Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krvavá boule po trhání zubu

Od: mau5de odpovědí: 9 změna:

Zdravím, před 2 dny jsem byl trhat čtyřku nahoře, už nešla zachránit a zůstala mi tam po trhání taková až černá boule, měkká a na dotek pouštějící krev, o co jde? Nikdy jsem nic podobného neměl. Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

2 dny po extrakci je příliš krátká doba. To hojení potřebuje víc času. Osobně bych zatím vyplachovala heřmánkem, nebo v lékárně koupila nějakou desinfekci k výplachu.

mau5de
hodnocení

Rozumím, takže s tím nic neprovádět a pouze vyplachovat?

Určitě, pokud nemáte velké bolesti, kupte nějakou desinfekci a dejte tomu čas. ;)

mau5de
hodnocení

Dobře, díky moc

hodnocení

0x

Podobnou černou bouli jsem měla na břiše po laparoskopické operaci. Je to sražená krev. Vstřebá se to. Na vyplachování úst je dobrý odvar z řapíku.

mau5de
hodnocení

Rozumím, nikdy jsem nic podobného neměl, tak mě to trochu vyděsilo, jestli se mi to nějak zanítilo nebo tak něco. Dobře, díky

eulalie*
hodnocení

0x

Po trhání zubu zásadně ránu nevyplachujte ničím, ani heřmánkem. Ono se vám to zahojí i bez toho vyplachování. Kromě toho vyplachování narušuje přirozené hojení dásně.

sebod*

eulalie má pravdu. Po vytržení zubu se NEMAJÍ ústa ničím vyplachovat

mi zubařka doporučila tea tree oil, olej z čajovníku australského

k dostání v každé lékárně.

Nevyplachuje se, pouze se trošičku potře postižená tkáň. Urychleje hojení dásně a působí protizánětlivě. Chuť je nic moc, ale funguje dobře

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]