Nejste přihlášen/a.
Taky to tak máte,že chodíte do práce,a v podstatě jen vyděláváte na složenky,jídlo,potřeby pro děti,oblečení a jiné věci,ale nemáte na to abyste s dětmi vyjeli třeba k moři každým rokem?
Ne, nikdy jsem ten pocit neměla i když také byly krušné finanční časy. Děti nepotřebují jet každoročně k moři, to byste asi chtěla jet vy, že jo? Kdo by z dospěláků nechtěl? Děti se stejně u moře nudí, děti potřebuji akční výlety, zážitky, spaní ve stanu, noční pochody, jsou-li děti městské,tak uvítají pobyt dva dny na statku s přespáním na seně - to jsou potom prázdniny.
I když se nedostávají finance, dá se sednout na MHD a dojet na konečnou a jste v přírodě. Jen to dá trochu makačku na hlavu udělat dětem zážitkový program.
Já osobně nemám ráda ani moře ani vodu, je mi z toho špatně i z tepla. Jinak si myslím, že dnes je takový trend, že se prostě musí jet k moři, i kdyby babičce na pohřeb nebylo. Prostě je to taková móda jako když staré hnusné ženské musejí mít tetování a obtažená elastická trička. Znám plno lidí, kteří jezdí jen po České republice po zámcích, lesích i po koupáních a třeba děti jsou mnohem víc spokojení než u moře.
uska,já k moři nepotřebuji,já jsem byla a mě to stačí třeba jen jednou za pět let.Ale třeba ten starší říká že děcka ze školy jedou k moři a my nikam a proč atd. Výlety s nima děláme takový ty jednodenní,ZOO atd,ale i ty vstupy nejsou nijak laciny.
Ono se také "reálně" může stát, že dovolená v "tuzemsku" je často dražší než dovolená u moře...nebo to alespoň není tak výrazný rozdíl.
Co jsem naposledy porovnával ceny letních pobytů ne horách v ČR, tak se stejnými službami je to cenově téměř stejné jako dovolená v Chorvatsku nebo třeba Slovinsku.
ne,nemám a taktéž máme za sebou dost krušné finanční časy.Druhá stránka věci je,že to,že děti postrádají moře si myslí většina rodičů.I já jsem měla jedno období,kdy jsem si to myslela.Že moje děti nějak strádají,když nemáme na cestu k moři.
Roky utekly,synové dospěli a žijí si každý už svým životem a ve svém.A když se sejdeme na rodinných oslavách,tak na co myslíte,že vzpomínají?Na prázdniny u babičky,kde si na malé vesnici lítali,kde se jim zamanulo,všechno všude prolezli,jak jsem s nimi chodívali na houby a oni honili jako malí po lesích veverky.Na prázdniny u malé říčky kdesi do od rána do večera stavěli mosty a přehrádky,sledovali bobry,chytali malké rybičky do rukou atd.A jako malí se koupali ve starých hrncích na prádlo a v neckách.Takže ona realita spokojenosti dětí je úplně ale úplně někde jinde.
Moře,které navštívili až sami v dospělosti je tedy nenadchlo vůbec!A ani k němu nejezdí,jednou jim to prý bohatě stačilo
Za chvilku mi bude šedesát a moře miluji ( to bez přeplněných pláží a příliš civilizace). Takový zájezd lze pořídit opravdu za pár kaček. Moje vnučka od 5ti let jezdila k moři s hereckou školou. Letos řekla, že se jí nechce (). Tak trávíme prázdniny v Česku. Já se zatím můžu utrhnout na den-dva.Zrovna včera jsme "dovolenkovali" . dopoledne jsem musela být pracovně v Pardubicích, tak jsme jeli tam - 2 dospělí a tři děti. Já si vyřídila svoji práci, děti se zatím byli podívat v Pardubicích na naučnou stezku. Paráda. Pak jsme popojeli do Hradce Králové na takový maličký ale krásný písák a vyblbli se ve vodě. Od něj jsme jeli na Rytířskou tvrz (musí se tam dojít pěšky cca 2 km). Tam děti řádily - opět paráda. Opekli jsme tam buřty. Paráda. Jo a hledali úkol pro hru Zachraňte roboty (kdo nezná, doporučuji. Je to proto, aby lidé poznali místa v ČR.). Opět paráda. V 10 v noci jsme se "plazili" zpět k našemu autu ony 2 km. Kluci už jsme měli na zádech, páč usínali. Vrátili jsme se na písák a s tou starší jsme se byli "nanahato" vykoupat. Paráda
. No a páč se nám nechtělo jet domů, tak jsme půlce skupiny ustlali v autě, a já s vnučkou jsme spaly vedle auta .Jen tak, jen na kousku igelitu. Paráda. To bylo něco na moje straré unavené kosti
, Ráno jsme s vnučkou byly už v sedm ve vodě. No, pochopitelně paráda. A mazali domů, pač jsem měla na poledne objednané klienty. Děti jsou utahaný, ale plný dojmů. A to jsme na cestách byli cca 30 hodin ! Jo a většinou jezdíme vlakem, pár stanic od domova a pak se jde domů pěšky. A já nepřestávám žasnout, co zajímavostí je v okruhu cca 10 km. Do smrti vše nestihnu s dětma navštívit.
No a když vnučka pak spolužákům vykládá svoje zážitky z prázdnin, tak jí všechny děti závidí...
sebod - budeš dlouho mladá (nééé dle občanky)
Miluji takové akce, finanční náklady nula nula nic a mnohokrát lepší než dvouhodinová drahá návštěva ZOO. Škoda, málokterý rodič tohle pro děti udělá, to se raději vyplajznou na pláži a mají od dětí pokoj.
Svatá pravda ! Letos jsme byli s manželem sami na Slovensku v termálech ( s vnoučaty pojedem v srpnu) a blbnutí nebylo na koho svést. Mažel byť váží jen 69 kg, tak se na tobogánu zadrhával. Přiskočila k němu asi 8letá holčina a povídá - pane, to nemůžete mít plavky s nohavičkou jako boxerky, ale musíte mít bikiny a začala manželovi cpát plavky do zadku A měla pravdu ! Na nástupu na tobogán manžel vždy odkryl zadek, plavky vraženy v pulkách a bezproblémově sjížděl dolů.
Uško, tak to já jsem zase ráda, že můžu s vnoučaty ve vodě blbnout. Neumím si představit, co by si lidi o mě pomysleli, kdybych sama ve vodě dělala stojky nebo jezdila na toboganu. To mě baví . No a takhle když tam jdu s vnoučaty, tak to mám na koho svést. Dnes jsme přes hodinu blbli u břehu, já jim dělala vorvaně
a děti se na mě vozily. Když vidím jiné děti a jejich rodiče, jak si neumí hrát, tak mi je jich líto. Jak dětí, tak rodičů.
Ne,
teda ano samozřejmě musím pokrýt výdaje, takže vydělávám na jídlo, na splátky- třeba auta, elektriku, plyn, vodu, net, tv apod.
Ale každý měsíc mi něco zbyde, já ten zbytek vezmu dám ho na účet na jinou kartu a dělám si úsporu a pak ji v létě a v zimě vyberu a jede se na dovolenou ... Případně jsou tam peníze když je nějaký naplánovaný výdaj .. rozbije se pračka, lednička apod.
O soě mluvit nebudu, nejsem nejmladší a jsem "chovatelkou" vnoučat, takže pro srovnávání jiná kategorie. Ale kdysi, po rozvodu, jsem si tím taky prošla. Myslím, že je hodně mladých lidí, co na to nemají, Když se tak sejdou v manželství dva, s malým výdělkem a mají děti, není se co divit. A taky nemá cenu se k tomu vyjařovat ve smyslu, "tak si najdu líp placenou práci"... Záleží na vzdělání i na tom, zda je s tím konkrétním vzděláním, z čeho vybírat. Někdo splácí hypotéku a na moře mu nezbyde, jiný má na moře i stou hypotékou a další ne, i bez hypotéky. Tak to prostě je. Nezbyde, než si počkat, až jednou bude líp. Ono Vám stejně nic jiného nakonec nezbyde a dětem to neuškodí,zjistí, že v životě se třeba taky musí někdy uskromnit, když je to potřeba, a že to člověk ve zdraví přežije. Ještě se jim ta zkušenost může v životě hodit. A často to bývají lepší děti, než ty, co mají všeho plno a všechno považují za samozřejmost. Však se jednou taky dočkají, netrapte se tím. To já jednou neměla na muzikál, se školou, ani na lyžařský výcvik pro dceru a i když mi bylo trapně, musely jsme to obě přežít. Vítězstvím bylo, že po mém vysvětlení, to dcera pochopila a přijala, což bylo v deseti letech velké uvědomnění a moje velká radost!
Jestli se vám nelíbí současná situace,musíte pracovat na jejím zldepšení. Zkusit si najít lepší práci,nebo se postavit na vlastní nohy-já jsem to udělal a rozhodně nelituju,neříkám že jsem zazobanej snob ale nouzí rozhodně netrpím.
Jinak co se týče moře,tak je musím mít každý rok a ještě dělám pravidelně výlety po česku. A kdo se tam nudíte,co třeba místo toho nasednout jak ovce do autobusu,pak se týden nebo čtrnást dní smažit na pláži a zase jak ovce odjet zpět,co to zkusit jinak? Vemte si svoje auto,a třeba v chorvatsku je i na pobřeží plno zajímavých míst,každý den si udělejte nějaký lokální výlet nebo nebuďte na jednom místě-spojíte koupání v krásném čistém moři s poznáváním pěkných nebo historických míst a nuda rozhodně nehrozí,právě naopak,nikdy se mi nechce odjet zpět. To samé když jedu po česku,zjistím si o místě kam jedu všechny dostupné informace a poznávám hezký místa. Program pro děti zatím neřeším,protože dceři jsou dva roky,ale až bude starší taky se určitě nudit nebude
Ahoj.
Tak, moře jsme taky ochutnali. 2x. Bulharské písky a kamínky v Jugošce. Jak přibývaly děti, tak jsme s nimi procestovali celé Československo. Snad nebylo místo, které jsme neviděli. Od Aše až po Duklu.Od Velké nad Veličkou po Oravu. Děti jsou už velké a cestují si podle svých potřeb. Co jsme se rozvedli s milostivou paní, tak jsem nějak více líný někam cestovat. Ten hlavní tahoun a organizátor bývala ona. Za to jí dík.
Nejsem typ,který by se jen válel u moře a opíkal,když jsem tam dřív byla tak jsme dělali výlety a sem tam si lehli u moře a dělali blbiny v moři,totéž bych chtěla aby děti moře aspon jednou viděli,protože já jsem k moři jela až mi bylo přes 20 let,jiní jezdili každým rokem a když jsem k moři poprvé přijela tak jsem měla v očích slzy a pocit radosti,že konečně vidím moře,jinak mám spíš ráda romantická prostředí,velmi miluji přírodu,ale s dětmi někam na 14dní vylet si nemůžeme fakt dovolit,jsou to složenky,jídlo,různé potřeby,uvěr a ještě spravujem domek a zařizujem dětem pokoje,je to fakt těžky,a jak tady někdo píše abych to změnila,to je fakt hezky a hezky se to mluví ale jednoduchý to není,tak vám všem děkuji za příspěvky a heslo,snad bude líp
Bohužel nenažranost států, úředníků a hlavně v sociální oblasti je tak masivní, že většina pracujících lidí dnes vydělává vlastně jen nejrůznější poplatky a často i nesmyslné, absurdní platby. Díky nadměrné podpoře nemakačenků jsou na tom biti aktivní občané se svými rodinami.
Netrpím nouzí, nemám moře a lelkování na plážích zrovna v lásce, dovolenou trávíme zcela jinak, ale vesměs s vámi souhlasím.
Bohužel těch možností ke změně není příliš.
Ono hlavně často velké zahraniční firmy to je opravdu otrocká práce, V jedný takový jsem dělal půl roku a už nikdy víc,nemožnost si dojít na záchod,krátká pauza,málo peněz,přečasy,buzerace. Na to byl dobrý vtip,produkty apple i-phone,i-mac a i-slave(fotka člověka u pásu). Pak jsem pracoval v autoservisu,to už bylo o dost lepší,peněz skoro stejně,ale dalo se tam být,žádný nemůžeš na záchod nebo přesčasy a celkově to jednání úplně jiný. A nakonec jsem šel na živnosťák a to je ta nejlepší možnost. Při normálním tempu práce si vydělám cca 30 tisíc pro sebe. Nemusím se nikoho ptát kdy mám začít,nemusím se nikoho ptát kdy si udělám dovolenou-pokud bude pořád dost zákazníků tak si nemám nač stěžovat co se přijmu týče. Když se k tomu připočte plat manželky 15 tisíc tak máme pohodlně na vše a klidně dvakrát do roka můžeme jet na dovolenou plus ještě hodně výletů,žádnou hypotéku nesplácíme,protože barák jsem zdědil a jenom se o něj staráme a výdaje na jedno malý dítě taky nejsou tak astronomický
Kdo tvrdí, že se nudí u moře, bude se nudit i kdekoliv jinde, na horách, v lázních...Čím dál víc lidí vyžaduje nějakého kašpárka, který by je bavil, sám se bavit a dělat to, co ho zajímá, umí už málokdo. Nebo ho to obtěžuje. Jen čeká, co pro něj vymyslí někdo jiný.
K moři letos jedeme. Jako už několik předchozích let. Mám od mládí lupénku, mořský slaný vzduch a sluníčko mi ji na čas vyléčí. Tak do února. Nevybíráme si to nejdražší, spíš naopak. Žádné all inclusive, pro 2 lidi bez námahy uvařím něco sama. Doprava autobusem. 24 hodin na Korfu!
Letos poprvé letadlem. No, spíš malým bulharským letadýlkem. U nás je jen krátká startovací plocha, velká letadla nemohou. Pak nenáročný hotýlek, se snídaní.O ostatní stravu se musíme postarat sami. Přesto se těším, že se zase na čas té potvory /lupénky/ zbavím.
Jinak - je to z důchodu. Máme je průměrné, ale nekouříme, nepijeme, automaty nehrajeme a tak nám na tu skromnou dovolenou skutečně vyjde. Jaga.
Proti horám nic nemám, mám je ráda. Jela bych, ale sama se bojím. Ne každý má zdravý nohy na to, aby chodil po horách. Třeba na hory bych sama nejela, ale k moři ano. Když jede člověk sám do hor, může se ztratit, když nemá moc dobrý orientační smysl nebo vyvrknout kotník. Chce se mu na WC na tůře, sejde, vrátí se a skupina s průvodcem bude pryč. A kdo by mu pomohl? Ta bezmoc musí být nepříjemná. Někdy je to značení nepřehledné, špatné. Proto není problém jít omylem jinou trasu. Min. ve dvou je to lepší na horách. Kolik lidí se v horách ztratilo, když byli sami? Nejen v zahraničí. A je jedno, jestli muž nebo žena. Kde to mám ráda je Kunratický les a Krčský v Praze. Tam si můžu chodit jak chci.
Jinak jen u moře mě to taky nebaví se válet. Proto jedu na poznávací i s výlety.
Jinak uvažuje člověk, který pracuje a sedí v kanceláři a jinak ten, co v práci jen stojí a chodí, sedět nesmí. Ten na tůry moc chuť nemá. Navíc u moře nehrozí, že si udělá někdo něco s nohou, když bude jen ležet a opalovat se. A pak si zaplave.
Nemáte pravdu. U moře umírám... vedro, nuda, mraky lidí. V lázních se nudím též.
Moje dovolená je prostě zpravidla aktivní, s batohem na zádech a pohorkama na nohou. Skály, zříceniny, kešky, příroda, zvířata, zážitky.
Nikc - je to o člověku, nikoli o práci. Ani v jedné práci toho moc nenasedím, většinou stojím nebo chodím. A pak dám batoh na záda a vyrazím do přírody
Máte pravdu v tom, že je to o člověku. Když někteří muži můžou sexovat pořád, tak některé ženy můžou chodit pořád.
"U nás je jen krátká startovací plocha, velká letadla nemohou." To je nějaké polní letiště u Lipoltic?
Nemáte pravdu. My jezdíme na naši trampskou osadu, kde trávíme část dovolené bez elektřiny, voda ze studánky, vaření na ohni, spaní ve stanu nebo u ohně dle počasí a představte si, tam se nenudíme snad ani minutu. Zatímco u moře v Chorvatsku jsme již třetí den nevěděli co roupama. To si raději zajdeme na rozhlednu, nedaleký hrad, ledovcové jeskyně, křížovou cestu, do hospůdky pokecat s místními, apod... Ale tady u nás. A večer posedět u ohně s kytarou.
Já se u moře nenudím a i kdybych se i nudila, tak je pro mě moře, záření a jód zdravotně důležité. Všechny neduhy, které během zimy pochytám jako mávnutím kouzelného proutku u moře za pár dní přejdou.Např chytnu v zimě kašel nebo co to je kýho šlaka a vykašlávám ještě 3 měsíce. A za 3 dny u moře najednou přejde. Nebo z čisticíh prostředků jsem si vlastní hloupostí přivodila exém v dlani. Bolí a praská. za 3 dny u moře také dlaň úplně čistá.Já říkám, že mi každý týden u moře prodlouží život o měsíc.Nikdy se doma nedonutím chodit pravidelně plavat. Těch pár dní u moře plavu několikrát denně.
Jistě, hodně lidí to má jako vy. Určete si priority, děti nemusí mít luxusní oblečení a pak se dá nastřádat i na dovolenou. Zjistila jsem, že letos jsme zůstali doma a jezdili na výlety, 3 dospělí, 2 děti a i když někde jsem jako ZTP neplatila a doprovod platil půlku nebo nic, utratilo se na každém výletě 2000,- (nafta, vstup např. do ZOO na hrad... oběd, nějaká zmrzlina, 2 malá piva, 3 limonády).10 celodenních výletů a máte 20 000,- tak si říkám, že příští prázdniny raděj pošlu dceru a vnučky k moři, o moc dráž to nevýjde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.