Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlakem nebo autobusem

Od: ahmed odpovědí: 9 změna:
Jaký způsob dopravy preferuje kromě auta? Uveďte proč. Já na 100% vlak, rychlost, pocit bezpečí, klídek prostě mě to táhne od mala k vlaku jen škoda že u nás není koridor.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Raději vlakem, ale u nás tady není dráha - takže jezdím hlavně autobusem.

hodnocení

1x

Dobrý den. Já také vlak. Od 15 let s ním jezdím denně do blízké Prahy.

hodnocení

1x

Vede vlak! *palec* Dokonce jsem chtěla kdysi být strojvůdcem. K mému smutku tehdy dívky na tento obor nebrali. A být výpravčí mě tolik nelákalo. Dneska už bych mohla, bohužel, je pozdě.:(

Vždyť i Humoreska pana Dvořáka se zrodila při jízdě vlakem. :)

Zkusili jste někdy jet vlakem z Doudleb nad Orlicí do Rokytnice v Orlických horách? Kolem se vine říčka Zdobnice, tunely, kopce, srázy...Krása, až člověku vlhnou oči.

Nebo po trati 210 z Prahy do Čerčan - kolem Sázavy, tunely, v Davli soutok Sázavy a Vltavy, u Jílového kamenný most Žampach...a další postřehy.

Ani 90 km trati 212 ze Světlé nad Sázavou do Čerčan nezklame. Také tunely, spousta chat, z vlaku uvidíte hrad v Ledči, v Českém Šternberku, zámek ve Zruči...A celou cestu vás doprovází Sázava.

Prostě, vlakem se můžete dostat do takové krajiny, že autobusem byste tam nikdy nedojeli. Vlak - to je moje dětství, kdy jsme jezdili k prarodičům vlakem taženým velikánskou parní Všudybylkou. K vlakům tíhnu už od té doby. I když se hodně na dráhách změnilo. Jaga.

Pro zajímavost: tuhle krásu jsme taky fotili přímo z vlaku. Z autobusu by to nešlo! A dneska už mají oba hrady pěkný nový kabát! *palec*

Vlakem nebo autobusem
Vlakem nebo autobusem #2

A víte, že pod Českým Šternberkem vede trať přímo bývalou zámeckou zahradou? Sama pro sebe jsem si dělala žebříček nejkrásnějších pohledů na hrady atd. z trati a Český Šternberk to u mě vyhrál. Pěkný je také pohled na Pernštejn z nádraží v Nedvědici, ačkoliv je trochu dál.

ahmed
hodnocení

To já miluji rychlé vlaky na mezinárodním koridoru, vlaky tipu EC,IC, R, Ex...

hodnocení

0x

Motorku. Je to nejrychlejsi a tak vubec. A pak vlak. Jednak je to pohodlne a navic to dela tudum tudum huuu huuu tudum tudum. Autobus vubec. Ten

spojuje vsechny nevyhody hromadne dopravy.

hodnocení

0x

Preferuji jednoznačně vlak. A nejde jen o pohodlí při cestování. Asi k tomu mám i citový vztah. Jeden z dědečků pracoval na dráze, jako malou mě vodívali dívat se na vláčky a mávat jim, ráda vzpomínám na kdysi až dobrodružné cestování na trati plné tunelů (Brno - Skalice). Na téma vlaky existuje mnoho pěkných trampských písniček atd.

Dnes bydlím nedaleko nádraží a vnoučci mi pro odlišení od druhé babičky říkají babi Hú. Jak bych mohla nemít ráda vlaky! :)

venkov4ever*
hodnocení

0x

Upřednostňuji siderodrom, hlavně moderní diesely. *palec*

lidus*
hodnocení

0x

Trošičku vám "vlakaři" závidím, já preferuji auto jelikož cestovat na inv. vozíku vlakem je nadlidský výkon (doporučuji vyzkoušet, zdravý se u toho dost pobaví).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]