Nejste přihlášen/a.
Vede vlak! Dokonce jsem chtěla kdysi být strojvůdcem. K mému smutku tehdy dívky na tento obor nebrali. A být výpravčí mě tolik nelákalo. Dneska už bych mohla, bohužel, je pozdě.
Vždyť i Humoreska pana Dvořáka se zrodila při jízdě vlakem.
Zkusili jste někdy jet vlakem z Doudleb nad Orlicí do Rokytnice v Orlických horách? Kolem se vine říčka Zdobnice, tunely, kopce, srázy...Krása, až člověku vlhnou oči.
Nebo po trati 210 z Prahy do Čerčan - kolem Sázavy, tunely, v Davli soutok Sázavy a Vltavy, u Jílového kamenný most Žampach...a další postřehy.
Ani 90 km trati 212 ze Světlé nad Sázavou do Čerčan nezklame. Také tunely, spousta chat, z vlaku uvidíte hrad v Ledči, v Českém Šternberku, zámek ve Zruči...A celou cestu vás doprovází Sázava.
Prostě, vlakem se můžete dostat do takové krajiny, že autobusem byste tam nikdy nedojeli. Vlak - to je moje dětství, kdy jsme jezdili k prarodičům vlakem taženým velikánskou parní Všudybylkou. K vlakům tíhnu už od té doby. I když se hodně na dráhách změnilo. Jaga.
Pro zajímavost: tuhle krásu jsme taky fotili přímo z vlaku. Z autobusu by to nešlo! A dneska už mají oba hrady pěkný nový kabát!
Motorku. Je to nejrychlejsi a tak vubec. A pak vlak. Jednak je to pohodlne a navic to dela tudum tudum huuu huuu tudum tudum. Autobus vubec. Ten
spojuje vsechny nevyhody hromadne dopravy.
Preferuji jednoznačně vlak. A nejde jen o pohodlí při cestování. Asi k tomu mám i citový vztah. Jeden z dědečků pracoval na dráze, jako malou mě vodívali dívat se na vláčky a mávat jim, ráda vzpomínám na kdysi až dobrodružné cestování na trati plné tunelů (Brno - Skalice). Na téma vlaky existuje mnoho pěkných trampských písniček atd.
Dnes bydlím nedaleko nádraží a vnoučci mi pro odlišení od druhé babičky říkají babi Hú. Jak bych mohla nemít ráda vlaky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.