Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černý humor

Od: nekdojakoja odpovědí: 19 změna:

Zdravím, chtěla bych se zeptat, co si myslíte o černém humoru? Máte ho někdo rádi, nebo jste naprosto proti němu? Děkuji za odpovědi.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nemám s ním problém. Potíž je v tom, že dneska se pojmem "černý humor" označují naprosto de*ilní vtipy, i rasistické, antisemitistické, prostě ta nejpokleslejší úroveň vtipů (rádoby-vtipů). Pravý černý humor je inteligentní a nezpůsobuje pohoršení.

culdabulda1*

naufrago

- přesně *palec*

doplněno 24.07.16 20:58:

- ještě bych doplnila - miluju černej humor a tzv. kameňáky - ale úplně všechno taky nemusím ...

nekdojakoja
hodnocení

Já osobně mám také ráda černý humor, jenže jsem narazila na jeden velice "povedený vtip". Opravdu si myslím, že z některých věcí, by se legrace dělat neměla.

majsterjoe*

To si nemyslím. černý humor pohoršuje. Kdo jej má rád, nemůže se smát jedné kategorii a druhou opovrhovat a pohoršovat se. tedy nemůže se někdo smát vtipům o koncentračním táboře a pohoršovat se nad vtipy úmrtí dětí, teroristických útocích a pod.

Když budeme citovat wikipedii tak zde se píše :

Černý humor je druh humoru, který nachází komično v drastických a tíživých situacích, jako jsou válka, násilí, bezpráví, nemoc a smrt.

hodnocení

0x

I černý humor může být inteligentní - pokud však je urážlivý, nepovažuji ho za vtip.

doplněno 24.07.16 21:31:

@nikdo - to je těžký popsat ... a jelikož jsme každý jiný, asi máme i jiné parametry na posouzení ...

nikdo*

Jaký je rozdíl mezi inteligentním a urážejícím vtipem?

Vladimír Dvořák vtipy dělil na slušné a dobré, např.

72mona3*
hodnocení

0x
Všichni znáte můj postoj ke zvířatům, přesto považuju tento vtip za povedený:
VČERA JSEM MUSEL UTRATIT PSA.
BYL VZTEKLEJ?
NO, NADŠENEJ Z TOHO NEBYL.
Takže ano, mám ráda černý humor. Mona
nekdojakoja
hodnocení

Ten je dobrý :D

nikdo*

Je tohle černej humor?

kreslenyvtip.cz/...

72mona3*
Ano, je. Dobrej. :)
Smyslem černého humoru je tzv. odlehčit dané téma.
Tady jsem se dost nasmála: vtipy.org/...

hodnocení

0x

Kdo má opravdu rád černý humor, nikdy ho žádný vtip nemůže pohoršit nebo pobouřit. Já černý humor miluji a čím černější, tím lepší.

Pokud někdo napíše, že má rád černý humor, ale že z některých věcí by se legrace dělat neměla, nikdy černý humor opravdu rád neměl. Ten pravý černý humor by totiž neměl mít žádné hranice...

Smysl pro černý humor je jako nohy - ne každý je má...

Je rozdíl říct vtip o mrtvé manželce v hospodě a na pohřbu manželky dobrého kamaráda... to je asi tak to zásadní. Pokud je špatně vložen do okolí či situace - je tu k blití.

To je snad něco jiného, pokud by tohle někdo řikal na pohřbu, tak to spíš značí o hlouposti a nevychovanosti daného jedince než o smyslu o černý humor.

Samozřejmě, že pokud budu mít v úmyslu vyprávět černý humor, je třeba odhadnout situaci, zda se to v daný moment hodí nebo ne...

Dekuju pekne, malem jsem se utopil v caji, smichem.

joudic*
hodnocení

0x

cerny humor mam rad, ikdyby byly postizeny obeti nejakeho utoku, od toho je to cerny humor a nebere se vazne... celkove mam rad nekorektni humor :)

cernas
hodnocení

0x

Marika Gombitová Andrea Bocelli nazpívaly nový hit vidím ťa pricházať.

hodnocení

0x

Mám kameňáky ráda. Je to absurdita, humor postavený "na hlavu" a tak je třeba k nim přistupovat.

hodnocení

0x

černý humor mi nevadí, pokud je opravdu vtipný a vydařený, jako s tím utraceným psem...*smich*

iveta*
hodnocení

0x

Zdravím...a co když se černému humoru zasměji(jako ten s Marikou Gombitovou a Andreou Bocellim) ale zároveň si hned pomyslím nebo ve smíchu řeknu to je hrozné...to je hrozné. Mám nebo nemám smysl pro takový humor?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]