Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pravá pravda o alkoholu

Od: maky® odpovědí: 22 změna:

Ahojky rádcové, přecevčírem bylo mezi zpravami na internetu napsáno, že alkohol způsobuje minimálně 9 druhů rakoviny.No a do včerejška do nás hustili, jak alkohol v přiměřeném množství prospívá, víno hodně zdravé o pivu nemluvě *nevi*tak ted nevím...

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Zde je důležité slovo "přiměřené množství". Kdo pije každý den a prolívá si hrdlo velikým množstvím alkoholu, tak pak si může přivodit různé neduhy, rakoviny nevyjímaje.

hodnocení

0x

Ono je to jako se vším. Nic se nesmí přehánět. V přiměřeném množství prospívá kde co (nebo minimálně neškodí), i to, co je v množství nepřiměřeném vražedné. Nejen alkohol, ale třeba i obyčejná voda, sluneční záření, kyslík, žárlivost, pohyb... Zkrátka o tom nepřemýšlím, nečtu podobné nesmysly a konzumuju v přiměřeném množství vše, na co mám zrovna chuť (akorát bramboráky jsou výjimkou, těma se dokážu přecpat, až je mi z toho špatně). Zatím žiju pár desítek let bez větších problémů a svůj zdravotní stav mám přiměřeně pod trvalou kontrolou.

doplněno 25.07.16 11:32:

Všiměte si, jak se často ze dne na den mění, co je třeskutě zdravé a co přímo životu nebezpečné. Napadá mě jen pár příkladů z minulosti:

vajíčka, sádlo, máslo, mléko, alkohol, brambory, uzeniny, špenát, kolový nápoj (nebudu jmenovat), bílé pečivo, tmavé pečivo... Zkrátka to, čeho jsou plné sklady, se stává k životu nepostradatelné a naopak. Myslím, že se skutečnou nebezpečností to nemá co dělat.

hmm, bramboráky...

lidus*
hodnocení

0x

Hezký den Maky, nesmíte věřit všemu co píší. Donedávna do nás hustili, jak má špenát vysoký obsah železa. Škodlivost kde čeho a tak přemýšlím, proč se to vůbec vyrábí a prodává?

hodnocení

0x

Pravá pravda alkoholu je taková, že alkoholici umírají na úplně něco jiného. :( Zapomínáme, že jsou prázdniny a okurková sezona a také na to, že to co někdo napsal, to je jen jeho názor. Co všechno způsobuje rakovinu, o tom se psaly, píšou a budou psát nesmysly. Za svůj život jsem slyšela, že čistá voda je původcem rakoviy, chleba s prasklinou na bochníku, sýr s plísní, byť je ušlechtilá, slupky na bramborách, celozrné pečivo, protože ve slupkách je svinstvo, klíčky ve stoužcích česneku. . . Ani se mi nechce vzpomínat co všechno. A naopak, co pomáhá proti rakovině. *zed* Zase jeden myslel, až vymyslel.

hodnocení

0x

Před pěti sty lety každý věděl, že je Země placatá... Dneska nám tvrdí, že je kulatá...

Tak teď fakt nevím... :-D

Nevěřte všemu, co si na internetu přečtete. Pokud nežerete jako kyselina, tak by problém být neměl. Kdo pil, umřel... kdo nepil, ten taky.

uska*

Kdo pil, umřel... kdo nepil, ten taky. *palec*

Já to mám pojištění, vše dělám s Mírou i to pití (manžel je Miroslav)*smich*

dodat

Dodávám

Kdo pil umřel, kdo nepil taky, ale dřív, protože ten co pil ho přejel.

jabraka*
hodnocení

0x

A´t je to jak je to,alkohol se odbourává pouze tím,že zahyne mnoho buněk jater.Ale ochrání se většina buněk mozkových.Játra jsou orgán regenerovatelný,čili po pitce zničené buňky jsou po několika dnech nahrazeny zdravými.Pokud nenecháme tělu čas k regeneraci,stane se z člověka troska.Dlouhotrvající otrava alkoholem bude mít vliv na likvidaci buněk mozkových,a to je ,bohužel ,známý důsledek opilství.

JABRAKA

hodnocení

0x
Co v dnesni dobe nezpusobuje rakovinu?
25.07.16 17:12

JÁ! *smich*

hodnocení

0x

Tato a jí podobné diskuse mě přesvědčují o tom, že spousta lidí nesprávně vyhodnocuje význam a relevenci informací, které se jim dostávají. Často slyším: v rádiu říkali..., v televizi bylo..., v novinách psali..., na internetu jsem četl... a podobně, jako by informace v médiích byly oficiální a ověřené. Správně by se mělo říct: dr. Brown tvrdí..., akademik Smith předpokládá..., Charles Black z oxfordské univerzity se domnívá... výživová poradkyně Burdová je přesvědčena..., a tak podobně. Každý si může v médiích zveřejnit téměř cokoli. Nelze to chápat ani tak, že ONI do nás něco hustí (kdo jsou ti ONI?). Ani tehdy, kdy je zpráva výsledkem nějakého výzkumu, nemusí být důvěryhodná. Nevíme, za jakých podmínek a na jakém vzorku byl výzkum či pokus proveden a jak jeho výsledky byly interpretovány. Existují média s různým stupněm věrohodnosti. Jistě budeme více věřit zprávě otištěné v nejprestižnějším vědeckém časopisu Science, než informaci v Blesku. Ke každé zprávě je tedy nutné přistupovat kriticky a s odstupem, nepřijímat ji jako informaci oficiální, odrážející absolutní pravdu.

domov*
hodnocení

0x

Zajímavý dokument na toro téma.

hodnocení

0x

Na internetu? To je široký pojem. Na internetu je přes jeden bilion stránek. Která konkrétně to byla? Já taky nemusím věřit všemu co čtu a jestli jsi takový idealista že všemu věříš, pak mi tato diskuse nestojí za námahu.

hodnocení

bylo to hned na první stránce Seznamu, jak zapnu pc a jsou tam zajímavé události a pod.

A víte o tom, že na internet si může napsat kdo chce, co chce? Třeba i studii o škodlivosti pampelišek při migraci tučňáků na Madagaskaru...
26.07.16 12:59
hodnocení

*smich*

Na Madagaskaru rostou pampelišky? *sok*

eulalie*

No právě. Na internet si může každý napsat, co chce. A lidi tomu všemu věří - viz takové překyselení organismu, "zdravá" strava v podobě stravě veganské nebo frutariánské a podobně.

hodnocení

0x

Prostě je to různé. Každý má jinou vnímavost k alkoholu, je to dáno i geneticky. U nás v dědině byl kdysi zedník, který fakt chlastal, nakonec přežil manželku, dceru a umřel v 88 letech. Taky jsem měla spolužačku, jejíž otec začal pít po rozvodu a ani se nedožil 50. Tak si teď vyberte.

janm*

Včera jsem pozoroval demižon ve kterém nám na dvorku kvasí rybízák a nestačil se divit. Vosy, mouchy, dokonce sršeň, všichni rychle "lízali" sladkou šťávu, přilétl i motýl a večer strkala do bublátka sosák i můra jak vidět nejen lidé rádi pijí, co se týče hmyzu tak je to samý opilec *smich*

Velice dobří v pití jsou vosy, radost se podívat, nasosají se a když jsou jak žok spadnou na zem kde se motají a raději po svých odchází protože jim to nelítá, jedno křídlo nalevo jedno na pravo belhají jak z hospody *smich**smich**smich*

doplněno 26.07.16 17:14:

P.S.

Ano, alkohol škodí, kouření škodí ale pochybuji že by za vše mohlo jen toto, na tisíc jaderných zkoušek, černobyl, fukušima, ale o tom se "taktně mlčí"jako o příčině rakoviny, naštěstí radioak. stroncium, cézium a další nejsou vidět při tom se ví že přirozené radiační pozadí oproti minulým stoletím vzrostlo díky lidským aktivitám několikrát a to nemluvě o průmyslových škodlivinách, ale lidi ohlupují jednoduchou rétorikou nekuřte nepijte "budete zdraví" jaký nesmysl...:)

V Japonsku je přírodní pozadí velmi nízké, průměrná hodnota dávkového příkonu přirozeného pozadí ve světě je zhruba pětkrát větší než v Tokiu i s příspěvkem od Fukušimy. Tyto hodnoty mohou být někde i mnohem větší. Například ve Finsku je střední hodnota dávkového příkonu přirozeného pozadí 0,8 mikrosievertů za hodinu, tedy téměř čtrnáctkrát větší než v současném Tokiu. A jsou tam místa, kde dosahuje hodnot až 2 mikrosieverty za hodinu. To už jsou hodnoty, které se objevují pouze přímo v perfektuře Fukušima ve vzdálenostech od elektrárny o dost menších než 100 km. Nikde ve Finsku se díky této přirozené aktivitě neobjevuje zvýšený počet rakovin nebo jiných nemocí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]