Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěla bych se zeptat, co si myslíte o černém humoru? Máte ho někdo rádi, nebo jste naprosto proti němu? Děkuji za odpovědi.
Nemám s ním problém. Potíž je v tom, že dneska se pojmem "černý humor" označují naprosto de*ilní vtipy, i rasistické, antisemitistické, prostě ta nejpokleslejší úroveň vtipů (rádoby-vtipů). Pravý černý humor je inteligentní a nezpůsobuje pohoršení.
naufrago
- přesně
- ještě bych doplnila - miluju černej humor a tzv. kameňáky - ale úplně všechno taky nemusím ...
Já osobně mám také ráda černý humor, jenže jsem narazila na jeden velice "povedený vtip". Opravdu si myslím, že z některých věcí, by se legrace dělat neměla.
To si nemyslím. černý humor pohoršuje. Kdo jej má rád, nemůže se smát jedné kategorii a druhou opovrhovat a pohoršovat se. tedy nemůže se někdo smát vtipům o koncentračním táboře a pohoršovat se nad vtipy úmrtí dětí, teroristických útocích a pod.
Když budeme citovat wikipedii tak zde se píše :
Černý humor je druh humoru, který nachází komično v drastických a tíživých situacích, jako jsou válka, násilí, bezpráví, nemoc a smrt.
I černý humor může být inteligentní - pokud však je urážlivý, nepovažuji ho za vtip.
@nikdo - to je těžký popsat ... a jelikož jsme každý jiný, asi máme i jiné parametry na posouzení ...
Kdo má opravdu rád černý humor, nikdy ho žádný vtip nemůže pohoršit nebo pobouřit. Já černý humor miluji a čím černější, tím lepší.
Pokud někdo napíše, že má rád černý humor, ale že z některých věcí by se legrace dělat neměla, nikdy černý humor opravdu rád neměl. Ten pravý černý humor by totiž neměl mít žádné hranice...
Smysl pro černý humor je jako nohy - ne každý je má...
Je rozdíl říct vtip o mrtvé manželce v hospodě a na pohřbu manželky dobrého kamaráda... to je asi tak to zásadní. Pokud je špatně vložen do okolí či situace - je tu k blití.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.