. :-D Jaga.

susenka
hodnocení

A vy všichni kdo kupujete polské věci,nemáte strach že dávají do různých výrobků různé šunty aby nás ničily?Tj.v okurkách kdysi posypová sůl,v mase salmoneloza, špatná vejce atd,to ani nevíme co,dokud na to nepřijde inspenkce.

Nemáme sušenko. Nemáme. Tyhle mediální kampaně o kterých mluvíš si snad zaplatili čeští obchodníci z pohraničí aby lidi odradili od nákupů v Polsku. Jinou cestou než pomluvami, nemůžou nákupům přes kopec konkurovat, protože poláci mají na poteravinach dph 5% a my 19 s tím se moc špatně bojuje. . . Když jsou v hloupé malé Kudowe čtyři soukromí řezníci na jedné ulici a k tomu tři Markety do pěti minut chůze, myslíš že si v některém tom málem řeznictví dovolí majitel ošidit klobásu levnější solí pro pár grošů? Taková blbost by ho v tak konkurenčním prostředí stála živobytí.
Myslis , ze made in cz je vzdy kvalita? I tady vas podnikatel co to chce udelat za par kacek osuli , kde se da.
piskoty

Zrušily se normy a tak si výrobci do toho mohou narvat co chtějí. Třeba Gotham. A s Poličanem to nebude o moc lepší

Jo na stream.cz je krasne popsany gothaj. Hnus jak svina.

ten Gothaj,,schválně jsem si na zkoušku a srovnání koupila 5dkg ,,ale je chutově lepší než šumkáče--ty nemají žádnou chut,,jen jsou slané.

Tak si vyrábějte salám doma ,,je to jednoduché...

Vždyť to je i pro Poláky,,že-byse všichni chtěli otrávit?

Sice je to od věci, ale s tím BIO nemáte pravdu. Máme příbuzné, chovatele jatečního dobytka v BIO kvalitě. Přísné kontroly mají na pozemcích neustále, ale je pravda, že obchodují jen s Německem a to díky velmi špatným zkušenostem z Českých jatek. Nevím, jak zahraniční (obzvlášť ti na východ) producenti v BIO kvalitě, ale naši jsou velmi pečlivě hlídaní.

hodnocení

0x

Díky nekonečným průšvihům s Polskými potravinami jsme zcela tyto vyřadily z našeho jídelníčku. Cokoliv, co má popisku "Vyrobeno v Polsku" nesmí k nám domů. Podobně je tomu u "Vyrobeno v EU," za čímž je většinou skrytý Polský výrobce. Např. Opavia vůbec nekupujeme. Nemají své internetové stránky, jen pod firmou, která je vlastní nebo jim dělá distribuci a po osobním dotazu, kde vyrábějí piškoty jsem obdržel odpověď ve smyslu "Vlastníme sedm továren v Evropě a tam vyrábíme naše produkty." Naštěstí existují i jiné varianty, než jsou levné Polské odpadky.

Co teda kupuje? Ceske , nemecke? Videl jsi rozbor pastiky hame pro cesky trh a pro nemecky trh? Tak samo pro zapadni trh a pro cesky trh.

Je to jednoduché. Paštiku jíme tak jednou za rok a to si ji klidně uděláme. Vlastní, dobrou, z kvalitních surovin. Ono se opravdu dá žít i bez nákupu Polských odpadků. A nebo jezdíme na nákupy do Německa. Ten rozdíl je až markantní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]